Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda(24-3)

Breda, maandag 24 maart 2003

Tilburger aangehouden voor inbraak restaurant

BREDA: De eigenaar van een Italiaans restaurant aan de Vlaszak heeft gistermiddag in zijn zaak een 31-jarige Tilburgse inbreker op heterdaad betrapt. De dief wist te ontsnappen maar agenten hebben de verdachte in het stadspark Valkenberg op aanwijzing van een getuige kunnen aanhouden.

De aangever hoorde omstreeks 13.00 uur lawaai op de 1e verdieping en zag toen dat een inbreker via een geopend raam naar binnen gekomen was. Het lawaai was veroorzaakt omdat de vensterbank was afgebroken en er twee borden en een lamp kapot gevallen waren. De restaurateur pakte de inbreker vast en bracht hem via de trap naar beneden. De inbreker wist zich echter uit zijn bovenkleding te werken en vluchtte met ontbloot bovenlijf in de richting van de Catharinastraat. Agenten hebben de verdachte in het Valkenberg op aanwijzing van een getuige kunnen aanhouden. De verdachte bleek ook nog in bezit te zijn van gestolen goederen afkomstig van een inbraak in een woning aan de J.F Kennedylaan. De verdachte, een bij de Tilburgse politie bekende inbreker, is in verzekering gesteld. Vijf minderjarigen aangehouden voor brandstichting

BREDA: De Bredase politie heeft in de Haagse Beemden dit weekend vijf minderjarige jongens aangehouden die brand gesticht hadden in een bestelauto aan de Waterweegbree. De politie kwam de daders op het spoor nadat een van hen met hulp van getuigen kon worden aangehouden.

Zaterdagavond 23 maart jl. kreeg de politie omstreeks 21.15 uur een melding dat op de Waterwegbree een bestelauto in brand stond. Getuigen zaten achter de daders aan. Op de Heksenwiellaan ter hoogte van de tennisvereniging zagen de agenten dat een aantal mannen een jongen achtervolgden. De agenten hebben deze jongen aangehouden, het betreft een 15-jarige Bredanaar. Na verder onderzoek konden nog vier minderjarige jongens worden aangehouden die ook betrokken waren geweest bij de brandstichting. Het gaat om verdachten variërend in leeftijd van 15 tot 17 jaar. De jongens hadden rondgehangen en daarna de bestelauto in brand gestoken door riet en een houten pallet in de cabine te leggen.

Drie mannen verdacht van woninginbraak

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 04.15 uur op de Heienlangdonk in verband met een kort daarvoor gepleegde woninginbraak aan de Hondsdonk de drie inzittenden van een auto aangehouden. Het gaat om Eindhovense mannen, respectievelijk 19, 24 en 44 jaar (vader 19-jarige).

Vannacht hoorde de bewoonster van een pand aan der Hondsdonk omstreeks 03.30 uur geluiden aan de achterzijde van de woning. De bewoonster opende het raam vanuit haar slaapkamer en zag twee mannen in haar tuin staan. Ze riep naar de mannen waarop de inbrekers via de tuin van de buren vluchtten De achterdeur bleek met een schroevendraaier beschadigd te zijn ter hoogte van de vergrendeling. De bewoonster gaf aan de politie de signalementen van de daders door. Agenten zagen even later in de omgeving een auto rijden met daarin drie mannen waarvan er twee voldeden aan het opgegeven signalement. Bij controle van hun identiteit bleek dat zij al eerder ter zake diefstal met de politie in aanraking waren geweest. De drie mannen zijn aangehouden en ingesloten.

Man reist zonder vervoersbewijs

BREDA: Zondagmorgen 23 maart jl. heeft de politie op het Station CS een 18-jarige Hagenaar aangehouden die zonder geldig vervoersbewijs en identiteitsbewijs reisde met de trein. De man gaf bij de kaartcontrole een valse naam op. Tevens toonde hij daarbij enkele bankpasjes die bij nader onderzoek van diefstal afkomstig blijken te zijn. De verdachte is in verzekering gesteld.

Inbraken in woningen

BREDA: Vanmorgen omstreeks 05.45 uur ontdekte een bewoner van een pand aan het Buiten Hil dat bij hem was ingebroken. Men heeft de sloten van de achterdeur geforceerd waarna men toegang kreeg tot de woning. De buit bestaat uit onder meer 4 bankpassen, een rugzak en een mobiele telefoon. Ook in een woning aan de Columbusstraat is ingebroken. Ook hier werd het slot van de achterdeur geforceerd. De inbreker heeft geld en sieraden gestolen.

Jongens stelen fiets bij het station

ETTEN-LEUR: Op het Schoonhout te Etten-Leur werden vrijdagavond omstreeks 22.00 uur twee minderjarige jongens (16 en 17 jaar) aangetroffen met een gestolen fiets. De jongens liepen met de fiets en hielden het achterwiel omhoog. Toen ze de politie zagen namen ze de benen. Een van de daders kon ter plaatse worden aangehouden, de andere verdachte kon later worden aangehouden. De jongens gaven toe de fiets bij het station gestolen te hebben. Beiden zijn na verhoor aan de ouders overgedragen. Zijn gaan naar bureau Halt.

Bron: Willem van Hooijdonk