---
Axway brengt Integration Broker XIB 2.0 op de Markt
---
Nieuwe generatie van de integration broker voor integratie en geoptimaliseerde bedrijfsprocessen Zaltbommel, 24/03/2003

Axway, leverancier van oplossingen op het gebied van EAI (Enterprise Application Integration) en B2Bi (Business to Business integration), heeft XIB 2.0 op de markt gebracht. XIB (aXway integration broker) is een robuuste en web-gebaseerde technologie die een betrouwbare informatie-uitwisseling tussen o.a. heterogene IT-systemen, platformen en databanken in real-time mogelijk maakt. XIB beheert en automatiseert veranderingen in dataopmaak en -stromen en integreert uiteenlopende applicaties in de waardeketen. Daardoor kunnen organisaties snel op veranderingen in de markt reageren en hun positie op de markt versterken.

Snelle implementatie
De implementatie van XIB 2.0 verloopt snel omdat niet in bestaande applicaties en systemen moet worden ingegrepen en productieonderbreking niet onderbroken hoeven te worden wat een snelle ROI (Return on investment) oplevert.
De gebruiksvriendelijke grafische opbouw maakt de bouw van nieuwe integratieprocessen in korte tijd mogelijk. Het File Transfer Management product XFB (eXtended File Broker) van Axway zorgt voor een betrouwbare gegevensuitwisseling via heterogene netwerken en transactieprotocollen.

Integratie in de supply chain
Bedrijfsgegevens worden door XIB, onafhankelijk van herkomst en formaat verwerkt en naar de applicaties (b.v. ERP, CRM, databanken of intern ontwikkelde applicaties) in de gewenste datastructuur en transportmodus (file transfer, messagingsystemen, value-added net-works etc.) en in de juiste tijd verstuurd.

Bedrijfsgroei
De gedistribueerde architectuur van XIB maakt een soepele gegevensstroom mogelijk, zelfs tijdens piekuren. De robuuste, modulaire aanpak van XIB stelt gebruikers in staat oplossingen op maat te ontwikkelen om aan gewenste en toekomstige eisen tegemoet te komen. Op de Aziatische markt offreert XIB multibyte karaktersets.

IT-beheer
Het aantal point-to-point interfaces wordt door het XIB-uitwisselingsplattform aanzienlijk gereduceerd, de procesbewaking is gecentraliseerd en de gegevensuitwisseling geautomatiseerd.

Axway Sentinel, een oplossing voor het bewaken van bedrijfsprocessen, zorgt in combinatie met XIB voor bewaking van de interne gegevensstromen en de daarmee verbonden applicaties van andere leveranciers en informeert beheerders tijdig over problemen, zodat zij snel en adequaat daarop kunnen reageren.

In de nieuwe versie van XIB is de technologie en functionaliteit van Viewlocity's TradeSync Integration Broker (TSIB) geïntegreerd, verder ontwikkeld en verbeterd. Axway heeft in april 2002 de EAI-productlijn van Viewlocity overgenomen.

"XIB is naast onze bekende integration broker AMTrix een product van Axway dat informatie-uitwisseling met hoge performance mogelijk maakt. AMTrix blijft in ons productaanbod bestaan en onze klanten zullen op support en uitbreidingsmogelijkheid kunnen blijven rekenen," zegt Anne van Houten, Managing Director van Axway.

---
END

---
Over Axway
Axway, 100% dochter van Sopra Group SA, ontwikkelt en verkoopt 'Application Integration'- en 'Systems Management'-suites voor een snelle en efficiënte integratie van heterogene systemen binnen grote ondernemingen. De suites stellen bedrijven in staat meer waarde uit hun bestaande systemen te halen en de basis voor een toekomstige groei te leggen. De koppeling van nieuwe systemen binnen de organisatie en extern naar partners wordt vereenvoudigd.
Axway werd in 2001opgericht door Sopra Group, sinds 1968 actief, en telt momenteel 500 werknemers en meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren, zoals het bankwezen, nutsbedrijven, productie, overheid, telecommunicatie, retail en logistiek. Axway investeert meer dan 20% van haar omzet in R&D van haar producten. Dit samen met een sterk moederbedrijf biedt stabiliteit voor klanten en geeft hen vertrouwen dat zij een oplossing hebben die aan alle huidige en toekomstige behoeften tegemoet komt.
Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Voor journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0009-1223F2