Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.25 uur

Aanrijding

T GOY- Maandagmorgen vond een aanrijding plaats op de Beusichemseweg. Omstreeks 08.00 uur vond deze plaats. Een 20-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede reed over de Beusichemseweg in de richting van Houten. Plotseling moest hij uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Hierdoor reed hij tegen een 61-jarige fietser uit Beusichem aan. De man kwam ten val. De man had licht letsel, de fiets was ernstig beschadigd.

Kind onder bestelbus

VIANEN- Op de Vijfherenlanden vond maandagmiddag een aanrijding plaats waarbij een kind gewond raakte. Omstreeks 13.00 uur fietste een 3-jarig jongetje uit Vianen achter zijn moeder aan. Zijn moeder was bij de verkeersdrempel overgestoken en stond te wachten op haar zoontje. Op het moment dat hij wou oversteken kwam een bestelbus vanaf de Brugstraat aanrijden.

De 43-jarige bestuurder uit Vianen had het fietsertje niet gezien en reed hem aan. Hij hoorde een klap en stopte. Toen zag hij een fietsje onder zijn bus liggen en het jongetje naar zijn moeder lopen. De ambulance heeft hem meegenomen voor onderzoek in het ziekenhuis. Hier bleek hij een lichte hersenschudding te hebben.

Verkeerscontrole

HOUTEN- Maandagmiddag is er een gordelcontrole gehouden op De Haag. Tussen 12.00 en 13.00 uur werd hier gecontroleerd. Er werden 19 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel.