Gemeente Lelystad

Gemeente verkoopt 15.000 m² bedrijventerrein op Larserpoort naar de Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad

De gemeente Lelystad en de directie van het Mac3Park hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van 15.000 m² bedrijfsterrein op het bedrijvenpark Larserpoort. Door deze grondtransactie zet het Mac3Park de volgende fase van de uitbreiding van het business- en science park in gang.

Op het verworven perceel worden in totaal vier bedrijfshallen gerealiseerd met een oppervlakte van ruim 10.000 m² met daarbij nog eens ruim 800 m² kantoorruimte. Daarnaast komt er voldoende parkeerruimte voor medewerkers en bezoekers.

Het Mac3Park richt zich op de vestiging van het hogere marktsegment in de sectoren ict, media en zakelijke dienstverlening. Daardoor biedt het Mac3Park onderdak aan bedrijven als de nieuwe generatie callcenters, software houses, communicatiebureau's, internet specialisten, uitgeverijven, grafische vormgevers, opslag en beheer van digitale bestanden en archieven en microfilmverwerking.

Directeur Meine Breemhaar is bijzonder content dat de uitbreiding plaats kan vinden. "Het Mac3Park is inmiddels voor onze stad uitgegroeid tot wat ik maar noem een landmark. Lelystad beschikt inmiddels over meerdere van deze bijzondere, landelijk aandacht trekkende, vestigingen. Denk maar eens aan Batavia Stad en binnenkort aan het Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome. In ons park vestigen zich steeds meer vooraanstande bedrijven in hun branche. In dat verband noem ik voorbeelden als IMD, Spark Energy Holding, Geld Super en de komst van de archiefopslag van Nationale Nederlanden".

Voor de gemeente Lelystad betekent deze forse grondtranactie niet alleen de verkoop van grond maar tevens de komst van nieuwe arbeidsplaatsen als gevolg van de verhuur van de nieuwe bedrijfspanden.

Het complex is ontworpen en wordt gebouwd door Bouwbedrijf Nieuwenhuis bv uit Rijssen.

---

Geplaatst op 19 maart 2003

.