Gemeente Lelystad

Gasleidingen moeten vervangen worden naar de homepage naar de sitemap stuur e-mail
Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad

Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Lelystad heeft de particuliere bezitters van de woningen in de Grijze Kempenaar, waar verroeste gasleidingen voorkomen, deze week een brief gestuurd. In deze brief verzoekt de gemeente bewoners met klem de gasleidingen door een erkend installatiebedrijf te laten vervangen. De bewoners hebben twee weken de tijd om op deze brief te reageren door hun zienswijze te geven. Zo kunnen de bewoners ook aangeven dat zij de gasleidingen al hebben laten vervangen of dat zij hierover inmiddels afspraken hebben gemaakt met Centrada of met een installatiebedrijf.

De gemeente Lelystads is in overleg met Centrada, die twee bedrijven in de arm heeft genomen om de gasleidingen in de huurwoningen te vervangen. Centrada heeft de particuliere woningbezitters aangeboden ook voor hen de werkzaamheden te regelen en de helft van de kosten te betalen. Indien de bewoners samenwerken met Centrada, dan geeft Centrada dit door aan de gemeente. De gemeente laat het echter aan de woningbezitters in de Kempenaar zelf over of zij in willen gaan op het aanbod van Centrada of zelf een bedrijf in willen schakelen.

Hoort de gemeente niets, dan krijgen de bewoners over twee weken een officiële aanschrijving om de gasleidingen voor 1 juli van dit jaar te laten vervangen. Doen de bewoners het dan nog niet, dan is de gemeente genoodzaakt het werk uit te laten voeren op kosten van de bewoners.

Bouw- en Woningtoezicht is verantwoordelijk voor de veiligheid van de bouwwerken in de stad en moet daarom de woningbezitters in de Grijze Kempenaar verplichten hun gasleidingen te vervangen.
---

Geplaatst op 24 maart 2003