ORANGE

Orange introduceert smartphone met microsoft windows-software

Orange introduceert eerste smartphone met microsoft windows-software in Nederland
Orange SPV combineert spraak, e-mail, tekst en instant messaging

Den Haag, 24 maart 2003 - Orange introduceert de Orange SPV, de eerste mobiele smartphone met Microsoft Windows(r)-software in Nederland. De SPV - Sound Picture Video - combineert hoge resolutie kleuren, snelheid en applicaties als volledige webtoegang, draadloze e-mail en instant messaging.

De SPV die in Nederland verkocht zal worden, bevat software die de Nederlandse taal ondersteunt. Dit toestel biedt Orange-klanten in Nederland een geheel nieuwe draadloze beleving, waarin keuzevrijheid en personalisering centraal staan. De SPV is gebaseerd op de meest recente versie van de Smartphone-software van Microsoft. Met de introductie van de SPVx zal deze nieuwe versie software ook in andere landen beschikbaar komen, zoals aangekondigd tijdens de conferentie 3GSM Cannes op 18 februari 2003.

'Orange wil alledaagse communicatie aangenamer en makkelijker maken. De SPV speelt hierin een belangrijke rol', zegt Michiel Buitelaar, commercieel directeur van Orange. 'Orange-klanten beschikken over de ultieme vrijheid omdat ze altijd en overal in Nederland toegang hebben tot informatie en diensten. Ze kunnen hun SPV aanpassen aan persoonlijke wensen en naar eigen inzicht en behoefte applicaties toevoegen.'

Consumenten hebben nu toegang tot een grote hoeveelheid Orange- en Microsoft-toepassingen en -diensten, waaronder e-mail, agenda, adresboek, persoonlijke informatiediensten, MSN Messenger, Pocket Internet Explorer en Windows Media Player. Een groot deel van deze toepassingen kan gesynchroniseerd worden met een Windows-PC. Dit maakt naadloze synchronisatie van diensten als Microsoft Outlook en de agenda-software mogelijk. Verder kunnen klanten met de meegeleverde clip-on camera foto's maken en deze via e-mail naar vrienden sturen. SPV-gebruikers kunnen zelfs hun contacten en agenda op het Orange-netwerk opslaan, zodat ze ervan verzekerd zijn dat alle gegevens veilig staan opgeborgen en bovendien altijd weer opgevraagd kunnen worden.

Met de SPV kunnen Orange-klanten het populaire MSN Messenger gebruiken dat tal van opties biedt. Ook kunnen klanten met de SPV gebruikmaken van de Orange-internetdiensten en hebben ze via GPRS toegang tot de vele speciale SPV-websites die momenteel al beschikbaar zijn.

De SPV is in de week van 31 maart 2003 verkrijgbaar in alle Orange shops, inclusief de Orange shops in de V&D in Utrecht en Rotterdam Zuidplein. Daarnaast zal de SPV als speciale promotieactie tijdens het 'Open Huis' in de Bijenkorf te koop zijn. Deze actie loopt van 2 tot 12 april 2003. Afhankelijk van het gekozen Orange-abonnement ligt de aanbevolen verkoopprijs tussen 0 en 249 euro. Kijk voor een complete lijst met Orange shops, uitvoerige informatie over de SPV en tarieven voor de verschillende diensten op www.orange.nl. Deze website is toegankelijk vanaf 31 maart 2003.

Foto's van de SPV zijn op te vragen bij Lammers van Toorenburg Benelux PR, Armine Egberink op telefoonnummer 030 6565070 of via e-mail: orange@lvtpr.nl

Over Orange
Orange is één van de grootste bedrijven voor mobiele communicatie ter wereld, met organisaties in 19 landen in Europa en daarbuiten. Orange biedt in Nederland een grote variëteit aan diensten voor persoonlijke communicatie, waaronder GSM1800-diensten. In Nederland heeft Orange ruim 1.000 medewerkers. Orange is voorkeursleverancier van de Nederlandse overheid. In juli 2000 verwierf het bedrijf een UMTS-licentie. Wereldwijd heeft Orange 44,4 miljoen klanten. Voor meer informatie over Orange: www.orange.nl