Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-03-2003
Politieberichten 24/3 van 07.00 uur t/m 13.00 uur

Leeuwarden: snelheidsovertreding
Zondag omstreeks 22.15 uur werd op de Anne Vondelingweg geconstateerd dat een bestuurder van en personenauto aldaar reed met een snelheid van 130 km per uur. De auto werd bestuurd door een 29-jarige inwoner van Leeuwarden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbraak school
Afgelopen weekend werd ingebroken in een school aan de Sam Dresdenstraat. Met een baksteen werd een ruit van een leslokaal vernield. Uit het lokaal werd een radio/cd-speler weggenomen. Een medewerker, een 45-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie, heeft aangifte gedaan.

Wolvega: vrachtwagen in brand
Maandag omstreeks 06.40 uur reed een 36-jarige inwoner van Ternaard met zijn truck met oplegger over de Rijksweg 32 in de richting Zwolle. Op een gegeven moment zag de bestuurder vlammen onder de truck vandaan komen. Hij bracht daarop de combinatie tot stilstrand op de vluchtstrook. In eerste instantie trachtte hij het vuur nog te blussen met een brandblusser. Toen dit niet lukte werd de brandweer ingeschakeld. Deze kon niet voorkomen dat de gehele truck uitbrandde. Ook de oplegger met daarin een houtkneusmachine liep schade op. De oorzaak van de brand is niet bekend. Tijdens de afhandeling van de brand werd het verkeer over één rijstrook geleid, hetgeen filevorming tot gevolg had. De vrachtwagencombinatie werd weggesleept.

Menaldum: onder invloed
Maandag omstreeks 11.15 uur werd op de Rypsterdyk een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 43-jarige inwoonster van Dronrijp, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de vrouw 1360 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod voor 18 uren. Tevens werd het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

Bureau Communiactie tel: (058) 880 8272