Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 24-03-2003 3e Persbericht van 24 maart 2003

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
Maandagmiddag is in een woning aan de Dahliastraat een hennepkwekerij aangetroffen. De 32-jarige bewoner had in een kamer een kwekerij ingericht maar kort daarvoor de toppen geoogst en de planten verwijderd. De henneptoppen ruim 3,3 kilogram had de bewoner nog op de kamer staan. Ook het plantenafval was nog in de woning aanwezig. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt. De benodigde apparatuur van de kwekerij is in beslaggenomen.

Eindhoven: Berovingen
Drie nog onbekende jongens hebben maandagavond rond 19.15 uur op de Fellenoord een man en een vrouw beroofd van 5 euro. De man werd door een van de jongens in zijn gezicht geslagen en moest zijn geld afgeven. De twee slachtoffers, beiden dakloos, hadden slechts 5 euro op zak.

Rond 20.15 uur werd een 46-jarige dove man uit Venray op de Kleine Berg beroofd door twee donkere mannen. De twee mannen kwamen uit een portiek en een van hen bedreigde het slachtoffer met een mes. De twee maakten hem duidelijk dat hij zijn geld moest afgeven. Het slachtoffer werd daarbij geduwd en bedreigd met het mes. Nadat de man zijn geld, 10 euro, had afgegeven maakten de twee zich uit de voeten in de richting van de Willemstraat. De twee daders zijn donkere mannen en beiden rond de 1.90 meter groot. Een van hen had een grote bos krullend haar. Hij had gouden tanden. De andere man had een muts op en het viel op dat hij verschillende gouden ringen droeg.

Son: Verkeerscontrole
Maandagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur heeft de politie op de Kanaalstraat, de Driehoek en de Eindhovenseweg een verkeerscontrole gehouden. Er zijn negen automobilisten bekeurd die door rood reden en een kreeg een bon, omdat verkeerd werd voorgesorteerd.

Soerendonk: Verkeerscontrole
Maandagmorgen tussen 9.00 en 10.45 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op Molenheide in Soerendonk. De politie controleerde onder meer de snelheid met behulp van een lasergun. Vier automobilisten gingen op de bon, omdat ze te hard reden. De snelste reed 123 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan. Er zijn vier automobilisten bekeurd omdat ze hun autogordel niet droegen.

Budel: Verkeerscontrole
Maandagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Nieuwstraat in Budel. Er zijn zes automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel droegen.

Maarheeze: Diefstal auto
Maandag tussen 8.00 en 16.00 uur is op een parkeerterrein aan de Philipsweg een bruine Opel Corsa met het kenteken LL-XJ-84 gestolen.

Deurne: Verkeerscontrole
Maandagmiddag tussen 15.45 en 16.15 uur heeft de politie een verkeerscontrole uitgevoerd op de Europastraat in Deurne. Er zijn vijf automobilisten bekeurd die hun autogordel niet droegen.

Valkenswaard: Verkeerscontrole
Maandagmiddag tussen 13.30 en 15.30 uur heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Tienendreef in Valkenswaard. Er werd onder meer gecontroleerd met behulp van een lasergun. Er werden 19 bestuurders bekeurd die te hard reden. Vijf automobilisten gingen op de bon omdat ze geen autogordel droegen. Een 31-jarige inwoner van Valkenswaard kreeg een bekeuring vanwege te hard rijden. Hij gaf een valse naam op en viel daarbij door de mand. Verdere controle bracht aan het licht dat zijn rijbewijs ingetrokken was en dat zijn auto niet verzekerd was. De man kreeg voor alle feiten een proces-verbaal.

Geldrop / Nuenen / Mierlo : Verkeerscontroles
De politie heeft maandag tussen 10.00 en 15.00 uur op verschillende plaatsen in Geldrop , Nuenen en Mierlo verkeerscontroles uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op de Eindhovenseweg en de Dommeldalseweg in Geldrop, De Collsehoefdijk in Nuenen en op de Dorpsstraat in Mierlo. Er zijn acht automobilisten bekeurd die de autogordel niet droegen.

Helmond: Verkeerscontrole
Maandagmiddag zijn in de Helmondse binnenstad, op de Ameidestrat, de Veestraat en de Markt acht fietsers bekeurd die ondanks het verbod toch door de binnenstad fietsten.