Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 09.20 uur

Verkeerscontrole

MAARSSEN- Maandagmiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Bloemstede, Verbindingsweg en de Vogelweg. Omstreeks 12.00 uur vonden deze controles plaats. Er werden 24 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

Omstreeks 15.00 uur werd er op het Bisonspoor een gordelcontrole gehouden. Hier werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

HARMELEN- Maandagmiddag is er op de Dorpsstraat een gordelcontrole gehouden. Omstreeks 14.00 uur werden daar 4 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.

WOERDEN- De politie controleerde maandagmiddag op de Wulverhorstbaan. Tussen 07.30 en 07.45 uur werd daar een gordelcontrole gehouden. 2 Bestuurders kregen een bekeuring.

Rijden onder invloed

BAAMBRUGGE- Dinsdagnacht heeft de politie een man aangehouden die reed onder invloed. Agenten zagen de man omstreeks 01.00 uur rijden over de Rijksstraatweg en hielden hem aan. De 50-jarige man uit Nigtevecht werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de hij 505 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

LOENERSLOOT- De politie heeft dinsdagnacht een man aangehouden die reed onder invloed. Omstreeks 01.15 uur zagen agenten de man rijden over de Rijksstraatweg. Ze gaven hem een stopteken en lieten hem blazen. De 53-jarige man uit Baambrugge bleek teveel te hebben gedronken en is voor een ademanalysetest overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 350 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een boete van 190 Euro en een rijverbod van 2 uur.

Verkeersongeval

WOERDEN- Maandagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte. Omstreeks 15.30 uur reed de 19-jarige motorrijder op de Wilheminaweg. Een personenauto kwam in tegengestelde richting aanrijden. De auto met daarin een 42-jarige vrouw uit Woerden wilde linksaf de Wagenstraat inrijden. Hierbij gaf ze de motorrijder geen voorrang, waardoor ze op het kruispunt in botsing kwamen.

Als gevolg van het ongeval liep de motorrijder letsel op aan zijn linkerarm en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij zijn pols gekneusd had. De motor had lichte schade, de auto was ernstig beschadigt.