Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 24 maart 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Aanhouding bij inbraak

Maandagnacht is een 31-jarige man, woonplaats onbekend, aangehouden op het moment dat hij inbrak aan een horecagelegenheid aan de Dominicanenstraat. De man had zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een raam. Tegen de 31-jarige is een proces verbaal opgemaakt.


Diefstal uit woning

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Rijnstraat. Hoe men zich de toegang tot het pand heeft verschaft is onbekend. Er werd communicatieapparatuur gestolen. Een 29-jarige Nijmeegse vrouw deed aangifte.


Diefstal motoren

Zondagmiddag zijn er aan de Waalkade twee motoren gestolen. Het betreft een zwarte Aprilia RSV, kenteken MH-NX-58 en een eveneens zwarte Aprilia RSV, kenteken MH-JP-85. Een 39-jarige man uit Houten en een 27-jarige man uit Zeist deden aangifte.


Diefstal uit bedrijf

In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een bedrijf aan de Van Gentstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Er werd een geldbedrag gestolen. Een 48-jarige Nijmeegse vrouw deed aangifte.


Aanhouding na diefstal bromfiets

Zondagavond is een 42-jarige bromfietser uit Nijmegen aangehouden. De man reed over de kruising van de Zwanenveld 66e straat en de Schuylenburgweg zonder een helm te dragen. Bij controle bleek de bromfiets te zijn gestolen. De man werd hierop aangehouden. Bij een blaastest aan het bureau bleek de man een hoeveelheid van 260 ugl te blazen waar 220 ugl de limiet is


Diefstal auto

Een 46-jarige Nijmeegse man deed aangifte van autodiefstal. Het betreft een beige Opel Astra, kenteken PR-GS-87. De auto stond in de nacht van zondag op maandag geparkeerd aan de Florence Nightingalestraat.


District Tweestromenland



Wijchen - Aanrijding

Een 23-jarige Nijmeegse automobilist is zondagmiddag in aanrijding gekomen met een 52-jarige Wijchense automobiliste. De 23-jarige reed over de Zuiderdreef in de richting van de Klapstraat achter de 52-jarige. De 52-jarige heeft op dat moment, naar eigen zeggen, moeten remmen voor een kat. De 23-jarige was op dat moment niet in staat om zijn voertuig tot stilstand te brengen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beiden. De 17-jarige bijrijdster van de 52-jarige is met nekklachten overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis. De 23-jarige weigerde medisch zorg en was recalcitrant. Vermoedelijk had hij alcoholhoudende drank gedronken. Daarom wilde de politie een ademtest bij de man doen, maar die mislukte. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Bij een ademanalyse test aan het bureau bleek de man een hoeveelheid van 445 ugl te blazen waar een hoeveelheid van 220 ugl de limiet is. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.


Wijchen - Diefstal auto

Van de Dorsvlegel is zaterdag een witte Volkswagen Golf met kenteken GT-BZ-58 gestolen. Een 29-jarige Maldense vrouw heeft aangifte van de diefstal gedaan.


Puiflijk - Aanhouding

Zondagavond is een 36-jarige Drutense man staande gehouden nadat hij zich verdacht ophield aan de Sint Maartenshof. De man bleek in het bezit te zijn van harddrugs en een gestolen fiets. Hierop is de 36-jarige aangehouden. Er werd een proces verbaal tegen hem opgemaakt.


District De Waarden



Echteld - Hennepkwekerij

Bij een controle op een erf aan de Meersteeg ontdekte de politie vandaag in een schuur een hennepkwekerij van ongeveer 1380 planten. De kwekerij werd ontmanteld en alle apparatuur, zoals lampen, koolstoffilters en de elektrische installatie werden in opdracht van de officier van justitie vernietigd. Ook de planten zijn vernietigd. Vermoedelijk heeft de huurder van de schuur ook de elektriciteitsmeter gemanipuleerd. Daar wordt door de NUON een afzonderlijk onderzoek naar ingesteld. Is de meter gemanipuleerd, dan kan de eigenaar van de kwekerij een fikse navordering tegemoet zien. De eigenaar van de schuur, een 34-jarige man uit Echteld, is verhoord. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Tiel - Belediging
Een 37-jarige man uit Tiel is zondagmiddag op de Graaf Waltgerlaan aangehouden ter zake belediging van een politieagent. De man had zijn auto enkele minuten daarvoor, aan de Kleine Passage, half op het trottoir geparkeerd staan. De agent had hiervoor een bekeuring uitgeschreven. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt.


Culemborg - Diefstal auto

Van de Lange Meent is zaterdagavond een rode Volkswagen Golf met kenteken XX-14-TK gestolen. Een 32-jarige man uit Culemborg heeft aangifte gedaan.




Diefstal uit woning

In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een woning aan de Emmahof te Aalst. Hoe men zich de toegang tot het pand heeft verschaft is onbekend. De 58-jarige bewoner deed aangifte. Er werden sieraden en een geldbedrag gestolen.
Een 50-jarige man uit Zaltbommel heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn woning aan de Bloemkeshof te Zaltbommel. Onbekend is nog hoe men zich in de nacht van zondag op maandag de toegang tot de woning heeft verschaft. Er werd een geldbedrag gestolen.


Kesteren - Brandje

Zondagmiddag is een speelhuisje aan de Leuvenstein volledig afgebrand. Een schadebedrag is niet bekend. De politie is op zoek naar drie jongens die terwijl het speelhuisje in brand raakte daarbij in de buurt door omwonenden werden gezien.




---- --