AutoRai

24-3-2003

MG TF benoemd tot s wereld mooiste cabrio

De MG TF is tijdens een prijsuitreiking in Milaan door LAutomobile più Bella del Mondo benoemd tot Mooiste Cabriolet ter Wereld. De jury, die bestond uit 13 designexperts afkomstig van buiten de automobielbranche, prees de MG TF vanwege de mix van originaliteit en de typische elementen uit de MG-traditie gecombineerd met een sterk vrijetijds- en dynamisch karakter.

De titel Mooiste Auto ter Wereld werd voor de tiende keer uitgereikt en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde onderscheiding. Deze prijs gaat uit van het design van een auto, gezien vanuit een non-automotive invalshoek. Tot de juryleden van deze verkiezing behoorden ondermeer vooraanstaand kunstcriticus Bruno Alfieri en kunst-fotograaf Gianni Berengo Gardin. Tijdens de verkiezing werden 33 autos in negen categorieën beoordeeld.

John Sanders, sales & marketing director van MG Rover Group, is bijzonder verheugd met de benoeming. Deze onderscheiding betekent voor ons heel veel, zeker gezien de indrukwekkende namen in de jury. Bovendien is het opnieuw een erkenning voor onze getalenteerde ontwerp- en engineering teams, die de MG TF hebben ontwikkeld tot een auto die zowel qua prestaties als design klopt.

Eerder al, in 1999, won de Rover 75 in deze verkiezing de titel Mooiste Auto ter Wereld in de categorie voor exclusieve sedans.

Indrukwekkende prijzenkast voor MG TF
Hoewel de MG TF nauwelijks een jaar geleden tijdens het Autosalon van Brussel werd geïntroduceerd, heeft hij inmiddels al vele prijzen en onderscheidingen op zijn conto kunnen bijschrijven. Tijdens de Autoshow van Genève in 2002 werd hij door een jury van 18 onafhankelijke autojournalisten benoemd tot Cabrio van het Jaar 2002. Meer recent was het het medium Driver Magazine dat de MG TF tijdens de jaarlijkse Auto van het Jaar verkiezing in Nieuw Zeeland onderscheidde met de titel Performance Car of the Year 2003. Veel lof ging daar vooral uit naar de plezierige rijeigenschappen en de serieuze prestaties van MGs sportwagen.

Waardering door Euro NCAP
Prestaties en een aantrekkelijke vormgeving vormen voor een sportwagen als de MG TF vanzelfsprekend doorslaggevende aankoopargumenten voor de consument. Maar ook veiligheid speelt vandaag de dag een grote rol. Recente botsproeven van de gerenommeerde Euro NCAP organisatie hebben aangetoond dat de TF ook op dit gebied zijn mannetje staat. De Britse sportwagen noteerde een uitstekende vier-sterren-score op het gebied van veiligheid voor de inzittenden en een opmerkelijke drie-sterren-waardering voor de bescherming van voetgangers, een topscore in deze klasse. De concurrentie scoorde slechts één enkele ster.

Actie
Ook bij MG Rover Nederland staat de MG TF op dit moment in het middelpunt van de belangstelling. Binnenkort gaan de MG Rover dealers van start met een speciale cabrioshow waarbij de spotlights hoofdzakelijk op de TF zijn gericht, en bovendien speelt de MG TF 135 Brooklands, een extra luxueus uitgevoerde special edition, een hoofdrol in een joint promotion van de zuivelgigant Friesche Vlag in samenwerking met de hamburgerketen McDonalds en telecombedrijf Vodafone.