Ingezonden persbericht


Imation's nieuwe fabricage en testmethode verbetert kwaliteit magnetische tape

Geavanceerde formule zorgt voor vergrote duurzaamheid van DLT IV-tapes

Schiphol-Rijk (Nederland), 25 maart 2003 -- Imation heeft dankzij haar vijftigjarige kennis in tapetechnologie, een nieuwe en verbeterde DLTtape IV-cartridge kunnen ontwikkelen. De DLTtape IV-cartridge werkt met DLT1/VS80-, DLT 4000-, DLT 7000- en DLT 8000-tapedrives. De tape biedt een ongecomprimeerde opslagcapaciteit van 40 gigabyte (80 gigabyte bij tweevoudige compressie). De tape heeft de kenmerken die tegemoet komen aan de eisen van netwerkmanagers die op zoek zijn naar een betrouwbare magnetische tape met een lange levensduur.

"Onze DLTtape IV-cartridge is een nieuwe standaard geworden", zegt Peter-Paul van Heesewijk, marketingmanager Data Storage Media & Services van Imation Europa. "Essentieel voor het succes van een bedrijf is het beheer van de steeds maar toenemende hoeveelheid en belangrijkheid van gegevens. Daarom hebben we nu onze kennis van de toepassing van media in datacentra gebruikt om de juiste testprocedures op te zetten voor onze nieuwe en verbeterde DLTtape IV."

De nieuwe samenstelling van de tape en de uitgebreide testprocedures hebben geleid tot aanzienlijke voordelen van de nieuwe generatie media in vergelijking met andere DLTtape IV magnetische tapes.

Lage slijtage
Imation DLTtape IV-cartridges leveren een met dertig tot zeventig procent verminderde kopslijtage waardoor de kop van de tapedrive minder wordt belast. Hierdoor wordt de hardware beschermd en de data-integriteit beter gewaarborgd.

Levensduur
De Imation-tape weerstaat onder normale omstandigheden 1.000.000 koppassages. Dit is vier keer meer dan de marktstandaard. Dit resulteert in een langere levensduur van de media en verlaagt de gebruikerskosten. Onafhankelijke organisaties ANSI en ECMA, die de specificaties voor DLTtape-cartridges goedkeuren, hebben de standaardlevensduur op minimaal 250.000 koppassages gesteld.

Imation's Black Watch tapelaag
De magnetische tape is voorzien van een unieke magnetische laag die ervoor zorgt dat de gegevens veiliger worden opgeslagen. De laag vermindert de kans op beschadigingen die kunnen ontstaan door statische krachten en fungeert als een soort kussen om beschadigingen als gevolg van losse slijtdeeltjes te absorberen.

Betrouwbaarheid
Iedere cartridge wordt getest alvorens het de fabriek verlaat zodat betrouwbaarheid en een uitstekende kwaliteit wordt verzekerd.

Antistatisch doosje
De cartridges zijn verkrijgbaar in een antistatisch doosje dat de tape beschermt tegen beschadigingen die kunnen optreden gedurende transport en in het archief.

De Imation DLTtape IV-cartridges zijn vanaf eind maart beschikbaar via de erkende wederverkopers.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische, verwijderbare opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabytes tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumentenmarkt als de zakelijke markt. Dankzij meer dan driehonderd patenten en de meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische mediatechnologieën te handhaven.

In december 2002 had Imation wereldwijd 2800 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota, V.S. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com en op de Nederlandse website www.imation.nl.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com
Imation International B.V.
Mady Wiessenberg
00 31 (20) 654 21 54
mdwiessenberg@imation.com

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

Certain information contained in this news release which does not relate to historical financial information may be deemed to constitute forward-looking statements within the meaning of the United States' Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such statements are subject to certain risks and uncertainties that could cause the Company's actual results in the future to differ materially from its historical results and those presently anticipated or projected. Additional information regarding these risk factors is set forth in the Company's filings with the Securities and Exchange Commission and available through www.imation.com.