Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland
------ Persbericht -------Politie Noord- en Oost-Gelderland

District Achterhoek

Persberichten van 24 maart 2003

Westendorp Licht gewond bij eenzijdig verkeersongeval

Een 26-jarige inwoner van Etten is op 23 maart omstreeks 10.15 uur lichtgewond geraakt bij een verkeersongeval op de Kersendijk. De man reed op zijn motor in de richting van Westendorp en zag een ruiter te paard. Om het paard niet te laten schrikken ging de man aan de linkerkant van de weg rijden. In een bocht naar links verloor hij de controle over de motor, waarna hij in de rechterberm terechtkwam en tegen het talud botste. De man is met een gekneusde schouder overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem en kon na behandeling naar huis.

Aalten Bromfietsers gewond bij aanrijding

Een 18-jarige jongen uit Aalten reed op 23 maart omstreeks 15.30 uur met zijn scooter over de Hofstraat. Achter hem reed een 16-jarige jongen uit Aalten eveneens op een scooter. De 18-jarige jongen zag uit tegenovergestelde richting een bekende komen, remde af en keerde zijn scooter. De jongen die achter hem reed had dit niet in de gaten en reed tegen de scooter aan die inmiddels dwars op de rijbaan stond. De 16-jarige jongen is met lichte verwondingen in zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. Een 15-jarige jongen uit Aalten die als passagier op de scooter van de 18-jarige jongen zat, had na de aanrijding last van zijn been.

s-Heerenberg Rijden onder invloed

Een 29-jarige inwoner van s-Heerenberg is op 24 maart omstreeks 00.00 uur op de van Hugenpothstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 400 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van drie uur en een transactie aangeboden.

Hengelo (G) Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Het rijbewijs van een 44-jarige inwoner van Hengelo (G) is op 24 maart ingevorderd. De man reed omstreeks 01.15 uur op de Varsselseweg en werd daar staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 955 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, en aan de man werd een rijverbod van 12 uren uitgereikt. Er wordt tevens proces-verbaal opgemaakt.

Doetinchem Dader vernieling vuilnisbak aangehouden

Een 12-jarige jongen uit Doetinchem is op 23 maart omstreeks 16.30 uur aangehouden omdat hij even daarvoor in de Vondelstraat een vuilnisbak had vernield. De jongen is na verhoor in vrijheid gesteld.

Ruurlo Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

Het rijbewijs van een 37-jarige motorrijder uit Ruurlo is op 23 maart omstreeks 13.45 uur ingevorderd. De man reed met een snelheid van 150 km/uur over de Tolhutterweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km/uur.

Varsseveld Inbraken in vrachtwagens

In de nacht van 22 op 23 maart zijn van 20 vrachtwagens op een parkeerplaats aan de Lireweg de dekzeilen opengesneden. Waarschijnlijk is er niets gestolen. Het terrein was afgesloten met een hek, dat werd vernield. Mogelijk zijn deze inbraken gepleegd door dezelfde daders als de inbraken in vrachtwagens in Gaanderen in dezelfde nacht. Ook hierbij werden de zeilen vernield. De politie zoekt getuigen van beide inbraken. Mensen kunnen bellen met 0900-8844.

Gaanderen Gestolen bestelauto

Aan de Westerbroekstraat in Gaanderen is in de nacht van 22 op 23 maart een bestelauto gestolen. Mogelijk is deze gebruikt bij de inbraak in vrachtwagens diezelfde nacht in dezelfde straat. Het gaat om een rode bestelbus (Mercedes) met witte laadbak. Het kenteken is BL-30-FF. De politie zoekt ook hiervan getuigen.Einde berichtenVoor informatie:

Andrea Jansen, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 50