Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2003 Persberichten district Eemland noord, 10.00 uur

Horecacontrole door Vreemdelingendienst

SOEST Afgelopen zondag heeft de politie samen met arbeidsinspectie een controle gehouden in enkele horecagelegenheden op het verblijf van illegalen vreemdelingen.

In een horecagelegenheid aan de Burgemeester Grothestraat werden drie Chinese mannen aangehouden op verdenking van illegaliteit. In een gelegenheid aan de Torenstraat werd een illegale Chinese man aangetroffen en een Chinese vrouw zonder werkvergunning, ook zij werden aangehouden. Alle verdachten zijn op het politiebureau ingesloten.

Burentwist

SOEST Op maandag 24 maart vlogen buren elkaar in de haren. Drie personen werden aangehouden.

Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Ruysdaellaan. Ter plaatse bleek dat een 48-jarige Soestenaar met een pijp achter een 32-jarige straatgenoot en een 22-jarige Soestenaar aan had gezeten. Daarbij had de 48-jarige man de ramen van de voordeur van zijn straatgenoot vernield. Die liet dat niet op zich zitten en deed hetzelfde met de voordeur van de 48-jarige man. Op straat werd de ruzie voortgezet.

Toen de politie ter plaatse kwam troffen zij de 48-jarige man bewapend met een anderhalf meter lange stalen buis aan, de 32-jarige man met een koevoet en de 20-jarige man met een betonschaar. Het drietal werd door de politie ontwapend en alle drie werden aangehouden.

Bij onderzoek op het politiebureau bleek dat de 32-jarige man dacht dat de 48-jarige man hem verdacht van een inbraak in diens auto. Dit escaleerde tot het bovenstaande. De onderlinge geschillen werden op het politiebureau uitgepraat en geen van de partijen besloot aangifte te doen. Zij werden door de politie naar hun straat teruggebracht. Daarbij wilden zij gebroederlijk op de achterbank zitten. Op straat gaven zij elkaar nogmaals een hand en verontschuldigden zich voor hun gedrag. De rol van de 20-jarige Soestenaar in het geheel bleek zeer gering te zijn en ook hij werd in vrijheid gesteld.

Onder invloed

SOEST In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 maart werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 05.15 uur controleerden politiemensen op de Jachthuislaan een 51-jarige automobilist uit Soest. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 735 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.