LogicaCMG


Persbericht

LogicaCMG stuwende kracht achter Multimedia Messaging Services (MMS) van KPN Mobile

E-Plus zet als eerste KPN Mobile operator MMS services in

NIEUWEGEIN, 24 maart 2003 - LogicaCMG heeft vandaag een Europese raamovereenkomst met KPN Mobile bekendgemaakt voor het verlenen van multimedia messaging services (MMS).

E-Plus in Duitsland is het eerste KPN Mobile-bedrijf dat van deze raamovereenkomst profiteert door MMS-services te introduceren met behulp van LogicaCMG's Multimedia Messaging Service Centre (MMSC).

Het contract met E-Plus stoelt op de succesvolle implementatie van LogicaCMG's Wireless Service Broker® ter ondersteuning van de i-mode® services. De combinatie van LogicaCMG-oplossingen komt E-Plus goed van pas bij het creëren van een uiterst aantrekkelijk en waardevol mobiel multimedia aanbod voor haar klanten. Sinds februari 2003 kunnen abonnees van E-Plus berichten met allerlei informatie versturen, zoals foto's, audio en videoclips.

Bestuurslid Mark de Jong van KPN Mobile, verantwoordelijk voor corporate development: "Volgens ons passen multimedia messaging services uitstekend in de mobiele gegevensomgeving die i-mode® heeft gecreëerd. Tijdens de implementatie van onze i-mode-infrastructuur is LogicaCMG een betrouwbare en innovatieve partner gebleken. Daarom hebben we hen ook gekozen voor het benutten van de synergieën tussen i-mode® en MMS."

De LogicaCMG MMS-oplossing voor KPN Mobile omvat essentiële zakelijke functies, zoals transcoding en nummerportabiliteit en biedt de schaalbaarheid die nodig is voor het handhaven van de servicekwaliteit die gebruikers verwachten van hoogwaardige, zich nog ontwikkelende MMS-services.

De MMS-service van E-Plus is onlangs als 'uitmuntend' beoordeeld in een test van Connect, een Duits vakblad voor telecommunicatie. Connect voerde de eerste volledig automatische MMS-netwerktest uit om de MMS-services van E-Plus en andere Duitse mobiele leveranciers te beoordelen. E-Plus bood de snelste en betrouwbaarste overdracht van beeld- en geluidsberichten per mobiele telefoon, met een succespercentage van meer dan 99 procent. E-Plus werd uitgeroepen tot de duidelijke koploper wat betreft beschikbaarheid van het netwerk en de snelheid en betrouwbaarheid van de overdracht.

Alan Coad, vice-voorzitter van de raad van bestuur en algemeen directeur EMEA, LogicaCMG Wireless Networks: "We zijn er trots op dat KPN Mobile ons heeft gekozen tot preffered partner om een multimediadimensie toe te voegen aan hun hoogstaande serviceaanbod. Onze MMS-oplossing is bedoeld om operators als E-Plus te helpen de opbrengstmogelijkheden van MMS optimaal te benutten door zich te concentreren op het creëren en managen van hoogwaardige MMS services."

LogicaCMG heeft wereldwijd een MMS-marktaandeel van ruim 20 procent, met commercieel gebruikte MMS-oplossingen voor meer dan 65 miljoen abonnees in de hele wereld. LogicaCMG is wereldmarktleider op het gebied van berichtenverkeer en betalingen, en levert oplossingen voor het versturen van berichten en facturering aan 250 van 's werelds grootste telecombedrijven in ruim 70 landen. Deze oplossingen voorzien in de behoeften van meer dan 500 miljoen actieve mobiele abonnees.

i-mode and the i-mode logo are registered trademarks of NTT DoCoMo, Inc Japan and other countries.

Over LogicaCMG

LogicaCMG is een wereldwijd opererende dienstverlener op het gebied van management en ICT- consultancy, systeemintegratie en outsourcing. Met bovendien een uitgebreide expertise in draadloze datacommunicatie ondersteunt LogicaCMG klanten in diverse markten, zoals telecommunicatie, bank- en verzekeringswezen, energie en utilities, industrie, distributie, transport en de overheid. De onderneming ontstond uit de fusie van Logica en CMG in december 2002 en heeft kantoren in 34 landen en ruim 30 jaar gecombineerde ervaring in ICT-dienstverlening. LogicaCMG is de nummer twee beursgenoteerde Europese ICT-dienstverlener en genoteerd aan de beurzen van Londen en Amsterdam.

Meer informatie: www.logicacmg.com.LogicaCMG