Politie Zaanstreek-waterland



14:32 23-MRT-03
loc.: VOLENDAM, KATHAMMERZEEDIJK / HEIDEWEG / JULIANAWEG

Gewond na aanrijding

Een 16-jarige fietser uit Volendam reed over de rechts naast de Kathammerzeedijk gelegen parallelweg en kwam uit de richting van de Heideweg. Hij keerde en liet de weg niet vrij voor een 59-jarige automobilist uit Zandvoort die hem van achteren naderde. Er volgde een aanrijding waarbij de fietser beenletsel opliep.

17:11 23-MRT-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, PROVINCIALEWEG N244

Vijf gewonden bij aanrijding

Een 54-jarige man uit Volendam reed in zijn personenauto in de richting van Purmerend. Hij hield vermoedelijk niet zoveel mogelijk rechts, waardoor hij in aanrijding kwam met een personenauto, bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster, die in de richting van De Rijp reed. De auto van de man raakte in een slip en kwam in de naast de weg gelegen sloot terecht.
De man werd met beenletsel overgebracht naar het OLVG te Amsterdam. Drie inzittenden van hem werden, evenals de bestuurster van de andere auto, met borstletsel overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.
Vier ambulances zorgden voor het vervoer van de slachtoffers.

21:11 23-MRT-03
loc.: ZAANDAM, KRIMP / ROZENGRACHT / DAM

Boetes in centrum

In de namiddag en avond een controle gehouden in het centrum van Zaandam ivm diverse inrij -en parkeerverboden.
Daarbij werden 15 p.v.'s uitgeschreven.

08:34 24-MRT-03
loc.: OOSTZAAN, RIETSCHOOT

Man valt van ladder

Een 49-jarige man uit Heerhugowaard had in verband met werkzaamheden een ladder tegen de achtergevel van een woning aangezet. Door de gladde tegels in de achtertuin gleed de ladder weg en kwam de man ten val. Ambulance ter plaatse, alsmede de traumaheli. Slachtoffer met onbekend letsel per ambulance naar de Heel.

08:44 24-MRT-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A7

Fazant aanleiding ongeval

Een 24-jarige man uit Schagen reed in zijn personenauto in de richting van Purmerend. Ineens vloog er een fazant vlak boven de weg die vanuit de middenberm was opgestegen. Hierdoor schrok de man en stuurde kort naar rechts en reed vervolgens de berm in tegen de vangrail en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De man werd met arm- en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

09:54 24-MRT-03
loc.: PURMEREND, CAVALJEPLEIN

Diefstal bedrijfsauto

Tussen 22/3 14.00 uur en 23/3 11.30 uur werd vanaf genoemd plein een witte Peugeot Partner met het kenteken 20-VS-GL weggenomen. Het betreft een bedrijfsauto van de gemeente Purmerend en is mogelijk nog voorzien van de gemeentestickers.


Verkeershandhaving

J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-240303


22/23/24-MAART-03
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES

Vier keer zoveel drank op als toegestaan

Afgelopen weekeinde werden bestuurders op verschillende plaatsen in Zaanstad op drank gecontroleerd. Op de Overtoom in Westzaan werd zondagochtend vroeg een 43-jarige Amsterdammer aangehouden met een vier keer zoveel grote hoeveelheid drank op (940 ug/l) als is toegestaan. Bovendien reed de man zonder rijbewijs omdat zijn oude rijbewijs verlopen was. Daarnaast bleek de man al eerder onder invloed te zijn aangehouden en had hij meerdere boetes die nog betaald waren, op zijn naam staan. Omdat de man het boetebedrag niet kon betalen, werd hij ingesloten.
Een 28-jarige man uit Bussum moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Westzijde in Zaandam met veel te veel drank (855 ug/l) achter het stuur van zijn auto was betrapt. De man was al eerder, vorig jaar, voor het rijden onder invloed aangehouden. Een 43-jarige Zaandammer, die in de nacht van zondag op maandag werd aangehouden op de Sportlaan in Zaandam, kon zijn rijbewijs ook op het politiebureau achterlaten (580 ug/l). In dezelfde nacht werd op De Bloemkorf in Zaandam een 26-jarige Zaandammer aangehouden met een veel te hoog alcoholgehalte (585 ug/l). De man was niet in bezit van een rijbewijs en was al eerder met de politie in aanraking geweest voor het rijden onder invloed. De laatste keer was vorig jaar. De man kreeg een boete en een proces-verbaal.
Vrijdagavond werd op de Tuinstraat in Zaandijk een 56-jarige man uit Zaandijk aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken (390 ug/l) en zaterdagochtend, omstreeks half vier, werd een 19-jarige Zaandammer op de Zuiddijk in zijn woonplaats aangehouden (250 ug/l). De bestuurder dacht slim te zijn door niet zijn echte naam op te geven. Daar trapten de agenten echter niet in en de bestuurder kreeg in plaats van één, twee boetes: een voor het rijden onder invloed en een voor het opgeven van een valse naam.

17:30 22-MAART-03
BUSCH EN DAM, UITGEEST

Dronken man raakt te water

Op de Busch en Dam in Uitgeest was zaterdagmiddag een dronken man uit IJmuiden te water geraakt. Een 36-jarige automobiliste uit Uitgeest was net van huis gereden toen haar de doorgang werd belemmerd omdat de auto voor haar half op de weg stil stond. De vrouw stapte uit om de bestuurder te vragen zijn auto aan de kant te zetten. Op dat moment stapte de dronken bestuurder uit zijn auto, om vervolgens, na een aantal wankele stappen, in de naast de weg gelegen sloot te belanden. De vrouw, die de man even te voren nog in de auto voorbij haar huis had zien rijden, besloot om te keren om de politie te bellen. In afwachting van de agenten had de dochter van de vrouw de autosleutels uit het contact gehaald zodat de dronken bestuurder niet weg kon rijden. Op het moment dat de agenten ter plaatse kwamen, stond de man weer op het droge maar was duidelijk nog erg onvast ter been. De IJmuidenaar werd meegenomen naar het politiebureau waar een ademanalyse uitwees dat hij veel te veel drank op (640 ug/l) had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

22-MAART-03
06:45-07:00 24-MAART-03
VOLENDAM, ZEDDEWEG

Te diep in het glaasje gekeken (1)

Een 27-jarige Volendammer werd maandagochtend, tijdens een alcoholcontrole op de Zeddeweg in zijn woonplaats, aangehouden omdat hij met een alcoholgehalte van 385 ug/l achter het stuur van zijn auto zat. De man kreeg een boete, een rijverbod van enkele uren een proces-verbaal. Tussen 6:45 uur en 7:00 uur werden in totaal dertien bestuurders gecontroleerd.

22:00-22:45 22-MAART-03
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN

Geen drankrijders

Op de Laan der Continenten n Purmerend werd zaterdagavond een alcoholcontrole gehouden. In totaal werd bij 95 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van allen had (teveel) gedronken.

15:15 23-MAART-03
PURMEREND, A7
Opvallend rijgedrag verraadt drankrijder
Zondagmiddag werd een 49-jarige motorrijder uit Bovenkarspel op de A7 in Purmerend aangehouden nadat de politie meerdere meldingen had gekregen van een gevaarlijk rijdende motorrijder. De man bleek twee keer zoveel drank (455 ug/l) op te hebben als is toegestaan en kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal.

LANDSMEER, ZUIDEINDE
Hardrijder heeft teveel gedronken
Een 18-jarige automobilist uit Landsmeer werd zaterdagochtend om half vijf op het Zuideinde in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed (245 ug/l). Agenten zagen de bestuurder met een hoge snelheid over het Zuideinde rijden waarop zij de bestuurder aan de kant zetten voor een nadere controle. De man kreeg behalve een rijverbod van een uur, een boete en een proces-verbaal.

00:59 23-MAART-03
ILPENDAM, DORPSSTRAAT

Twee keer zoveel drank op als toegestaan

Een 34-jarige man uit Ilpendam werd zondagavond laat in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed (445 ug/l). de bestuurder verklaarde in het verleden ook al eens te zijn aangehouden voor het rijden met teveel drank op. De man kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal.

**


---- --