Ingezonden persbericht

Lichtpuntjes in de internetjournalistiek

Thema-avond NVJ-sectie internet, 24 maart Park Plaza Utrecht

AMSTERDAM, 20030303 -- Een sombere toon domineert de berichtgeving over de internetjournalistiek. Dat rechtvaardigt een meeting met een pittige discussie: 'Is succesvolle internetjournalistiek mogelijk, en hoe ziet die er dan uit?' en 'Als er al successen zijn behaald, waar kan ik die dan vinden?'

De NVJ-sectie Internet organiseert een thema-avond met bijdragen van Peter Kentie, Francisco van Jole, Peter Olsthoorn en Ren de Vree en een afsluitende borrel. NVJ-leden kunnen die avond ook een nieuw sectiebestuurslid kiezen.

Agenda
1. Bestuursopvolging
Vanwege het vertrek van Erik van Heeswijk naar het bestuur van de NVJ, wordt zijn opvolger gekozen in het sectiebestuur.

2. Bestaat Internetjournalistiek eigenlijk wel?
Ren de Vree denkt van niet en vertelt waarom en hoe er te geraken

3. Peter Kentie en PSV live online
De voormalige Creative Director Peter Kentie, is nu werkzaam bij voetbalclub PSV. Er zijn uitgewerkte plannen om wedstrijden live op de PSV-site te verslaan. Kentie, ook bekend van zijn besteller 'Webdesign' vertelt over het hoe en wat, ook van zijn lichtpuntje: het mobiele internet.

4. Lichtpuntjes?
De bekende internetjournalisten Francisco van Jole en Peter Olsthoorn over hun lichtpuntjes (if any) in de internetjournalistiek, en of succesvolle internetjournalistiek überhaupt mogelijk is. Vragen en opmerkingen uit de zaal zijn welkom.

5. Erik van Heeswijk leidt een slotdiscussie, mede aan de hand van de opmerkingen van de sprekers en de resultaten van de mini-enquête, die te vinden is op www.internetjournalist.nl/artikelen/meeting.htm

6. Afsluitende borrel

Maandag 24 maart 2003
20.00 uur
Park Plaza Hotel
(achter CS)
Westplein 50
3531 BL Utrecht
030-2925200

Meer informatie: www.internetjournalist.nl/artikelen/meeting.htm

Stuur ook je collega's een mailtje over de meeting!