Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

2 Miljoenste gebruiker van Kennisnet

De groep gebruikers van Kennisnet breidt zich steeds verder uit. Sinds deze maand zijn dat er 2 miljoen. Dit betekent een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van het landelijk netwerk van internetverbindingen dat nl.tree bouwt voor scholen uit het primair en voortgezet onderwijs, de BVE- (Beroeps- en Volwassenen Educatie), de landbouwsector en de ROC-sector (Regionale Opleiding Centra). Dit netwerk vormt de basis waarmee leraren en leerlingen toegang hebben tot Internet en Kennisnet. Het groeiende gebruik is een belangrijke graadmeter voor de acceptatie van ICT binnen het onderwijs. Ter gelegenheid van dit memorabele moment, feliciteert nl.tree basisschool De Wonderboom in Amersfoort.

De goede samenwerking met ICT-coördinatoren, systeembeheerders en directies van inmiddels zo'n 12.000 scholen vormt een belangrijke voorwaarde voor de realisatie en het beheer van het landelijke netwerk. Als symbolisch gebaar wordt daarom een cadeau voor De Wonderboom aangeboden aan Michael van den Berg, ICT-coördinator van deze basisschool.

Goede kwaliteit

Drie jaar geleden startte nl.tree met de bouw van het landelijk netwerk. Via dit netwerk hebben leraren en leerlingen directe en continue toegang tot Internet en Kennisnet. De algehele beschikbaarheid van het huidige netwerk blijkt goed te zijn. De kans op een storing in de verbinding naar Kennisnet is gemiddeld slechts éénmaal per anderhalf jaar. Vanzelfsprekend is nl.tree bezig deze kwaliteit nog verder te verbeteren, aangezien zij van mening is dat elke storing er één teveel is. Erik Zegwaart, algemeen directeur van nl.tree: "Het is voor scholen van belang te kunnen beschikken over betrouwbare voorzieningen en een goede ondersteuning. Alleen dan is verdere groei van ICT-toepassingen binnen het onderwijs verantwoord. Ik ben dan ook blij te constateren dat de honderden contacten die wij dagelijks met scholen hebben steeds vaker gaan over het gebruik van onze diensten om onderwijsprocessen efficiënter te ondersteunen. Het aantal vragen over technische onvolkomenheden wordt beduidend minder."

ICT op school na 2003
Ook na 2003, wanneer het centrale contract met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCenW) afloopt, blijft nl.tree een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere introductie en het gebruik van ICT binnen het onderwijs. Zegwaart: "Ik zie goede mogelijkheden om door middel van de juiste inzet van ICT onderwijsprocessen beter te laten aansluiten bij de behoeften van de leerlingen en leraren en ondersteunende processen efficiënter te organiseren. Hiervoor doen wij momenteel grote investeringen, ondanks de verslechterende economie."

In overleg met het onderwijsveld ontwikkelt nl.tree momenteel dienstenpakketten waar naar verwachting in de nabije toekomst behoefte aan zal zijn. Deze pakketten kunnen worden geleverd naast de huidige voorzieningen. Te denken valt aan het eenvoudig beheren van ICT-applicaties vanaf één plek, ook al heeft een school meerdere locaties. Andere mogelijkheden zijn het elektronisch volgen van de vorderingen van leerlingen of het faciliteren van het thuiswerken van docenten.

Profiel nl.tree

nl.tree is de toonaangevende aanbieder van netwerk-, communicatie- en contentdiensten voor specifieke gebruikersgroepen (communities). Het bedrijf levert en beheert breedbandige, landelijke netwerken voor deze communities en biedt state-of-the-art multimedia diensten op die netwerken. Het belangrijkste wapenfeit is de bouw en het beheer van Kennisnet voor het Nederlandse onderwijs. nl.tree verzorgt tevens diverse ICT-trainingen voor het onderwijs en ontwikkelt en levert e learningomgevingen in samenwerking met Siemens. nl.tree is een initiatief van de Nederlandse kabelbedrijven.

Meer informatie over nl.tree kunt u vinden op www.nltree.nl

clip_image0011.gif