O2


O2 maakt mms maximaal toegankelijk

Klanten van O2 kunnen nu ook mms-berichten naar klanten van T-Mobile versturen

Amsterdam, 24 maart 2003 âO2 breidt de mms-interconnectie uit. Voortaan kunnen klanten van O2 mms-berichten naar T-Mobile-klanten versturen en vice versa. Multimedia Messaging Service is een complete en gebruiksvriendelijke dienst voor het versturen van foto's, animaties, geluidsfragmenten en tekstberichten.

Dankzij de interconnectie met T-Mobile wordt mms maximaal toegankelijk voor klanten van O2. Onlangs sloot O2 ook al een overeenkomst voor interconnectie met Vodafone. Met de nieuwe overeenkomst kunnen klanten van O2 mms-berichten uitwisselen met alle Nederlandse netwerken die mms ondersteunen.

De telecombedrijven KPN en Dutchtone horen daar op dit moment nog niet bij. Zodra beide bedrijven mms gaan aanbieden, zal O2 zich inspannen om eveneens met deze netwerken tot interconnectie te komen. Volgens O2 zijn klanten erbij gebaat dat mms zo toegankelijk mogelijk is en een zo groot mogelijk bereik heeft.

Met mms kunnen klanten onder meer fotoâs of muziekfragmenten via de mobiele telefoon versturen. Ook financieel-economisch nieuws, weerberichten en film- of muzieknieuws behoren tot de mogelijkheden. O2 biedt hiertoe een totaalpakket met informatiediensten. De klant kan een speciale mms-telefoon aanschaffen of gebruikmaken van de website van O2 om mms-berichten te versturen. Nokia, Siemens, Panasonic, Sharp en Sony Ericsson bieden mms-telefoons aan en het aanbod groeit snel.

Over O2

O2 reikt zijn klanten mobiele communicatiediensten aan die hun dagelijks leven verrijken. In elke situatie, op elke plaats en elk moment. Daarbij richt O2 zich op heldere diensten die nú voor de klant relevant zijn â of het nu gaat om een consument of een zakelijke gebruiker. Want het gemak en het plezier van de persoonlijke mobiele ervaring staan bij O2 voorop. Niet voor niets heeft O2 het vizier gericht op mobiele data. O2 beschikt over een netwerk van hoge kwaliteit, geschikt voor zowel mobiele telefonie (gsm) als voor mobiele datacommunicatie (gprs). Ruim 99,2 procent van de Nederlandse bevolking wordt met het netwerk bereikt. Voor een optimale dekking in gebouwen maakt O2 naast de gsm 1800-frequentie gebruik van extended-gsm (e-gsm). De portal van O2 is toegankelijk voor iedereen, op ieder netwerk. Met ruim 1,9 miljoen unieke bezoekers (derde kwartaal 2002) is www.o2.nl de meest bezochte mobiele portal van Nederland. O2 heeft 1,5 miljoen geregistreerde portal-gebruikers. mmO2 is in Noord-Europa met 14.000 medewerkers ongeveer 18,3 miljoen klanten van dienst. In Nederland heeft O2 ongeveer 1,3 miljoen klanten. O2 is ook actief in Groot-Brittannië, Duitsland, Ierland en het Isle of Man. De financiële wereld kent O2 als mmO2 plc, met beursnoteringen in Londen en New York.