Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Straatroof

AMERSFOORT - Op maandag 24 maart werd een jongen aangehouden op verdenking van straatroof.

Rond 16.50 uur zagen enkele jongens op de Stradivariusstraat een jongen lopen die één van hen op 12 maart van zijn gsm had beroofd en van een ander op 21 maart de gsm had proberen te stelen. De 17-jarige jongen uit Amersfoort die van zijn gsm was beroofd, had daarvan aangifte gedaan. De andere jongen, eveneens 17 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, had geen melding van de poging tot beroving gedaan. Het groepje sprak de verdachte jongen, ook 17 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, aan. Toen de verdachte van diefstal werd beschuldigd, sloeg hij één van de jongens op zijn neus.

De gewaarschuwde politie hield de 17-jarige verdachte aan en bracht hem over naar het politiebureau. De verdachte verklaarde de andere jongen te hebben geslagen omdat hij door hem werd beschuldigd van diefstal en tevens gaf hij aan door de jongens met een mes en een bromfietsketting te zijn bedreigd. Eén van de jongens gaf inderdaad een slaande beweging met de ketting te hebben gemaakt, maar de verdachte niet te hebben geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding

AMERSFOORT Op maandag 24 maart raakte een automobiliste lichtgewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 11.15 uur reed een 48-jarige automobilist uit Amersfoort over de Laan der Hoven, komende uit de richting van de Rondweg Noord. Op de kruising met de Aziëring verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 29-jarige automobiliste uit Amersfoort. Een aanrijding was het gevolg.

Na de aanrijding klaagde de automobiliste over pijn in haar nek en omdat zij bijna zeven maanden zwanger was, werd zij voor controle per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Zij mocht na onderzoek naar huis.

Bromfietser gewond

LEUSDEN Op maandag 24 maart raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een fietsster.

Rond 12.15 uur reed een 17-jarige bromfietser uit Veenendaal over het fietspad van de Arnhemseweg, komende uit de richting van Leusden en gaande in de richting van Amersfoort. Vanuit de tegengestelde richting kwam een groep fietsers. Aan de buitenzijde van deze groep fietste een 12-jarig meisje uit Woudenberg. Doordat het meisje een slingerbeweging naar links maakte, raakte de bromfietser met zijn stuur haar stuur en kwam de bromfietser ten val. Het meisje kwam niet ten val.

De bromfietser liep enkele schaafwonden en een pijnlijke rechterarm op. Hij werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Brand

LEUSDEN Op maandag 24 maart heeft brand gewoed in twee schuren.

Rond 12.00 uur ontdekte een getuige brand in twee schuren aan de Paradijsweg en gaf dit door aan de hulpdiensten. De brandweer kwam met voertuigen uit Leusden, Woudenberg, Achterveld en Amersfoort ter plaatse. De brand was om 14.30 uur geblust en de brandweer kon niet voorkomen dat de beide schuren geheel verloren gingen

In de schuren bevond zich onder andere brandhout en veel gereedschap. Alles ging verloren. Door de Technische Recherche is een onderzoek ingesteld. Er wordt vanuit gegaan dat er geen misdrijf in het spel is. De mogelijke oorzaak is kortsluiting in een koelkast.

Horecacontrole door Vreemdelingendienst
AMERSFOORT Afgelopen zondag heeft de politie samen met arbeidsinspectie een controle gehouden in enkele horecagelegenheden op het verblijf van illegalen vreemdelingen.

In een horecagelegenheid aan de Liendertseweg werd een Nigeriaanse man aangehouden op verdenking van illegaal verblijf. In een gelegenheid aan de Leusderweg werden drie verdachten aangehouden. Twee vrouwen bleken later legaal te verblijven, een Chinese man niet. Op de Noorderwierweg werden twee Chinese mannen aangehouden. Alle verdachten zijn op het politiebureau ingesloten.