Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Maandag 24-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 25-mrt-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Rein Kloppenburg (038-496 38 91)
---

GELD WEGGENOMEN BIJ INBRAAK



DEVENTER - Bij een bedrijf aan de Scheepvaartstraat is tussen zaterdag 22 maart 14:00 uur en maandag 24 maart 04:30 uur ingebroken. Hierbij is een hoeveelheid geld weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

(03-035308)


---

GETUIGENOPROEP



DEVENTER - Op de Lebuinuslaan is gistermiddag een 75-jarige vrouw uit Deventer van haar boodschappentas beroofd. De vrouw liep met haar dochter over het trottoir, toen een onbekende man plotseling met kracht aan haar tas trok, waardoor zij deze los moest laten. De man rende hierop hard weg met de tas in de richting van het Open Hof. De man had een buitenlands uiterlijk en zwart krullend lang haar tot bijna op de schouders. Verder was hij in het donker gekleed. Direct na het gebeuren werden de twee vrouwen aangesproken door een derde vrouw van 50 a 55 jaar, die meedeelde alles gezien te hebben. Zij is echter doorgelopen. De politie, bureau Boxbergerweg, zou heel graag met deze vrouw in contact komen via telefoonnummer 0900-8844. Ook eventuele andere getuigen kunnen zich melden op dit nummer (of anoniem op 0800-7000).

(03-035570)


---

GSM GESTOLEN TIJDENS FIETSEN



DEVENTER - Gistermiddag is een 22-jarige vrouw uit Deventer van haar GSM beroofd op de Oude Bathmenseweg. De vrouw zat achterop de fiets bij een vriend te telefoneren. Zij hoorde vervolgens een scooter naderen van achteren. Ter hoogte van de bushalte reed de scooter naast hun. De vrouw voelde dat de scooter min of meer tegen hun aanreed. Vervolgens kreeg zij een klap tegen haar hoofd, waardoor zij met haar hoofd tegen de rug van haar vriend kwam en haar GSM uit haar handen werd gerukt. Er zaten twee personen op de scooter zaten met een helm op. De achterste persoon had iets roods aan. Wellicht zijn er getuigen van dit voorval. Deze kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844 (of anoniem op 0800-7000).

(03-035664)


---

88-JARIGE VROUW BEROOFD VAN TAS



DEVENTER - Op de Dreef is gistermiddag een 88-jarige vrouw uit Deventer beroofd van haar tas. Omstreeks 16.15 uur liep zij op de Dreef ter hoogte van het verzorgingstehuis de Bloemendal. Zij liep hier met haar rolator. Op een gegeven moment zag de vrouw vanuit de tegenovergestelde richting een fietser aan komen fietsen op het trottoir. De fietser stopte vlak voor haar en griste haar tas uit de mand van de rolator. Vervolgens keerde de fietser zich om en fietste hard weg in de richting van het winkelcentrum. De vrouw zag nog dat de fietser op een gegeven moment na de eerste hoge flat op de Dreef rechtsaf sloeg. De tas bevatte o.a. enige contanten en bankpassen. Het signalement van de dader is als volgt: man, tussen de 18 en 25 jaar oud, getinte gelaatskleur, stevig postuur, donker kort krullend haar. Hij droeg een ¾ leren jas en een donkere broek en hij reed op een donkere fiets. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844 (of anoniem op 0800-7000).

(03-035730)


---

Einde


---- --

Persberichten politie teams Steenwijk/Horst&Waterland
van maandag 24-mrt-2003 07:00 uur
tot dinsdag 25-mrt-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Rein Kloppenburg
---


MOTORRIJDER GEWOND



GENEMUIDEN - Maandagmiddag (17.00 u.) raakte een 21-jarige motorrijder uit Utrecht gewond bij een verkeersongeval op de Nijverheidstraat. Hij remde voor een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 60-jarige man uit Genemuiden. De Genemuidenaar haalde een landbouwtractor in en verleende geen vrije doorgaan aan de motorrijder. Het slachtoffer kwam ten val en liep een aantal schaafwonden op.


---


AUTOBESTUURDERS GEWOND NA AANRIJDING



GENEMUIDEN - Maandagavond (18.08 u.) raakten twee autobestuurders uit Genemuiden gewond bij een verkeersongeval op de Kamperzeedijk. Even buiten de bebouwde kom, in een onoverzichtelijke bocht, haalde één van hen, een 18-jarige man uit Genemuiden -ondanks een doorgetrokken streep op het wegdek- een vrachtwagen in. Daarbij zag hij zijn tegenligger, een vrouw uit Genemuiden (leeftijd nog niet vermeld) over het hoofd. De beide auto's kwamen met elkaar in botsing en raakten zwaar beschadigd. De beide bestuurders werden voor nader onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn geen nadere gegevens bekend over de aard van hun verwondingen.


---


BESTUURDER GEWOND NA EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL



ZWARTSLUIS - Maandagavond (22.17 u.) raakte een 18-jarige autobestuurder uit Staphorst licht gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Conradsweg. In een bocht botste hij, door nog onbekende oorzaak, tegen een boom. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis in Meppel gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd.


---


ONDER INVLOED



ZWARTSLUIS - Bij een alcoholcontrole op de Provinciale weg N-331, blies een
36-jarige autobestuurder uit Zwartsluis dinsdagmorgenvroeg (00.44 u.) 285 ug./l. Hij kreeg een proces en een rijverbod van 1 uur.


---


RIJBEWIJS INGENOMEN NA HOGE SNELHEID



WANNEPERVEEN - Maandagmiddag (16.30 u.) is op de Zomerdijk het rijbewijs ingenomen van een 26-jarige autobestuurster uit Meppel. Op de weg, waar een maximum snelheid van 80 km./u. is toegestaan, reed zij 135 km./u. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.


---


AUTO'S OPENGEBROKEN



STEENWIJK - Maandagmorgen deden een inwoner uit Steenwijk en een inwoner uit Sommelsdijk aangifte van diefstal uit hun auto aan de Jan van Riebeeckstraat. Van beide auto's werd een ruit vernield en werd de autoradio meegenomen.


---


HALTVERWIJZING NA WINKELDIEFSTAL



GENEMUIDEN - Maandag werden een 13- en een 14-jarige jongen uit Genemuiden aangehouden voor diefstal van snoepgoed uit een winkel aan het Havenplein. In overleg met de ouders van de jongens krijgen zij als straf een Halt-afdoening.


---


VERMISSING ABBE ZWOLLE



Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht zijn gisteravond 22 telefoontjes binnen gekomen. Elf daarvan zullen nader worden onderzocht. De telefoontjes hebben met name betrekking op de voertuigen.
---



---- --

Dagrapport Pers Salland
Maandag24-mrt-2003 07:00 uur tot Dinsdag25-mrt-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


FIETSDIEFSTALLEN OPGELOST



RAALTE - Werd een onderzoek afgerond naar fietsdiefstallen bij scholen en een sportveld in Raalte. In totaal werden 9 daders en 5 helers aangehouden en afgehoord.

De politie kwam de zaak op het spoor toen een benadeelde haar fiets bij een winkel in het centrum zag staan. Bij die fiets werd nadien een heler aangehouden. Uiteindelijk bleek dat er een groep jongeren, tussen de 14 en 17 jaar, regelmatig op pad ging. Zij haalden de fietsen weg en verkochten ze voor geringe bedragen weer door. Een en ander speelde zich af in de laatste vier maanden in Raalte af.

Opgelost werden de diefstal van 10 fietsen, een woninginbraak (spelcomputer gestolen), de vernieling van autospiegel, diefstal/joyriding met invalidenvoertuig (driewieler).
Twee verdachten zijn voorgeleid voor de RC. Inmiddels zijn alle verdachten in vrijheid gesteld. Deze zaak komt t.z.t. voor.

De benadeelden zijn allemaal op de hoogte gebracht.

---



ONDER INVLOED OP SNORFIETS



RAALTE - Reed maandagmorgen omstreeks 11.20 uur een 51 jarige Raalternaar over de Mettingenlaan. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en bij een ademanalyse wees de meetapparatuur 445 ug/l uit.
Hij krijgt pv.

03-035489



---



VERNIELINGEN AAN AUTO'S



HEINO - Vijf auto's zijn bij een garagebedrijf aan de Dorpsstrraat. Deze auto's stonden op het parkeerterrein aan de kant van de weg. Schijnbaar heeft men met een bot voorwerp draaiende bewegingen gemaakt en zo krassporen aangebracht op o.a. de motorkap. Schadebedrag E 1500, -staat niet genoemd.

03-035597



---


03-035542



24-03-2003 12:33



WIJHE - Bewoonster was met haar kinderen in de woning aan de Overmaterhoek. Maandagmiddag, 24-3-2003, omstreeks 12.35 uur zag een zoon dat het hooi in een schuur brandde. De brandweer werd gealarmeerd en bluste de brand. De bewoonster kon auto en fietsen uit de schuur nog in veiligheid brengen. Het vuur werd door de brandweer bestreden en onder controle gebracht, net voordat het door het dak en de wanden brak. Hierdoor werd een grote uitslaande brand voorkomen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

---


03-035839



LASERCONTROLES



NIEUW HEETEN EN WIJHE - Tijdens de avonddienst een snelheidscontrole middels de LASER gehouden op verschillende wegen in ons gebied. Op de Holterweg nabij Nieuw Heeten leverde deze controle een 4-tal PV's op. Er werd bekeurd voor 104, 106, 106 en 127 km/uur waar 80 was toegestaan.
Van de bestuurder die 127 km/uur reed werd de auto buiten gebruik gesteld in verband met openstaande boete's. In totaal moet nog E 550,- betaald worden.

---


03-035686



RAALTE- Tijdens een verkeerscontrole op de Nieuwe Deventerweg en de Heinoseweg werden de nodige bekeuringen uitgedeeld voor:
4x Niet dragen gordel.
3x Mobiel bellen.
1x Rood licht.
1x Verdrijvingvlak.
1x Niet stoppen stopbord (B7).
2x Technische staat personenauto.

---


Einde dagrapport Pers Salland



---- --

Persinfo.Politie regio Ijsselland
District Noord Kampen e.o.
Van 24 op 25 maart 2003.
Door Freek Fridrichs
038-4963891


---

ONVERZEKERDE AUTO



KAMPEN- Op maandag, 24 maart 2003 te 10.48 uur een 48 jarige bestuurder van een
Personenauto uit Zwolle, staande gehouden op de Zwolseweg. Bij controle bleek dat de auto niet was verzekerd. De bestuurder hiervoor geverbaliseerd. De verdachte meende dat de APK ook gelijk de verzekering was. Auto uit verkeer genomen en achter het bureau in Kampen gestald.
---

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT WONING



KAMPEN- In het weekend van 22 op 24 maart 2003 is er ingebroken in een leegstaande woning aan de Vloeddijk te kampen. In dit pand zijn thans verbouwingswerkzaamheden gaande door een bouwbedrijf. Het pand werd via een balcondeur betreden. Gestolen werd gereedschap bestaande uit o.a accu-boormachines, hamers en boren. Naast andere vernielingen werden in de woning ook een aantal wandspiegels voor de badkamer vernield. Totaal schade bedrag is niet bekend.
(03-035386)


---

Einde dagrapport Pers Kampen e.o.



---- --

Dagrapport Pers Zwolle
van Maandag 24-mrt-2003 07:00 uur
tot Dinsdag 25-mrt-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

AUTO GESTOLEN



ZWOLLE - Een 54-jarige man deed aangifte van diefstal van zijn auto. Tussen 23-03-03 20.30 en 24-03-03 5.15 uur is een donkergroene Hyundai H100 bestelbus met kenteken VS-VJ-76 gestolen vanaf de Valeriaanweg. Buren hebben omstreeks 5.15 uur een auto hard achteruit en weg horen rijden.
(03-035773)



---

DIEFSTAL VANAF BOUWTERREIN



ZWOLLE - Vanaf een bouwterrein aan de Lisdodde zijn tussen vrijdag 21-03-'03, te 16.40 uur, en maandag 24-03-'03, te 06.30 uur, aluminium leuningen met een waarde van 13.000 euro weggenomen. Een getuige heeft gezien dat op zaterdag 22-03-'03, omstreeks 07.00 uur, een man aluminium leuningen op een aanhangwagen aan het laden was. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
(03-035449)




---

LAPTOP UIT SCHOOL GESTOLEN



ZWOLLE - Aan de achterzijde van een school aan de Palestrinalaan is een ruit vernield, Door het ontstane gat is men naar binnen gegaan. Er is in ieder geval een laptop weggenomen. De inbraak is gepleegd tussen vrijdag 21-03-2003 18.00 uur en 24-03-2003 08.00 uur.
(03-035327)



---

MAN INGESLOTEN TER ONTNUCHTERING



ZWOLLE - Omstreeks 21.30 uur werd er gemeld dat een man een auto vernielde op het Diezerplein. Ter plaatse gekomen politiemensen konden geen schade aan de auto ontdekken. Wel zagen en roken zij dat er bier op het dak van de auto lag. Op aanwijzing van getuigen werd een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden voor baldadigheid. Hij werd ingesloten ter ontnuchtering.
(03-035819)



---

VERKOPER BEDREIGD EN GESLAGEN



ZWOLLE - Een 26-jarige man uit Zwolle deed aangifte van mishandeling. Op maandagmorgen kwam een man na sluitingstijd bij de winkel aan de burg. Drijbersingel. Toen hij hoorde dat hij niet werd binnen gelaten begon hij tegen verkoper te bedreigen. Even later begon de man wild om zich heen te slaan en gaf de verkoper een paar rake klappen tegen het hoofd. De politie stelt een nader onderzoek in.
(03-035461)



---

DIEFSTAL EN BEDREIGING



ZWOLLE - Een 58-jarige man uit Zwolle deed aangifte van diefstal en bedreiging. Op zaterdag 22 maart 2003,omstreeks 18:00 uur, was hij op de Luttenbergstraat beroofd van zijn fiets + fietstassen. Daarin zat kleding en een geldbedrag. Op zondag omstreeks 12:30 uur vond hij in het Wezenlandenpark zijn fiets zonder
tassen terug. Hij ziet daar ook de man, samen met een onbekende man, die zijn fiets heeft afgepakt en spreekt hem aan. Daarop wordt hij door de onbekende man bedreigd met een vuurwapen. De politie stelt een ander onderzoek in.
(03-035677)



---

VERBODEN WAPEN



ZWOLLE - Omstreeks 16.00 uur kwam er een melding dat drie jongens aan de Lorentzlaan (Berkum) met vermoedelijk een speelgoedpistool aan het spelen waren. Een 15-jarige jongen bleek in het bezit te zijn van een speelgoed pistool met balletjes. Dit is een verboden wapen. Hij kreeg een Halt-pv. Zij onders werden in kennis gesteld.
(03-035700)



---

BELEDIGING



Twee mannen uit Groningen, 23 en 25 jaar, waren 's morgens in opdracht van hun werkgever uit Groningen posters aan het plakken aan in Zwolle. Bij de Dobbe plakten ze verschillende posters op de groene glasbakken en de witte metalen containers. Een ondernemer zag dit gebeuren en besloot er iets van te zeggen. Hij kreeg te horen dat hij zich er niet mee moest bemoeien. Zijn dochter die hier iets van zei werd beledigd. De mannen reden daarna weg in een bestelauto. Even daarna werden de mannen aangehouden op de Rijnlaan. In de auto werd plaksel en een hoeveel posters aangetroffen. De mannen werden overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat alleen de 25-jarige man had gescholden. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.
(03-035500)



---

Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --


Persbericht


Zwolle, 26 maart 2003


Overijsselse sportverenigingen maken kennis met BOB
BOB scoort ook in de sportkantine

Zonder alcohol op achter het stuur. Dát doet BOB. BOB brengt zijn of haar vrienden 'nuchter' thuis. In aansluiting op de landelijke BOB-campagne, kunnen binnenkort ook alle sportverenigingen in Overijssel meewerken aan het verder bekendmaken van de 'BOB-afspraak'. De verkeersveiligheidsorganisaties 3VO en het ROVO (Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel), NOC*NSF, de Sportraad Overijssel en de politie hebben samen het initiatief genomen om de BOB-campagne grootscheeps onder de aandacht te brengen van alle sportverenigingen met een kantine. Speciaal voor deze verenigingen is een gratis BOB-promotiepakket samengesteld waarmee zij hun leden kunnen stimuleren om BOB te laten scoren.

Jaarlijks vallen er in Nederland ruim 200 doden en rond de 3000 ernstig gewonden in het verkeer, doordat bestuurders met alcohol op betrokken raken bij een ongeval. De BOB-campagne streeft ernaar het gedrag van bezoekers van horecagelegenheden te veranderen, door te wijzen op de nadelige gevolgen van alcoholgebruik in het verkeer. Kenmerkend aan BOB is dat BOB nuchter blijft en zijn of haar vrienden veilig thuisbrengt.

Veilig
Ook in kantines van sportverenigingen wordt na de wedstrijd of de training uiteraard geregeld geborreld. Na een zware wedstrijd of training is het immers gezellig napraten in de kantine en is het prima om samen met sportvrienden het glas te heffen. Maar. is er van tevoren ook afgesproken wie de BOB is? Om te stimuleren dat BOB ook in de sportkantine scoort, hebben diverse sport- en verkeersorganisaties in Overijssel samen het initiatief genomen om BOB in de sportkantines te brengen. Sportverenigingen kunnen zo ook hun steentje bijdragen om BOB onder de aandacht van hun leden te brengen. Zodat het na een gezellige 'derde helft' in de sportkantine in het verkeer veilig blijft.

Pakket
Sportverenigingen krijgen deze week een folder toegestuurd waarmee zij voor 18 april een gratis BOB-promotiepakket kunnen bestellen. In dit pakket zitten allerlei BOB-artikelen zoals bierviltjes, keycords, pennen en diverse affiches. Ook worden kant en klare artikelen over alcohol en verkeer bijgeleverd voor clubbladen. Blikvanger in het pakket is het opvallende BOB-bord, dat opgehangen kan worden in de sportkantine, zodat BOB daar nog vele jaren kan scoren. Op dit geelzwarte bord staan namelijk de teksten: 'BOB scoort' en 'BOB wint altijd'. Op die manier worden sporters eraan herinnerd dat geen alcohol drinken de beste optie is als je nog aan het verkeer moet deelnemen. De eerste BOB-promotiepakketten worden vanaf half mei uitgereikt.

Einde bericht
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alex Oosterveen van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO), telefoon: (038) 425 21 68


---- --

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 27-03-2003 (onder voorbehoud)
1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur en op zondagavond)

Steenwijk:
Overval op een taxichauffeur op donderdag 27 februari 2003 op Het Schar.
Overval op een cafetariahouder op donderdag 13 februari 2003 aan Het Schar.
Overval op een fietsenshop/stalling op donderdag 9 januari 2003 aan het Stationsplein.


Hardenberg:
Overval op een cafetariahouder op dinsdag 25 februari 2003 aan het Dr.Albert Schweitserplein.
Overval op een Chinese restauranthouder op donderdag 13 maart 2003 aan de Voorstraat.


Scheerwolde:
Vermissing Abbe Zwolle sinds dinsdag 18 februari 2003. Misdrijf wordt gevreesd.


Resultaten uitzending 27-02-2003.




---- --