Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 25-03-2003
Persberichten van dinsdagmorgen 25 maart 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 27 maart 16.30 uur.

Dubieuze taarten

ROLDE/ASSEN Maandagavond zijn bij twee inwoners uit Rolde en Assen meisjes aan de deur geweest die een taart wilden afleveren voor de buren. De vrouwen proberen met een smoes de woning binnen te komen, kennelijk met kwade bedoelingen. Zij vragen bijvoorbeeld of zij een briefje mogen schrijven of de taart in de koeling mogen zetten. De inwoonster uit Assen mist na het bezoek van deze meisjes haar sleutels.

Bedrijfsinbraak

ASSEN - Maandagavond laat werd ingebroken in een bedrijf aan de Dr. A.F. Philipsweg. Een achtentwintig jarige man uit Oosterwolde deed namens het bedrijf aangifte. Toegang werd verkregen door een ruit te forceren. Uit het bedrijf werd een geldlade met kleingeld weggenomen. Schadebedrag is niet bekend.

Vernieling vrachtautos door gooiende jeugd

ZWARTMEER Op maandagavond kreeg de politie melding van twee beschadigde vrachtautos. Op het viaduct Graswijk van de N37 stond een groep jeugd, zij bekogelde de vrachtwagens met stenen. Beide chauffeurs hadden schade aan de voorruit en aan de spoiler. Onderzoek door de politie in de omgeving leverde geen resultaat op.

Coniferen in de brand

NIEUW AMSTERDAM Op maandag 24 maart werden rond het middaguur twintig coniferen in de brand gestoken. De brandweer is ter plekke geweest om de boel te blussen. De schade wordt geschat op 100 euro. Dit is al de tweede keer dat dit de 65 jarige inwoonster van de Wijkstraat overkomt.

Natuurbrand

COEVORDEN In de nacht van maandag op dinsdag werden in het natuurgebied tussen de Oranjestraat en de Veenschapenweg in Dalerpeel verschillende branden gesticht. Een groot aantal brandweerlieden werd ingezet om de brand te blussen cq. uit te slaan. Het is de zevende keer in één maand tijd dat op dit terrein brandjes zijn. De politie stelt een onderzoek in.

Belediging

Assen Op maandagmiddag tijdens het surveilleren op de Weiersstraat stak een passerende 16-jarige jongeman zijn middelvinger op naar de agenten. Hierop zijn zij een gesprek met hem aangegaan. De jongen zette het op een lopen. Later op de avond heeft de politie de jongen alsnog meegenomen naar het bureau. De jongen heeft een proces verbaal gekregen voor belediging.