Korps: Groningen, plaats: Diverse 24-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 24 maart 2003

Dagelijkse berichten

Veendam: fietsendiefstal en bedreiging
Een nog onbekende man stal zondagmiddag een fiets bij een woning aan de Meezenbroekstraat in Veendam. De bewoner van het pand en tevens eigenaar van de fiets zag de diefstal terwijl hij in zijn woonkamer zat. Direct daarop werd er bij de man aangebeld. Voor de deur stond de fietsendief. Hij deelde de bewoner mee dat hij de eigenaar van de fiets was en dat de bewoner deze wel zou hebben gestolen. De man zette zijn betoog kracht bij door met een mes te trekken. De bewoner wist bijtijds de deur van de woning dicht de doen. Hij waarschuwde de politie en agenten troffen de weggenomen fiets later aan bij een woning verderop in de Meezenbroekstraat. De bewoner van die woning werd niet thuis aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Veendam: man gewond bij barbecue-en
Een 34-jarige man uit Veendam raakte zondagmiddag ernstig gewond tijdens het aansteken van een barbecue bij zijn woning aan de Oldenhof in Veendam. Omdat de barbecue niet goed vlam wilde vatten gooide de man wasbenzine op het smeulende vuur. Er ontstond een steekvlam waardoor het slachtoffer ernstige brandwonde opliep aan handen, gezicht en hals. Hij is na behandeling door ambulancepersoneel overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen.

Hoogezand: inbraak
Voorbijgangers troffen zondagmorgen in een sloot langs de Julianastraat in Hoogezand een motorfiets aan. Gewaarschuwde politiemensen wisten de eigenaar te achterhalen. Bij navraag bij hem bleek dat de motor vermoedelijk was gestolen bij een motorreparatiebedrijf in Hoogezand. De eigenaar had de motor daar ter reparatie aangeboden. Bij onderzoek bij de motorgarage aan de Nijverheidsweg in Hoogezand bleek daar inderdaad te zijn ingebroken. Er werden drie motor gestolen waarvan er dus één in de sloot langs de Julianastraat werd teruggevonden.

Hoogezand: bedreiging
De politie heeft zondagmorgen bij een horecagelegenheid aan de Sluiskade in Hoogezand een 39-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging van een medewerker van een andere horecagelegenheid aan de Noorderstraat in Sappemeer. De man werd de daar agressief nadat een kennis van hem het café was uitgezet. De verdachte vertrok in zijn auto die later door de politie werd aangetroffen aan de Sluiskade. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij werd na verhoor vrijgelaten.

Kolham: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Winschoten ingevorderd. De man reed met een snelheid van 180 km per uur over de A7 bij Kolham in de richting van Groningen. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring. Zijn rijbewijs moest hij bij de politie achterlaten.

Hoogezand: brandstichter geeft zich aan
Zondagavond ontstond brand in een kelderbox aan de Paulus Potterstraat in Hoogezand. De brandweer bluste de brand en stelde een onderzoek in de kelder in omdat buurtbewoners aangaven dat er regelmatig een man in de kelderbox aanwezig is. De man werd echter niet aangetroffen. Korte tijd later meldde een 50-jarige man uit Groningen zich bij een politieagent die bij de brand aanwezig was. De man verklaarde de box in brand te hebben gestoken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. De verdachte bleek ernstige psychische problemen te hebben en is overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Hoogezand: man mishandelt kinderen
In de Ter Laanstraat in Hoogezand heeft de politie zondagavond een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van een 11-jarige jongen uit Hoogezand en diens leeftijd genootje. De kinderen maakten deel uit van een groep jongeren die een voorwerp over een schutting in de tuin van de verdachte hadden gegooid. Nadat hij daarvan wat gezegd had gooiden kinderen steentjes tegen de schutting van de verdachte. De man wond zich hierover zo op dat hij achter de groep kinderen aanging. Daarbij schopte en sloeg hij twee kinderen. De man is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor met dagvaarding heengezonden.

Veendam: jongens vernielen reclamebord
In de Winkler Prinsstraat in Veendam heeft de politie zondagavond twee 17-jarige jongens uit Veendam aangehouden. Surveillerende politiemensen hoorden een aantal harde knallen. Bij onderzoek bleek een reclamebord dat de kermis aanprijst te zijn vernield. De verdachten liepen op dat moment weg van het bord. De agenten spraken de jongens aan die direct toegaven het bord te hebben vernield. Ze zijn meegenomen naar het bureau en na het afleggen van een verklaring heengezonden. In overleg met de ouders gaan ze het HALT-traject in.

Berichten Stad komen er aan

Inlichtingen: afgdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)