Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-03-2003
Politieberichten 24/3 13.00 uur t/m 25/3 07.00 uur

Leeuwarden: snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 14.08 uur werd op de Aldlansdyk een snelheidscontrole gehouden. Een 60-jarige inwoner van Hurdegaryp en bestuurder van een personenauto reed ter plaatse met een snelheid van 102 km per uur (na correctie). Proces-verbaal zal worden opgemaakt en tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: inbreker auto aangehouden
Maandag omstreeks 13.40 uur zagen enkele getuigen dat een manspersoon een ruit van een geparkeerde auto vernielde en dat de man iets uit de auto pakte, een aktetas en wegliep. Op de hoek van de kruising Willem Sprenger en de Lelystraat heeft men de man aangehouden. Betreft een 24-jarige inwoner van Leeuwarden. Enkele getuigen moeten nog gehoord worden. De auto is eigendom van een 52-jarige inwoonster van Tytsjerk. De weggenomen goederen zijn teruggegeven aan de eigenaresse

Leeuwarden: inbraak winkel
Tussen zaterdag 22 maart en maandag 24 maart is er ingebroken in een winkel aan de Nieuwestad. De achterdeur van het pand is doormidden gezaagd en zodoende kon men een kluis meenemen uit de winkel. Zat wat geld in, hoeveelheid niet bekend. Aangifte hiervan werd gedaan door een 38-jarige inwoonster van Sneek. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Lemmer: verkeerscontrole
Maandag tussen 12.45 14.45 uur is een algemene verkeerscontrole gehouden op de Zeedijk, Platte Dijk en de Melkweg en in Delfstrahuizen. Bekeurd voor: 18 x zonder dragen autogordel, 1 x tonen rijbewijs, 1 x verlichting aanhangwagen niet in orde, 1 x niet dragen helm. Hoeveel gecontroleerd is niet bekend geworden

Oosterwolde: winkeldievegge aangehouden
Maandag omstreeks 14.45 uur werd in een winkel aan de Stationsstraat een 35-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had een horloge weggenomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Aangifte hiervan werd gedaan door een 32-jarige inwoonster van Oosterwolde en medewerkster van de winkel.

Sneek: rijden zonder rijbewijs
Maandag omstreeks 13.40 uur werd op de Dr. Boumnaweg een 46-jarige inwoner van Sneek en bestuurder van een bestelbus gecontroleerd. Bij controle bleek de bestuurder geen geldig Nederlands rijbewijs te hebben. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Reduzum: verkeerscontrole
Maandag tussen 13.00 15.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de carpoolplaats. De controle was vooral gericht op aanhangwagens en bromfietsen. In totaal zijn 30 voertuigen gecontroleerd en een 5-tal bromfietsen. 3 bekeuringen uitgeschreven voor: niet werkende richtingaanwijzer aanhangwagen, 1 x bellen gsm tijdens rijden en 1 x voor te zware aanhangwagen (300 kg. Te zwaar).

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 17.50 uur is in en audiozaak aan de Centrale een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had zijn ontwikkelde fotos meegenomen zonder deze af te rekenen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Boete 115,00.

Leeuwarden: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 19.50 uur werd in een supermarkt aan de Bilgaardpassage een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had wat snoep weggenomen zonder dit af te rekenen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. Aangifte hiervan werd gedaan door een 22-jarige inwoner van Leeuwarden en medewerker van de zaak.

Gytsjerk; snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 21.00 uur reed de bestuurder van een personenauto over de Trynwaldsterdyk en haalde een andere personenauto in door over de doorgetrokken streep te rijden. Vervolgens reed hij met een snelheid van 140 km per uur over de Groningerstraatweg in de richting Leeuwarden. Bij de kruising Groningerstraatweg en Vondelingweg is de bestuurder aan de kant gezet. Ter plaatse geldt daar een snelheid van 70 km per uur. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leeuwarden is proces-verbaal aangezegd. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Tjerksgaast: snelheidsovertreding
Maandag omstreeks 20.00 uur werd op de Strjitwei geconstateerd dat een 36-jarige inwoner van Sneek en bestuurder van een personenauto met een snelheid van 131 (na correctie) reed over de Strjitwei. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 km per uur, Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt en tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Harlingen: rijden zonder rijbewijs
Maandag omstreeks 20.00 uur werd op de William Boothstraat een 23-jarige inwoner van Harlingen en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Was nog aan het lessen Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Ferwert: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 23.50 uur werd op de Ljouwerterdyk een 22-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op het bureau blies hij 470 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Damwoude: rijden onder invloed
Dinsdag omstreeks 00.48 uur werd op de Hoofdweg een 40-jarige inwoner van Veenwouden en bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Op bureau blies hij 330 ug/l, goed voor een rijverbod van 2 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: openlijke geweldpleging
Dinsdag omstreeks 00.45 uur kwam er een melding binnen van openlijke geweldpleging op de Oosterkade. Een viertal jongeren zou een auto vernielen. Er werden 2 signalementen doorgegeven. Op de Noorderbrug een viertal jongeren gesignaleerd. Daarbij liepen ook 2 knapen, die voldeden aan het signalement. Ded twee, een 30-jarige inwoner en een 27-jarige inwoner, beiden uit Leeuwarden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De twee andere personen liepen weg op het moment dat de 2 werden aangehouden. Een getuige herkende een verdachte als degene die de auto zou hebben vernield. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272