Ingezonden persbericht

Alcatel Space verscheept eerste uit een serie van drie satellieten aan Amerikaans communicatiebedrijf

Communicatiesatelliet voor SES AMERICOM onderweg naar Kazakstan voor lancering

Parijs, 25 maart 2003 - Alcatel Space heeft vandaag bekendgemaakt dat de communicatiesatelliet AMC-9 in de nacht van 21 op 22 maart jongstleden vanuit de fabriek in Cannes is verscheept naar het Cosmodrome in Baikonur, Kazakstan. De lancering van deze satelliet staat gepland voor eind april. Deze AMC-9 is gebouwd in opdracht van het Amerikaanse communicatiebedrijf SES AMERICOM, onderdeel van SES GLOBAL. De uiteindelijke oplevering van de satelliet vindt plaats in de ruimte. Dit is dan ook de eerste zogenaamde "geostationaire transfer" door Alcatel Space aan een Amerikaanse opdrachtgever.

Deze satelliet stelt SES AMERICOM in staat haar dienstverlening in de Noord-Amerikaanse markt (Verenigde Staten, Canada, Mexico en het Caribische gebied) uit te breiden. De dienstverlening van SES AMERICOM omvat digitale televisie-uitzendingen, datatransmissie en telecommunicatie.

Deze AMC-9 is de eerste uit een serie van drie nieuwe satellieten voor SES AMERICOM waarvoor Alcatel Space als hoofdaannemer fungeert. De satelliet heeft bij de lancering een gewicht van ongeveer 4.100 kilo en een elektrisch vermogen van 10kW. Hij is ontworpen voor een levensduur van meer dan achttien jaar.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl