Actueel

Eindhovenaar wegens ontoereikend bewijs vrijgesproken van moord
Bron: Projectbureau Bistro Utrecht

Datum actualiteit: 25-03-2003

Het gerechtshof te 's-Hertogenbosch heeft een 43-jarige Eindhovenaar vrijgesproken van de moord op een Eindhovense vrouw in augustus 1999. Het hof acht de feiten en omstandigheden ook in onderling verband en samenhang bezien, ontoereikend voor het wettig bewijs dat verdachte de moord heeft gepleegd.
Deze feiten en omstandigheden betroffen onder andere: de aanvankelijke ontkenning van verdachte dat de in het heuptasje aangetroffen handboeien van hem waren, de aanwezigheid van een schaamhaar van verdachte op het dekbed van het bed van het slachtoffer, de aanwezigheid van bloed van het slachtoffer op de handboeien, het in het heuptasje van verdachte aangetroffen zijn van soortgelijk sisaltouw als waarmee het slachtoffer op haar bed was vastgebonden, de relatie van verdachte met het slachtoffer en zijn daardoor te verklaren toegang tot het appartement van het slachtoffer. Het hof acht daarbij in het bijzonder van belang dat de ouderdom van het op de handboeien aangetroffen bloed niet kan worden vastgesteld, niet met voldoende zekerheid kan worden vastgesteld of de handboeien bij of voorafgaande aan de dood van het slachtoffer een rol hebben gespeeld, niet kan worden vastgesteld op welk tijdstip de schaamhaar van verdachte op het dekbed terecht is gekomen en het in het heuptasje van verdachte aangetroffen sisaltouw onvoldoende specifiek is om daaraan enige doorslaggevende betekenis te verbinden.

De man is wél veroordeeld wegens mishandeling en verkrachting van een 17-jarig meisje. Het gerechtshof heeft daarbij vastgesteld dat het dna-onderzoek in deze zaak naar behoren is uitgevoerd.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF6177

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=11170&i=&ti= .