Gemeente Nuth


24-03-2003

Vervanging bomen Dwarsstraat te Nuth

In het najaar van 2002 heeft de gemeente Nuth een kapvergunning verstrekt voor de esdoorns in de Dwarsstraat te Nuth. De bomen zullen in april daadwerkelijk worden gerooid en vervangen door andere bomen. Hoveniersbedrijf vd Linden groen uit Schinnen heeft opdracht gekregen de werkzaamheden uit te voeren.

De aanwezige bomen zijn slecht. Er zit veel dood hout in de bomen en de meeste bomen groeien slecht of helemaal niet. De bomen worden volledig gerooid waarbij eveneens de wortelkluit zal worden verwijderd. De plekken waar geen bomen worden teruggeplant, zullen worden bestraat en gaan deel uitmaken van de parkeerstrook. Op de plaatsen waar nieuwe bomen worden geplant, zal gronduitwisseling plaatsvinden. Op deze manier krijgen de nieuwe bomen een goede voedingsbodem en zullen zij beter groeien. Daarnaast worden in de directe omgeving van de bomen, voedingsstoffen in de grond geïnjecteerd. De plantwerkzaamheden van de bomen zal worden uitgevoerd met hulp van kinderen van basisschool De Bolster uit de Keelkampstraat.

Wanneer u opmerkingen of vragen heeft over de werkzaamheden in de Dwarsstraat, kunt u contact opnemen met het gemeentehuis tel. 045-5659111.