DSM



08N 24 maart 2003



- duurzaam beleid integreert people, planet en profit -


DSM Presenteert Triple P Rapport 2002


Vandaag heeft DSM in Delft haar eerste Triple P Rapport gepresenteerd. DSM rapporteert daarmee voor het eerst op geïntegreerde wijze over het beleid en de resultaten op de gebieden People, Planet en Profit. Het sinds 1994 gepubliceerde Responsible Care Progress Report (rapportage over veiligheid, gezondheid en milieu) is in het nieuwe verslag geïncorporeerd. Triple P laat de cijfers en behaalde resultaten zien over het jaar 2002. DSM zal voortaan ieder jaar op deze wijze verslag doen van zijn activiteiten. Transparantie, meetbaarheid en motivatie lagen ten grondslag aan de nieuwe manier van rapporteren over het beleid dat DSM al jaren voert inzake duurzaam ondernemen.

"Terugkijkend op 100 jaar DSM," zo geeft Peter Elverding, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, aan, "wordt duidelijk dat wij ons altijd als sociaal gecommitteerd en verantwoordelijk bedrijf hebben gedragen. Ook nu, in een tijd van toenemende internationalisatie, veranderingen in wet- en regelgeving, opkomst van nieuwe technologieën en nadruk op corporate governance, zet DSM de stappen die passen bij de transparante en open onderneming die wij willen zijn."

Het Triple P Verslag 2002 laat zien dat er op veel terreinen vooruitgang is geboekt. Tegelijkertijd constateert DSM dat er ook nog veel verbetering mogelijk is. De nieuwe manier van rapporteren maakte een aantal verbeteringsmogelijkheden zichtbaar. Zo is nu ondermeer besloten om de Triple P benadering systematisch in te gaan bedden in het gehele strategisch proces van de onderneming.

Een aantal concrete voorbeelden van onze Triple P prestaties in 2002:


People

DSM behoort tot de top 25% in zijn industrie op het gebied van veiligheid en gezonde werkomstandigheden. Een 20% afname per jaar in het aantal ongevallen met verzuim van medewerkers is daarbij het verbetertarget. In 2002 waren er 48 ongevallen die leidden tot meer dan één dag werkverzuim. Dit getal is significant lager dan de 81 in 2001, wat betekent dat de doelstelling van 20% afname in het afgelopen jaar ruimschoots is behaald. Ook het aantal ongevallen met verzuim bij contractor-medewerkers is gedaald: van 62 in 2001 naar 32 in 2002.
Een tweede en zeer belangrijk onderdeel van DSM's activiteiten gericht op mensen, was de zogenaamde 'Dream Action', in het kader van DSM's 100 jarig bestaan. Een bedrag van EUR
5 miljoen is gereserveerd om te kunnen besteden aan de droomwensen van werknemers. Wensen die sociale, educatieve en gezondheidsgerelateerde projecten op allerlei plaatsen in de wereld gaan realiseren met behulp van DSM's specialisten, kunde en geld.


Planet

Met ingang van 2002 moeten alle DSM-locaties niet alleen ongevallen, maar ook alle potentiële en daadwerkelijk voorgekomen milieu-incidenten in detail centraal rapporteren. Het doel is concernbreed inzicht te verkrijgen in de oorzaken van de incidenten zodat deze in de toekomst kunnen worden voorkomen.
DSM wil behoren tot de beste bedrijven van de wereld waar het energieverbruik en emissies aan lucht en lozingen aan water betreft. Om een en ander te verbeteren, zijn verschillende richtlijnen en doelstellingen geformuleerd.
In 2002 zijn emissies van schadelijke stoffen aan water en lucht verminderd of gelijk gebleven. De totale emissie is met name afgenomen door de verkoop van de petrochemische activiteiten. Het aantal milieuklachten lag met 432 klachten in 2002 ongeveer 75% lager dan 2001. Deze sterke daling is gedeeltelijk gelieerd aan de locatie in Geleen, waar in 2001 een naftakraker leidde tot meer dan 900 klachten, voornamelijk als gevolg van geluidsoverlast.


Profit

DSM's bedrijfsresultaat van doorlopende activiteiten steeg met 14 % van EUR 336 miljoen in 2001 naar EUR 383 miljoen in 2002. De gedetailleerde financiële gegevens zijn te vinden in het jaarverslag 2002, dat tegelijkertijd met het Triple P Verslag is gepubliceerd.
Sinds 2001 hanteert DSM een nieuwe methodiek voor de financiële sturing binnen de onderneming: Value Based Business Steering. Het gaat daarbij om het verhogen van de waarde van de onderneming via heldere financiële doelstellingen voor de korte en lange termijn en een eenduidig meet- en rapportagesysteem.


DSM

DSM is wereldwijd actief in life science-producten, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. DSM heeft een omzet van bijna EUR 5,6 miljard en telt wereldwijd circa 18.500 medewerkers, werkzaam in meer dan 200 vestigingen.
DSM behoort in veel van zijn activiteiten tot de wereldtop. De strategie is gericht op een groei van de omzet, mede door middel van acquisities, naar een niveau van circa EUR 10 miljard in 2005. Minstens 80% daarvan zal worden gerealiseerd in specialties: biotechnologische en chemische producten voor de life science-industrie, en hoogwaardige materialen. DSM zet daarmee de eerder ingezette concentratie op en transformatie naar leidende mondiale posities in activiteiten met hogere toegevoegde waarde, sterke groei en stabielere resultaten voort. Meer informatie over DSM kunt u vinden op www.dsm.com.