Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ilse biedt 'hot spots' op basis van pay-per-click

Amsterdam - Eindhoven, 24 maart 2003

ilse is deze week gestart met het vertonen van een nieuwe advertentiemogelijkheid op basis van pay-per-click. ilse media is hiervoor een samenwerking aangegaan met QualiGO, Nederlands eerste volledige pay-per-click zoekdienst.

De nieuwe advertentievorm wordt vertoond door 'hot spots' in het rechter zijframe van de zoekresultatenpagina. Elke adverteerder krijgt de mogelijkheid om een eerste positie te verwerven. Per zoekterm kan een adverteerder een bod per bezoeker uitbrengen. Een hoger bod per bezoeker levert een hogere positie in de ranking bij dit zoekwoord op. Het geboden bedrag per bezoeker wordt pas verrekend indien een bezoeker daadwerkelijk heeft doorgeklikt naar de site. Dit zal pas gebeuren na het bestuderen van titel en omschrijving, dus volledig pay-per-click. De adverteerder bepaalt zelf het budget waarvoor bezoekers worden verkregen.

Nadat de aanbieder zelf een titel en omschrijving van de website middels de ilse aanmeldpagina heeft doorgegeven, beoordeelt een redactioneel team van QualiGO alle aanmeldingen op relevantie. Op deze manier waarborgen QualiGO én ilse media de kwaliteit van de gesponsorde links.

Na het lanceren van de nieuwe zoekmachine, en de samenwerking met de Gouden Gids, is dit een derde grote stap in de fase van continue verbeteringen aan de ilse zoekmachine. ilse hoopt met deze stap de gebruiker nog beter te voorzien van gewenste zoekresultaten met een hoge kwaliteit.

Paul Molenaar van ilse media B.V.:"Met de introductie van gesponsorde links op basis van pay-per-click speelt ilse media in op een behoefte uit de markt. Daarnaast stelt deze samenwerking ilse in staat ook de kleinere adverteerders een aantrekkelijk advertentie medium aan te bieden.

Over ilse media B.V.
ilse media is met meer dan 200 miljoen pageviews per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (120 miljoen pageviews per maand), de zoekmachine ilse.nl (46 miljoen pageviews per maand) en de nieuwssite NU.nl (35 miljoen pageviews per maand). Ook de gratis e-mailsite dolfijn.nl en het populaire chat.nl vallen onder ilse media. Het bedrijf telt in totaal 44 personen.

Over QualiGO
QualiGO GmbH is een van oorsprong Duitse organisatie, gevestigd in Konstanz aan het Bodenmeer tegen de Zwitserse grens. Inmiddels werken in totaal 35 mensen in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland is QualiGO gevestigd in het Zuid Hollandse Nootdorp. Op dit moment internationaal ca. 1,2 miljoen posities al door middel van positieveiling tot stand gekomen voor ruim 2600 verschillende organisaties.