Politie Amsterdam-Amstelland

Dode bij schietpartij
24-3-2003. Een nog onbekende man kwam zaterdagavond om het leven bij een schietpartij in een woning aan de Marnixstraat. Het slachtoffer werd meerdere keren geraakt. Kort na de schietpartij rende er een aantal mannen de woning uit. Zij zijn sindsdien spoorloos. Over het motief en de juiste toedracht is nog niets bekend. Het rechercheonderzoek duurt voort.

---

Man overlijdt na val

24-3-2003. Zaterdagmorgen overleed een 75-jarige Amsterdammer aan de verwondingen die hij vrijdagmiddag opliep bij een schermutseling op de Amstel. Een 67-jarige man werd kort na het incident aangehouden, maar is na verhoor heengezonden. Waarschijnlijk lag een onbeduidende ruzie ten grondslag aan het voorval. Die ontaardde in een klein handgemeen waarbij over en weer wat werd geduwd en getrokken. Het slachtoffer raakte daarbij uit evenwicht en kwam zeer ongelukkig ten val. Hij overleed later in een ziekenhuis aan hoofdletsel.
---

Inbreker betrapt met buit

24-3-2003. Vrijdagmiddag werd een 36-jarige inbreker op heterdaad betrapt toen hij op de Hoogte Kadijk een woning probeerde binnen te dringen. De bewoner was thuis en belde direct de politie. Agenten wisten de verdachte in de omgeving te traceren en hielden hem aan. Hij was in het bezit van inbrekersgereedschap en had een tas vol met juwelen en sieraden.Uit onderzoek bleek dat deze goederen van een andere inbraak afkomstig waren. De verdachte zit nog vast en zal vandaag voor de officier van justitie worden geleid.
---

Jeugdbende opgerold

24-3-2003. De politie van het wijkteam De Pijp heeft de afgelopen maand een jeugdbende opgerold. De groep maakte zich schuldig aan diefstallen van brommers, inbraken en gewelddadige straatroven. Vier van de jeugdigen zijn in bewaring gesteld.

Een onderzoek onder leiding van de officier van justitie van het parket Amsterdam kwam op gang na de aanhouding van twee jeugdige autodieven. De jongens van 15 en 18 jaar oud werden gesnapt toen zij in een gestolen auto reden. Het onderzoek dat hierop volgde bracht zeven verdachten in beeld die zich bezig hielden met verschillende criminele activiteiten.De jeugdigen, de meeste 14 en 15 jaar oud, werkten in wisselende samenstelling. Zij opereerden altijd in groepsverband.

De jongens worden verantwoordelijk gehouden voor de diefstal van tientallen bromfietsen, twee auto´s en drie motoren. Ook worden zij verdacht van ruim 30 inbraken uit auto´s. Zij bekenden ook een straatroof en twee pogingen daartoe waarbij zij op redelijk gewelddadige wijze te werk gingen. In totaal werden acht jeugdige criminelen aangehouden, waaronder een jongen die gestolen goederen had geheeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. In been geschoten bij straatroof
24-3-2003. Vrijdagavond raakte een 37-jarige man gewond aan zijn been toen hij werd beschoten door een gewapende straatrover. Rond zes uur stond de man plotseling oog in oog met twee mannen die zijn geld en ketting eisten. Daarbij bedreigden ze hem met een vuurwapen. Omdat het slachtoffer dacht met een nepvuurwapen van doen te hebben, ging hij niet op de eisen van zijn belagers in. Hierop loste één van de daders enkele schoten, waarbij het slachtoffer in een been werd geraakt. De rovers kozen vervolgens het hazenpad en zijn sindsdien spoorloos.