Ingezonden persbericht

"Ahold-debacle had voorkomen kunnen worden"

25-03-03, 20030325 -- Een commissie met als voorzitter oud-Unileverbestuurder Morris Tabaksblat gaat zich bezighouden met het formuleren van normen en waarden voor goed ondernemingsbestuur (corporate governance). Deze commissie volgt op het boekhoudschandaal van Ahold, het debacle van Getronics en andere bedrijfsschandalen. "Dergelijke problemen kunnen voorkomen worden", aldus Alwin Peppelenbosch, Managing Partner van EFM Software.

"Het blijkt dat er meer transparantie binnen bedrijven nodig is. Door middel van prestatiemeting aan de hand van de bedrijfsstrategie kan dit expliciet worden gemaakt". Peppelenbosch baseert zich hierbij onder meer op een recent onderzoek van Berenschot naar de actuele oorzaken van bedrijfscrises: "De top-5 van crisisoorzaken luidt: niet-functioneel management, gebrek aan inzicht en informatie, onvoldoende commerciële slagkracht, slechte financiële besturing en een negen-tot-vijf cultuur. Een goed systeem van performance management speelt hierop in en biedt oplossingen hiervoor, zo is ons ook in de praktijk gebleken".

Daarbij gaat het niet enkel om commerciële organisaties, maar tevens om overheden, een belangrijke gebruikersgroep van EFM Software. De genoemde trend in corporate governance wordt namelijk volgens Peppelenbosch in de publieke sector gereflecteerd: "Zo gaat het kabinet bijvoorbeeld prestatie-afspraken maken met de politiekorpsen, een sector waarin EFM Software actief is, over onder andere het aantal boetes en aangebrachte zaken".

Meerdere organisaties hebben EFM Software verzocht om in de prestatie-management software Bizzscore nog meer aandacht aan deze aspecten te geven. Op woensdag 7 mei aanstaande worden de resultaten hiervan gepresenteerd en zal door EFM Software, haar klanten en experts gesproken worden over de wijze waarop de te lanceren versie 6.0 van Bizzscore aansluit op de behoefte van ondernemingsbesturen aan transparantie en helderheid.

Meer informatie
EFM Software ontwikkelt sinds 1994 bedrijfseconomische standaard software-oplossingen. Bizzscore, het meest succesvolle product van EFM Software, biedt volledige functionaliteit voor de balanced scorecard, performance managementsystemen en kwaliteitsmodellen. Dagelijks wordt Bizzscore ingezet door meer dan 2500 gebruikers in zowel de publieke sector als het bedrijfsleven. Enkele voorbeelden van klanten zijn Nuon, Vodafone, de CZ Groep en diverse ministeries.

Meer informatie over het bedrijf, de software van EFM en de lancering op 7 mei is te vinden op www.efmsoftware.com.

/ / / / / / /



Ingezonden persbericht