Politie Gelderland-Midden

Politie onderzoekt gewapende overval Shell-station Arnhem Publicatiedatum: 24-03-2003

De districtsrecherche van de politie in Arnhem-Veluwezoom stelt een onderzoek in naar de gewapende overval op zondagochtend 23 maart j.l. op een Shell tankstation aan de Dr. C. Lelyweg in Arnhem. De overvaller bedreigde vlak na openingstijd, na half tien, de cassiere met een mes en ging er met geld en sigaretten vandoor, lopend de Dr. Lelyweg op.
Van de dader is een vrij opvallend signalement bekend. Het betreft een man met een donkere huidskleur, leeftijd iets ouder dan 20 jaar. Hij had een verbandgaasje op zijn kin geplakt. De overvaller droeg een wollen muts met witte strepen en donkere kleding. De politie is op zoek naar getuigen, die iets van de overval gezien hebben of rond die tijd opvallende zaken gesignaleerd hebben, die met de overval te maken kunnen hebben. Mogelijk dat enkele klanten, die rond die tijd op het benzinestation zijn geweest iets gezien hebben. Onder andere hebben er twee jongens op brommers rond die tijd sigaretten gekocht, heeft een man met een groene sedan getankt en heeft er nog een klant sigaretten gekocht.
Getuigen worden verzocht de politie te bellen en te vragen naar de districtsrecherche bureau Beekstraat.

voor nadere informatie:
Peter Meijer
communicatie AVZ
026-3524308

---

Arnhem, bonnen bij overlastcontrole Spijkerkwartier Publicatiedatum: 24-03-2003

De gebiedsagenten van de wijk Spijkerkwartier en Spoorhoek hebben zondagavond in het kader van overlastbestrijding in het Spijkerkwartier weer een aantal bonnen uitgedeeld. Tussen vijf uur en middernacht werden in totaal 17 bonnen uitgedeeld, waarvan het merendeel (12) voor parkeerovertredingen. In incidentele gevallen werden bekeuringen uitgedeeld voor wildplassen, mishandeling, kleine verkeersovertredingen zoals onjuiste verlichting en openlijk drugsgebruik. De politie zette een negental agenten in, waaronder zeven agenten in opleiding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Tolkamer, reeks auto-inbraken
Publicatiedatum: 24-03-2003

Zeker tien inwoners van Tolkamer hebben vanochtend bij de politie aangifte gedaan van inbraken in hun auto's. Onbekenden bleken in de nacht van zondag op maandag te hebben ingebroken in geparkeerde auto 's op het Droogveld, de Raai, de Hinkeman en de 's Gravenwaardsedijk. De buit bestond in de meeste gevallen uit autoradio's, maar in een enkel geval werd er ook een portemonnee meegenomen. Ook konden de daders soms niets van hun gading vinden en bleef het bij een poging, waarbij wel schade werd aangericht. De politie stelt een onderzoek in en vraagt daarbij ook de hulp van burgers. Gevraagd wordt verdachte situaties zoveel mogelijk te melden. Persoonsbeschrijvingen en eventuele kentekens van verdachte auto's zijn daarbij van belang om snel en doeltreffend op te kunnen treden. Autobezitters worden overigens geadviseerd waardevolle goederen zoveel mogelijk uit de auto te halen wanneer de auto wordt geparkeerd. "Niets erin...niets eruit", zo luidt het devies.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zevenaar, fietsster ernstig gewond bij aanrijding Publicatiedatum: 24-03-2003

Een 51-jarige vrouw uit Zevenaar is vanochtend bij een verkeersongeval op de Doesburgseweg in haar woonplaats ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer werd omstreeks kwart voor negen aangereden door een lesauto, bestuurd door een 55-jarige man uit Zevenaar, toen zij vanaf de Voltastraat de Doesburgseweg overstak. Vermoedelijk had de fietser de naderende lesauto over het hoofd gezien. Na deze aanrijding werd het slachtoffer nogmaals overreden door een uit tegenovergestelde richting naderende auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Velp. De Zevenaarse liep ernstig hersenletsel op en werd met de Traumahelicopter overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De Doesburgseweg is enige tijd afgesloten voor het verkeer, dat via Babberich en Duiven werd omgeleid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606