Arcares


Ongeneeslijk ziek! Wie zorgt voor ons?

Week van de Palliatieve Zorg

Zaterdag 22 maart werd het startschot gegeven voor de Week van de Palliatieve Zorg, gehouden onder het motto 'Ongeneeslijk ziek! Wie zorgt voor ons?'. Doel van deze week is publiek en hulpverleners bekend te maken met de verschillende vormen van palliatieve zorg zoals die in ons land mogelijk zijn, namelijk bij betrokkenen thuis, in hospices, bijna-thuis-huizen, speciale units in verpleeghuizen en verzorgingshuizen en in ziekenhuizen.

De week is een initiatief van het Netwerk Palliatieve zorg voor Terminale Patiënten Nederland (NPTN) en de Nederlandse Kankerbestrijding / Koningin Wilhelmina Fonds (KWF). Participanten zijn verder Arcares, brancheorganisatie van verpleeg- en verzorgingshuizen, het Ondersteuningspunt Palliatieve Terminale Zorg Agora, het Landelijk Steunpunt Vrijwilligers Terminale Zorg (VTZ), en de Integrale Kankercentra.

Op diverse plaatsen in het land vinden informatiebijeenkomsten plaats en open dagen. Voor meer informatie en een overzicht van bijeenkomsten, zie www.weekvandepalliatievezorg.nl.

De week van de palliatieve zorg gaat vooraf aan het internationale congres van de European Association on Palliative Care (EAPC) in Den Haag van 2 t/m 5 april 2003 met circa 2000 deelnemers uit meer dan 30 landen.

Datum: 24/03/2003