Nieuwsbericht

maandag, 24 maart 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Motorrijder kan rijbewijs inleveren
Noord-Scharwoude, zondag 23 maart 2003.
Zondagmiddag even na 14.30 uur is een 26-jarige motorrijder uit Heerhugowaard op snelheid gecontroleerd langs de Schagerweg in Noord-Scharwoude. De man reed 157 kilometer per uur waar 100 kilometer het maximum is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Tas gestolen met geweld
Heerhugowaard, zondag 23 maart 2003.
Zondagmiddag omstreeks 16.50 uur is een 78-jarige inwoonster van Heerhugowaard op een kerkhof langs de Van Veenweg in Heerhugowaard van haar handtas beroofd. Toen de vrouw van het kerkhof naar de parkeerplaats liep werd ze daar door een onbekende man aangesproken. De man spoot een onbekende vloeistof in de ogen van de vrouw waarna de man de handtas van de vrouw afpakte en wegreed in zijn auto. De vrouw viel bij de actie van de man met haar hoofd tegen een ijzeren hek. De dader was een man met een opvallend wit gezicht en donkere ogen. Hij had donker haar, was ongeveer 25 jaar oud en 1.75 meter lang.

Auto tegen boom
Heerhugowaard, zondag 23 maart 2003.
Zondagavond even voor 19.15 uur is een 22-jarige inwoner van Noorder-Koggenland met zijn auto tegen een boom gereden op de Molenweg in Heerhugowaard. De man reed over de Molenweg in de richting van de Veenhuizerweg toen hij om onbekende redenen de macht over het stuur verloor. Vervolgens raakte hij in een slip en reed frontaal tegen een boom aan. De auto is total-loss en de man is met een gebroken been voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Onder invloed in de auto
Heerhugowaard, maandag 24 maart 2003.
Zondagochtend omstreeks 0.50 uur is een 21-jarige inwoner van Heerhugowaard gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Westtangent in Heerhugowaard. De man blies 435 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Bromfietser in de fout
Alkmaar, maandag 24 maart 2003.
Maandagmiddag omstreeks 12.30 uur is een 18-jarige bromfietser uit Alkmaar gecontroleerd op snelheid. De jongen reed 75 kilometer per uur op de Kanaaldijk, de bromfiets was niet verzekerd en hij reed zonder helm. De jongen heeft een proces-verbaal gekregen en zijn bromfiets is meegenomen voor technisch onderzoek.

Rectificatie woninginbraak
Schermerhorn, zondag 23 maart 2003.
Bij de persberichten van zondag 23 maart stond het bericht dat er is ingebroken in een woning aan de Thames Visserstraat in Schermerhorn waarbij vermeld werd dat de bewoner de deur open had laten staan. Dit was niet het geval, de deur was wel degelijk gesloten.

NOORDKOP

Onder invloed in de auto
Middenmeer, maandag 24 maart 2003.
Even na middernacht in de nacht van zondag op maandag is een 46-jarige inwoner van Lelystad gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Professor ter Veenweg in Middenmeer. De man blies 285 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Bromfietster breekt pols
Den Helder, maandag 24 maart 2003.
Maandagochtend omstreeks 7.30 uur heeft een 17-jarige bromfietster haar pols gebroken na een botsing met een auto op de kruising Middenvliet-Langevliet in Den Helder. Het meisje kwam uit de richting van de Zanddijk en gaf de automobilist geen voorrang op de kruising. De automobilist kon het meisje niet meer ontwijken waarna de botsing ontstond. Het meisje is naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Spierdijk/De Goorn, zondag 23 maart 2003.
Zondag is er van 14.30 uur tot 16.30 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Zuid-Spierdijkerweg in Spierdijk en langs De Burg in De Goorn. In die periode zijn in Spierdijk twee bekeuringen geschreven wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 76 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is. Tevens zijn vijf automobilisten bekeurd wegens rijden zonder autogordel. In De Goorn zijn vijf snelheidsovertredingen geconstateerd waarbij de hoogst gemeten snelheid 77 kilometer per uur was waar 50 kilometer het maximum is. Voor het rijden zonder autogordel zijn twee bekeuringen gegeven. Hem, zondag 23 maart 2003.
Zondag is er aan het einde van de middag een snelheidscontrole gehouden op de N506 langs De Hout in Hem. Er zijn zeven snelheidsovertreders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 128 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is. Bovenkarspel/Enkhuizen, maandag 24 maart 2003.
Maandagochtend is er een autogordelcontrole gehouden langs de Stede Broecweg in Bovenkarspel en de Provincialeweg in Enkhuizen. Hierbij zijn zes automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder gordel.

Woninginbraak
Hoorn, maandag 24 maart 2003.
Maandagochtend even na 4.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Vollerswaal in Hoorn. Een onbekende heeft een ruit aan de voorzijde van de woning ingegooid, een laptop en een mobiele telefoon gepakt die op tafel lagen en is er vandoor gegaan. De eigenaar werd wakker van de klap en heeft de inbreker nog zien wegfietsen. De laptop heeft een waarde van ongeveer 2000 euro.

Man brengt vrouw met messteken om het leven
Hoorn, zondag 23 maart 2003.
Zondagavond even voor 19.00 uur is 46-jarige vrouw uit Hoorn met een aantal messteken om het leven gebracht. Dit gebeurde in een woning aan de Oranjestraat in Hoorn. De verdachte is haar mannelijke partner, een 68-jarige man uit Hoorn. De man en vrouw hadden ruzie met elkaar waarna de man een mes pakte en de vrouw in haar nek en buik stak. De man ging er vervolgens vandoor en is aangehouden op de Schellinkhouterdijk in Hoorn. Hij was op de fiets en had het mes waarmee de vrouw vermoedelijk gestoken was in zijn fietstas zitten. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar zijn even na 20.00 uur is overleden.

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJDEN POLITIEBUREAUS W.O.W.O. Met ingang van 1 april 2003 worden de openingstijden van de politiebureaus in Wognum en de gemeenten Opmeer, Obdam en Wester-Koggenland gewijzigd.
De gewijzigde tijden zien er als volgt uit:
Bureau Wognum: maandag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur
Bureau Opmeer: dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur
Bureau Obdam: donderdag van 14.00 tot 17.00 uur Bureau De Goorn: vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Met de gewijzigde en uitgebreidere openingstijden hoopt de politie beter bereikbaar te zijn voor de inwoners van Westfriesland. Om u zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn wordt u verzocht voor het doen van een aangifte een afspraak met ons te maken. U weet dan zeker dat u op die dag en dat tijdstip vrijwel onmiddellijk geholpen wordt. Voor het maken van een afspraak kan men terecht bij de Politie Service Lijn, telefoon 0900-8844

Inzamelactie bestrijdingsmiddelen
Zwaagdijk, donderdag 20 maart 2003.
Op donderdag 20 maart werd er een inzamelactie van oude en/of verboden gewasbeschermingsmiddelen gehouden. Als voorbereiding op deze actie zijn zo'n 520 agrarische bedrijven in de gemeenten Andijk, Medemblik, Noorder-Koggenland en Wervershoof door middel van een brief en door een artikel in de vakbladen van de actie in kennis gesteld. Door 82 personen werd gebruik gemaakt om op de inzameldag hun oude of overtollige gewasbeschermingsmiddelen in te leveren. In totaal werd er zo'n 1200 kg afgegeven bij het tijdelijke KCA-depot van de CAW op het terrein van de Greenery te Zwaagdijk. Het ging vaak om middelen die al tientallen jaren op een zolder of achter in de kas hadden gestaan. De inleveractie was een mooie manier om er vanaf te komen. Verdeeld over drie acties, heeft heel Westfriesland de mogelijkheid gehad zijn oude middelen in te leveren. In totaal leverde dit 6700 kg gewasbeschermingsmiddel op.
Na deze inleveractie zou in week 15 door de politie en de Algemene Inspectiedienst (AID) gecontroleerd gaan worden bij bedrijven in de regio. In verband met de vogelpest heeft de AID echter geen mensen beschikbaar om in de geplande week de controles bij de tuinders- en akkerbouwbedrijven te gaan doen. Het is de bedoeling om de controle op een later tijdstip alsnog uit te voeren. Deze controle wordt niet van tevoren aangekondigd.