2002: Wereldwijde omzet stijgt met 4,4 procent -

2003: SAS Nederland verwacht omzetgroei van 20%

Groei jaaromzet SAS zet door

Huizen, 25 maart 2003 - SAS, wereldmarktleider in business intelligence en de grootste niet-beursgenoteerde softwareleverancier maakt de financiële resultaten bekend voor 2002, waarbij zij een omzet rapporteert van 1,18 miljard dollar. Dit betekent een omzetstijging van 4,4% en markeert daarmee het 26e opeenvolgende jaar dat SAS zijn omzet toe ziet nemen. Ook Nederland laat een omzetstijging zien. SAS Nederland verwacht in 2003 een verdere omzetgroei van 20%.

"In een moeilijk economisch klimaat heeft SAS toch groei geboekt," aldus SAS president en CEO Jim Goodnight. "In een tijd waarin veel van onze concurrenten hun inkomsten zien verminderen en anderen vertrouwd hebben op dienstverlening om de omzetgroei te stimuleren, groeit de omzet van onze softwarelicenties met 4 procent, waarmee wij het vijfde grootste onafhankelijke softwarebedrijf ter wereld zijn, gebaseerd op inkomsten uit softwarelicenties.

Blijvende ontwikkeling R&D en personeelsbestand
Hoewel de meeste softwareproducenten hun budgetten drastisch verminderden en hun investeringen in R&D hebben teruggeschroefd, heeft SAS de personeelsaantallen wereldwijd uitgebreid met 6 procent tot een totaal van 9.000 werknemers. Daarnaast is 25 procent van de omzet geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling, bijna twee keer zoveel als de gemiddelde investeringen van grote softwarebedrijven,

SAS Nederland: 20% groeiprognose in 2003
In een dalende wereldwijde en Nederlandse economie, is business intelligence één van de weinige technologiën die nog groeit. Deze groei wordt vooral veroorzaakt door de toenemende behoefte aan financiële transparantie, de vraag naar omzettoename bij bestaande klanten, een gebrek aan betrouwbare vooruitzichten en de noodzaak tot kostenbesparingen. SAS software heeft specifieke toepassingen op elk van deze cruciale bedrijfsprocessen ontwikkeld.

Op basis van deze toenemende behoeften verwacht SAS Nederland een omzetgroei van 20% te realiseren in 2003. Bob van Dulken, managing director: 'De vraag naar SAS software en implementatie van onze specifieke bedrijfstoepassingen neemt duidelijk toe. Juist binnen bedrijven waar grote volumes gegevens beschikbaar zijn, vaak in een grote complexiteit van systemen, onderscheid SAS zich door een complete en geïntegreerde business-intelligenceportfolio. Bedrijven zijn momenteel met vier kerntaken bezig: kostenreductie, inzichtelijke rapportage, verkoop-optimalisering en betrouwbare prognoses. De eerste maanden van 2003 zijn voor SAS in ieder geval veelbelovend.'

Over SAS
SAS is de marktleider in een nieuwe generatie business intelligence software en dienstverlening die werkelijke enterprise intelligence creëert. SAS oplossingen worden gebruikt door meer dan 40,000 organisaties, waaronder 90 procent van de Fortune 500, om meer winstgevende relaties te ontwikkelen tussen klanten en leveranciers en om meer accurate en gefundeerde beslissingen mogelijk te maken die bedrijven kunnen laten groeien. SAS is de enige producent die vooraanstaande data warehousing en analytische en traditionele BI-toepassingen volledig integreert om informatie te destilleren uit de enorme hoeveelheden gegevens. Al meer dan 25 jaar biedt SAS haar klanten overal ter wereld The Power to Know®.


---

Contactgegevens (