Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-03-2003
Persberichten district Sittard (HP 11.45 uur) Dinsdag 25 maart 2003

Sittard, gewonden bij verkeersongeval.

Maandag 24 maart 2003 heeft op de Dr. Nolenslaan te Sittard een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een bestuurder van een motor gewond en buiten bewustzijn raakte. Ook een van de inzittenden van de personenauto raakte licht gewond. Beiden werden overgebracht naar een ziekenhuis.
De bestuurder van een personenauto, een 30 jarige inwoner van Hoensbroek, wilde omstreeks 20.00 uur aan de linkerzijde van de Dr. Nolenslaan, komende uit de richting van de Odasingel, gaan parkeren. Bij het kruisen van de rijbaan voor het tegemoet komende verkeer lette de automobilist niet voldoende op het tegemoetkomende verkeer en zag een naderende motorrijder geheel over het hoofd. De motor reed bij de aanrijding in de rechterflank van de auto. Na de aanrijding en de daarop volgende val bleef de 38 jarige motorrijder uit Puth buiten bewustzijn op het wegdek liggen. Hij werd ter plaatse behandeld door verplegend personeel van het ziekenhuis uit Sittard die toevallig passeerden. Daarna werd bij door een ambulance naar het ziekenhuis te Maastricht vervoerd. (Zijn letsel is onbekend gebleven omdat het ziekenhuis geen informatie verschafte).
Een vrouwelijke passagier van de personenauto, een 21 jarige inwoonster van Buchten, raakte eveneens gewond. Zij klaagde over een pijnlijke arm en werd naar het ziekenhuis te Sittard overgebracht. De politie heeft ter plaatse van de bestuurder van de auto een alcoholblaastest afgenomen. Nadat deze aangaf dat er alcohol in het spel was werd hij meegenomen naar het politiebureau waar van hem een bloedproef werd genomen. Voor het vaststellen van het alcoholpromillage werd het bloedmonster naar het Nederlands Forensisch instituut gezonden.
De motor diende door een bergingsbedrijf te worden weg getakeld. Vermoedelijk is deze totaal beschadigd. De personenauto liep zware schade op aan de rechterzijde. Ook de auto moest worden getakeld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Schinnen, licht gewond bij verkeersongeval.

Een 64 jarige automobilist uit Geleen is maandagmiddag 24 maart 2003 kort voor 14.00 uur licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de autosnelweg A-2 ter hoogte van de afslag Spaubeek. Vermoedelijk heeft de bestuurder een black out gekregen waardoor hij de macht over het stuur verloor. Zijn auto schoot daarbij vanaf de rechterrijstrook naar de middengeleiding waar de auto tegen de vangrail botste. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Door rondspattende onderdelen van de auto raakte een tweede personenauto licht beschadigd. De 64 jarige automobilist werd door een ambulance voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde personenauto moeten wegslepen. De vangrail werd over een afstand van 10 meter zwaar beschadigd.

Schinnen, vier hennepkwekerijen ontmanteld.
Op vier locaties aan de Veeweg te Schinnen heeft de politie maandagmorgen 24 maart 2003 vier hennepkwekerijen aangetroffen. Na monsterneming van de planten en na overleg met de Officier van Justitie werden de kwekerijen geheel ontmanteld en werd tegen de eigenaren van de kwekerijen proces-verbaal opgemaakt. Naar aanleiding van het vermoeden dat er aan de Veeweg te Schinnen op meerdere locaties hennepkwekerijen zouden zijn werd maandagmorgen door de politie een onderzoek ingesteld. Er werden vier hennepkwekerijen aangetroffen waarin hennepplanten aanwezig waren. Daarnaast werden drie inrichtingen voor de hennepteelt aangetroffen waarin momenteel niet gekweekt werd. In het totaal werden 850 hennepplanten aangetroffen. Daarnaast trof de politie tientallen assimilatielampen, alsmede koolstoffilters, tijdschakelaars, afzuiginstallaties, transformatoren, groeimiddelen en hygrometers aan. Na monsterneming van de planten en na overleg met de officier van Justitie werden de hennepplantages en de inrichting geheel ontmanteld. Tegen de eigenaren van de kwekerijen wordt in het kader van afhandeling snelrecht proces-verbaal opgemaakt. In een geval legde de officier van justitie een transactievoorstel op van 2000 euro op alsmede een boete van 220 wegens het illegaal stroom aftappen. De andere eigenaren krijgen de afhandeling van justitie nog te horen.