Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 24 maart '03

Chantal Westerhoff , tel. 053-455144

(Verkeers)controle in het Nijreesbos 03-037666
Almelo
Zondag 23 maart'03
Naar aanleiding van meerdere klachten over motorcrossers in het Nijreesbos heeft de politie samen met enkele jachtopzichters een controle gehouden. De controle vond plaats vanaf 7.30 uur. Omstreeks 9.30 uur werden 4 motorcrossers (35-jarige en een 29-jarige man uit Zenderen, 28-jarige man uit Nutter en een 33-jarige man uit Saasveld), staande gehouden. Zij werden o.a. bekeurd voor:
het niet voeren of ombuigen van kentekenplaten
bevinden op een plaats alwaar het verboden is
niet kunnen tonen van rij- en
kentekenbewijzen
geen remlicht
flora- fauna wetgeving (verstoren rust dieren)
De motor van een 28-jarige man uit Nutter werd meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor openbare
dronkenschap
03-037821
Almelo
Zondag 23 maart omstreeks 20.23 uur

Bij de politie kwam een melding binnen dat een ex-man problemen veroorzaakte bij de woning van zijn ex-vrouw. Ter plaatse troffen agenten een 54-jarige man uit Almelo aan. De man was behoorlijk onder invloed van alcohol. Hij schold de aanwezige agenten uit en trachtte een agent te slaan. Hierop werd hij aangehouden ter zake openbare
dronkenschap. De man was het hier niet mee eens en verzette zich. Hij is daarop geboeid en overgebracht naar het bureau. Na verhoor werd de man heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in supermarkt
03-037901
Diepenheim, Goorseweg
Maandag 24 maart '03
Na een melding van inbraak in een supermarkt omstreeks 2.15 uur zijn agenten ter plaatse gegaan. Zij zagen dat de glazen toegangsdeur was vernield. De dader(s) heeft/hebben enkele sloffen sigaretten weggenomen. De 33-jarige eigenaar heeft vorige maand ook aangifte gedaan van een soortgelijke inbraak. De politie is op zoek naar eventuele getuigen die bijzonderheden hebben waargenomen in de omgeving van de supermarkt in de nacht van zondag op maandag.

Vernieler aangehouden
03-037646
Hengelo, Sportlaan Driene
Zondag 23 maart omstreeks 9.00 uur Bij de politie kwam de melding binnen van vernieling van ruiten van de
Syrisch-orthodoxe kerk. Ter plaatse deed een 59-jarige man uit Hengelo aangifte namens de kerk. De 40-jarige dader, eveneens uit Hengelo, was ter plaatse ook aanwezig. Toen de agentes hem wilden aanhouden pleegde de man verzet. De man probeerde zelfs het dienstwapen van één van de agentes te pakken. Dit is hem niet gelukt. Hierop hebben de agentes hem geboeid en overgebracht naar het bureau. Aldaar werd hij na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt van vernieling en verzet tijdens zijn aanhouding.

Brandstichting
03-037904
03-037902
Hengelo, J. Tooropstraat
Van Alphenstraat
Maandag 24 maart 2003
Omstreeks 2.53 uur stond aan de Alphenstraat een bedrijfsauto van een bedrijf uit Albergen in brand. De 36-jarige medewerker deed hier aangifte van. De auto brandde helemaal uit.

Omstreeks 3.07 uur kwam er een melding van een brand aan de Jan Tooropstraat. Bleek dat aldaar 2 vuilcontainers in de brand stonden.
De politie gaat bij beide branden uit van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Zendpiraten uit de lucht gehaald. 03-037787
03-037686
Hellendoorn/Rijssen
Zondag 23 maart 2003
In samenwerking met de radiocontroledienst zijn 2 zenders uit de lucht gehaald. De zender van een 33-jarige man uit Rijssen draaide onder de naam 'Shag, shag en de vloetjes". Hij deed afstand van zijn apparatuur.

De apparatuur van de 44-jarige man uit Hellendoorn werd in beslaggenomen. Achter de knoppen zat een 34-jarige man uit Hellendoorn. (naam van de piraat is niet bekend)
Tegen de beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel
03-037764
Rijssen, Wijnand Zeeuwstraat Zondag 23 maart 2003 omstreeks 16.44 uur
Een 22-jarige bestuurder van een bromfiets uit Rijssen haalde een 45-jarige automobilist aan de rechterzijde in. De automobilist sloeg op dat moment rechtsaf. Hierdoor botste de bromfietser tegen het portier van de auto. De bromfietser is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn letsel bestond oa. uit 2 gebroken ribben. De bromfiets is overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek. De auto was zodanig beschadigd dat deze werd afgesleept door een sleper. De politie maakt proces-verbaal op.

Controle flora en fauna Holterberg 03-037683
Nijverdal
Zondag 23 maart
De politie heeft samen met een zevental bijzondere opsporings ambtenaren van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten een controle op de Holterberg uitgevoerd. De controle vond plaats van 7.30 uur tot 12.00 uur.Er zijn 3 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden in een geslotenverklaring. Zes personen zijn bekeurd omdat zij met hun mountainbike op cq over de heidevelden reden. En een eigenaar van een hond werd bekeurd omdat hij zijn viervoeter los liet lopen. De boetes voor het betreden/berijden van heidevelden zijn 68 euro. Door Staatsbosbeheer en de politie zal in de toekomst vaker op deze wijze worden gecontroleerd.

Rijden onder invloed
03-037895
Enschede, Wooldriksweg
Maandag 24 maart 03 omstreeks 2.15 uur
Agenten controleerden een 39-jarige man uit Enschede op het gebruik van alcohol. Na de blaastest op straat werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,1 promille. De man heeft een rijverbod van 4 uren opgelegd gekregen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen grondkabel aangetroffen 03-037881
Enschede
Maandag 24 maart 03 omstreeks 00.04 uur
Agenten controleerden twee inzittenden van een personenauto. Bleek dat de 26-jarige bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De agenten zagen in de auto een koperen grondkabel liggen. De kabel bleek te zijn doorgezaagd. Het vermoeden bestond dat deze kabel was gestolen. De bestuurder en zijn 25-jarige passagier werden daarop aangehouden ter zake diefstal in vereniging. De herkomst van de grondkabel is nog onduidelijk. Tevens bleek dat de 26-jarige man ook nog een vonnis had openstaan van 7 dagen gevangenisstraf. Voor het rijden zonder rijbewijs krijgt de man een boete. Naar de diefstal van de grondkabel wordt een onderzoek ingesteld.

Vernielingen bij MBS
03-037659
Haaksbergen, Stationsstraat
Zondag 23 maart 03
Bij de loods/werkplaats van het Museum Buurt Spoorweg zijn in totaal 33 ruiten vernield. Door deze vernieling hebben enkele locomotieven lakschade opgelopen. Totale schade ongeveer 9000 euro. Een 30-jarige medewerker deed namens MBS aangifte


---- --