Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Flitspaalbrand

BILTHOVEN In de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 maart is gepoogd een flitspaal te vernielen.

Rond 03.05 uur kreeg de politie de melding van een autobrand op de Soestdijkseweg Noord. Ter plaatse bleek het niet om een autobrand, maar om een bandbrand te gaan. Een onverlaat had een autoband bij een flitspaal in de brand gestoken, kennelijk met de bedoeling de flitspaal uit te schakelen. De verdachte bleek niet in zijn opzet te zijn geslaagd en de paal verricht nog steeds zijn flitsende werk.

Brand

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op maandagavond 24 maart heeft brand gewoed aan de Traaij.

Rond middernacht zag een getuige dat er brand woedde in het bos aan een bospad dat aan de Traaij ligt. Hij zag dat er zich een jongen bij de brand bevond en dat de jongen er bij het zien van de getuige vandoor ging. De getuige belde de hulpdiensten. Een stapel sprokkelhout bleek in de brand te staan en de brand had zich uitgebreid tot een oppervlak van ongeveer 8 bij 6 meter. De brandweer had de brand snel onder controle.

De verdachte was een 15 20 jarige jongen. Hij droeg een grijs jack met op de rug een lichtkleurige streep en fietste weg in de richting van de Traaij. Gezien het vermoeden van brandstichting stelt de politie een nader onderzoek in en roept getuigen op contact op te nemen met district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Onder invloed

BILTHOVEN- In de nacht van maandag op dinsdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. De 44-jarige automobilist uit Huis ter Heide werd omstreeks 01.15 uur aangehouden op de Julianalaan.

Agenten zagen de man rijden en naar aanleiding van zijn rijgedrag werd aan hem een stopteken gegeven. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 385 ug/l in zijn lichaam had, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Snelheidscontrole

ZEIST- Maandagavond heeft de politie een snelheidscontrole gehouden. Op de Woudenbergseweg werd van 19.30 tot 20.30 uur gecontroleerd. Er werden 253 voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 6 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/u, waar 80 km/u is toegestaan.