Gemeente Lelystad

Bovenwoningen krijgen alleen grijze afvalcontainer naar de homepage Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad

Bij de overstap van duobak naar twee afzonderlijke afvalcontainers, krijgen bewoners van bovenwoningen in Lelystad alleen een grijze en geen groene afvalcontainer. Dit hebben de gemeente Lelystad en Flevocollect gezamenlijk besloten. De gemeente Lelystad en Flevocollect hebben in kaart gebracht bij welke woningen in de stad het stallen van twee afzonderlijke afvalcontainers een probleem kan vormen. Het ging daarbij vooral om bewoners van bovenwoningen die nu een duobak gebruiken.

De conclusie is dat alle huishoudens die in een eengezinswoning of op de benedenverdieping van een flat of appartementengebouw wonen, gewoon een grijze en een groene container krijgen. Maar voor bewoners van bovenwoningen gelden andere regels. Bewoners van bovenwoningen die nu een duobak gebruiken, krijgen er alleen een grijze container voor in de plaats. Gebruiken ze nu samen met buren een duobak, dan kunnen ze ook de grijze container gezamenlijk gebruiken. Flevocollect leegt de grijze container om de week. De bewoners kunnen hun gft-afval kwijt in een groene container voor gezamenlijk gebruik. Deze groene bak staat buiten.

Voor bewoners van flats en appartementengebouwen waar grote afval- en gft-containers voor gezamenlijk gebruik staan, heeft de overstap naar twee afvalcontainers geen gevolgen.

Voor meer informatie over het omwisselen van de afvalcontainers, kunnen inwoners van Lelystad bellen met het speciale gratis telefoonnummer van Flevocollect: 0800-0203370.

---

Geplaatst op 20 maart 2003