VERENIGING VNO-NCW

Dit is een persbericht van Mini-Ondernemingen Nederland

Utrechtse mini-ondernening beste van Europa

Key-ID wint International Trade Fair

DEN HAAG, 24 maart 2003 De mini-onderneming Key-ID van het Grafisch Lyceum uit Utrecht is tijdens de International Trade Fair in Lugano, Zwitserland uitgeroepen tot Best Overall Company. De jury: 'Key ID sprong eruit: alles klopte. Een fantastische teamspirit en een charmante klantbenadering. Het logo en de stand zijn duidelijk herkenbaar en sluiten nauw aan bij het zeer origineel product.' Het deelnemersveld bestond uit 66 mini-ondernemingen die twintig Europese landen vertegenwoordigden. De International Trade Fair wordt jaarlijks georganiseerd door Young Enterprise Europe, waarin alle landelijke organisaties zijn vertegenwoordigd die verantwoordelijk zijn voor het project mini-ondernemingen. In Nederland wordt dit project georganiseerd onder auspiciën van Mini-Ondernemingen Nederland.

Dat de Nederlandse handelsgeest goud waard is, bewees Key-ID tijdens dit Europees evenement. 'We hadden het nooit verwacht. Eerst winnaar van de Nationale Marktdag en nu ook van Europa, ongelofelijk!', aldus Sjef Athmer van Key-ID. De Key-ID is een metalen design plaatje met een speciale vorm die geplaatst wordt tussen de ring van een sleutelbos en een sleutel waardoor de juiste sleutel makkelijk te herkennen is.
Niet alleen de jury maar ook het winkelend publiek was erg gecharmeerd van de Key-ID. 'Het aantal Key-ID's dat we hier hebben verkocht is twee keer zoveel als tijdens de Nationale Marktdag in Nederland en dat terwijl communiceren moeilijk was omdat wij geen Italiaans spreken en het winkelend publiek nauwelijks Engels', vertelt Sjef enthousiast.

Nederland viel nog meer in de prijzen. De ondernemers van Post Inn bouwen oude melkbussen om tot brievenbussen. De jury beloonde deze originele recycling met een eerste prijs voor Most Innovative Product or Service.

Bedrijfsleven staat achter mini-ondernemingen
Mini-Ondernemingen Nederland is opgericht in 1990 op initiatief van ABN AMRO en VNO-NCW in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken. Mini-ondernemingen is een project waarbij studenten van het MBO en HBO gedurende een schooljaar hun eigen onderneming runnen. Hiermee wil Mini-Ondernemigen Nederland de jongeren laten kennismaken met het ondernemerschap om hen voor te bereiden op een toekomst als zelfstandig ondernemer of als ondernemend werknemer. Naast de initiatiefnemers is ook de NOvAA hoofdsponsor. Delta Lloyd en de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel ondersteunen als activiteitensponsor het project.

Voor nadere informatie over Key-ID kunt u contact opnemen met Sjef Athmer, manager PR van Key-ID, tel: 06-18665922, e-mail: s.athmer@zonnet.nl. Voor nadere informatie over Post-Inn kunt u contact opnemen met Ellen van der Haar, algemeen directeur van Post-Inn, tel: 055- 3121541, e-mail: ellenvanderhaar@wanadoo.nl

Voor nadere informatie over Mini-Ondernemingen Nederland kunt u contact opnemen met Barbara Rademaker, tel: 070 3490156, e-mail: rademaker@vno-ncw.nl

24 mrt 03 17:19