Gemeente Lelystad

Verdere professionalisering peuterspeelzaalwerk in lelystad naar de Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad

Het college heeft besloten het peuterspeelzaalwerk in Lelystad verder te professionaliseren. Met ingang van 1 januari 2004 wil de gemeente structureel ruim 200.000 euro subsidie per jaar gaan verstrekken voor kindplaatsen in peuterspeelzalen. In de voorjaarsnota 2004 zal hier geld voor worden gevraagd. Tegelijkertijd moet een kwaliteitsslag worden geleverd op het gebied van huisvesting en zal waar nodig geïnvesteerd worden in opleidingen van leidsters.

Het college ziet daarmee het peuterspeelzaalwerk als een basisvoorziening voor de gemeente Lelystad. Het principebesluit om structureel subsidie te verlenen aan peuterspeelzaalwerk houdt concreet in dat het doel is dat voor 55% van alle Lelystadse peuters, kindplaatsen in peuterspeelzalen gesubsidieerd worden. Dit betekent een subsidie van 2 dagdelen per kind geldend voor alle peuterspeelzalen in Lelystad.

De gemeente wil op korte termijn bereiken dat Lelystad een dekkend netwerk van peuterspeelzalen heeft, die kwaliteit bieden, toegankelijk zijn voor iedereen en goed verspreid zijn over de stad. Om een goede kwaliteit te garanderen, moeten alle peuterspeelzalen gaan voldoen aan de `Verordening Kindercentra Lelystad 1997'. Het besluit van de gemeente de peuterspeelzalen verder te professionaliseren betekent ook dat de voor- en vroegschoolse educatie goed kan worden uitgevoerd.
---

Geplaatst op 19 maart 2003