Ingezonden persbericht


Acer wereldwijd tablet pc marktleider

Acer in Q4 2002 tablet pc marktleider in EMEA, wereldwijd deelt Acer de eerste plaats

's Hertogenbosch - 24 maart 2003 - De TravelMate C100 van Acer is in het 4de kwartaal van 2002 de best verkochte tablet pc in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), aldus IDC. Op wereldniveau deelt Acer die eerste plaats met HP. De TravelMate C100, de eerste tablet-pc die op de markt kwam, combineert de sterke eigenschappen van de vertrouwde notebook met de verhoogde productiviteit en het comfort van een tablet-pc.

In EMEA leidt Acer de markt voor tablet-pc's met 7.987 verkochte exemplaren, goed voor een marktaandeel van 39%. HP en Fujitsu Siemens bezetten respectievelijk de 2e en 3e plaats. In EMEA werden tijdens het 4de kwartaal van 2002 in totaal 20.731 eenheden verkocht.

Wereldwijd gingen in diezelfde periode 72.000 stuks over de toonbank. Acer verkocht meer dan 17.000 exemplaren. Dankzij de goede relatie met Microsoft kon Acer als een van de eerste de tablet-pc onder Windows XP op de markt brengen.

"Nog voor de lancering in november bezorgde Acer in het kader van Microsofts Early Adopter Program proef exemplaren bij belangrijke industrieleiders", verklaarde T.Y. Lay, voorzitter van de International Operations Business Group, Acer Inc. "De feedback die we ontvingen, speelde een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van onze tablet-pc en heeft ongetwijfeld bijgedragen tot Acers uitstekende opmars op de tablet-pc-markt die we tijdens het vierde kwartaal mochten beleven."

"Acer heeft zich als doel ervoor te zorgen dat het gebruik van computers praktischer en gemakkelijker wordt", voegde Lay eraan toe. "Het omklapbare design is slechts één van de eigenschappen die werden ontwikkeld om in te spelen op de natuurlijke behoeften van de gebruikers. Acer stelt mensen in staat om meer te realiseren dan ooit."

De TravelMate C100 werd in de media reeds meerdere keren gelauwerd; Editor's Recommended Choice bij PC Magazine, Best Tablet PC voor The Australian en de Innovative Awards van Intel zijn slechts enkele voorbeelden. Binnenkort lanceert Acer een tablet-pc op basis van het Intel® Centrino(tm)-platform. Dit wordt de eerste omklapbare tablet-pc met de nieuwste mobiele technologie.

Acer in het kort

Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc's. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en -diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer commercialiseert onder meer kantoorpc's, notebookpc's, servers, schermen, personal digital assistants (PDA), naast een gamma IT-accessoires en MegaMicro-ready IT-producten.

In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een globale marktgroei van 9,6% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van -4,7%). In het derde kwartaal van 2002 stegen de verkoopcijfers van Acer in Nederland met 55%. Op de markt van de draagbare pc's in Nederland is Acer het 3de merk met een groei van 16,8% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van 8%).

De groei van Acer voor 2002 in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) zou volgens voorspellingen 10% hoger liggen dan de gemiddelde voorziene marktgroei van 3,2%.



Ingezonden persbericht