Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Financiele software op de testbank: Exact Compact 2000 Financieel bijt de spits af

Voorhout, 25 maart 2003
De website www.softwarepakketten.nl heeft sinds deze maand het onderdeel "Software op de testbank" opgenomen.

Softwarepakketten.nl biedt inzicht in (nagenoeg) alle software voor ondernemers. De gegevens per pakket zijn afkomstig van de leveranciers. Het aanbod van zakelijke software is enorm groot zo blijkt in de praktijk. Hoe weet je nu als ondernemer welke software je moet kiezen?

Softwarepakketten.nl richt zich met de rubriek "Software op de testbank" op het inhoudelijk beoordelen van softwarepakketten.

In eerste instantie worden Financiële softwaresystemen (boekhoudpakket) met een aanschafwaarde tot 1000 euro onder de loep genomen. Het aanbod daarvan is omvangrijk te noemen en de aangeboden functionaliteit is zeker niet voor alle pakketten gelijk, rekening houdend met het door ons gestelde budget.

Met ons budget per pakket tot 1000 euro, zullen wij deze en komende maanden een aantal financiele softwarepakketten inhoudelijk testen. Wij baseren ons dan op systemen die draaien op een PC onder Windows of via het ASP concept aangeboden worden. Ook dat laatste willen wij wel eens aan den lijve ondervinden. Als eerste hebben wij het pakket "Exact Compact 2000 Financieel" getest en kwamen daarbij tot de volgende beoordeling:

Installatie: Goed Gebruikersdocumentatie: Goed
Functionaliteit: Voldoende Basisgegevens: Voldoende
Boekingen: Goed
Uitvoer: Matig Bediening: Goed
Service: Zeer goed Prijs/prestatie: Voldoende

Het volledige testrapport van het onderzoek, aangevuld met een uitgebreide specificatie van het pakket treft u aan op www.softwarepakketten.nl in de rubriek "Onderzoek > Software op de testbank". U kunt daar het volledige rapport (18 pagina's) downloaden. (Vanwege de omvang van het rapport, ruim 200 KB, hebben wij het niet als bijlage meegezonden).

Dit eerste rapport in de reeks "Financiele software op de testbank" bieden wij GRATIS aan. Volgende rapporten kunnen tegen een vergoeding van 10,- euro (excl. btw) worden opgevraagd via de website www.softwarepakketten.nl .

Het eerstvolgende rapport dat wij beoordelen is deze reeks is het pakket iMuis.

In het najaar van 2003 komt er een bundel uit met rapporten van de tot dan toe geteste systemen.

Meer informatie vindt u op onze website www.softwarepakketten.nl

EINDE PERSBERICHT

Informatie voor redactie

Als u geïnteresseerd bent om de inhoud van onze onderzoeken (al dan niet integraal) te publiceren, dan maken wij daar graag een afspraak met u over. U kunt daarvoor contact met ons opnemen via onderstaande correspondentie gegevens:

GBNED
G.H. Bottemanne AA
Munthof 53
2215 VG Voorhout
tel 0252 212542
email ghb@gbned.nl