Gemeente Hengelo

Collecte Zuidelijke Spoorzone Kledinginzameling Bestemmingsplannen Raadscommissies Bouwplannen Sportraad Monumentenvergunning Opening parkeergarage Q-park zaterdagnacht Wet bodembescherming Paasvuren 2003 Wet Milieubeheer Taalproject "Leren op afstand" Kapvergunningen Compostactie Verkeersbesluiten Advertentie straatnamen Werk aan de weg Mededelingen 25 maart 2003
Collecte

Tot en met 29 maart collecteren Scouting Cunera Sint Marcellinus en ZOA-Vluchtelingenzorg. Van 30 maart tot en met 5 april collecteert Nationaal Fonds Sport Gehandicapten. Collectanten kunnen zich legitimeren.
Kledinginzameling

Raadscommissies

www.hengelo.nl, onder Bestuur/ Raadscommissies. De commissie Ruimtelijke Zaken vergadert op dinsdag 25 maart 2003 vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:

* Voorbereidingsbesluit gebied Seahorseterrein
* Integrale visie en plan van aanpak FBK-stadion en omgeving
* Wijziging branchering Westermaat Plein

* Toelichting op Ontwerp bodembeleidsplan gemeente Hengelo deel II De vergadering van de commissie Maatschappelijke Zaken die gepland stond op 26 maart komt te vervallen.
om 18.30 (!) uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
Sportraad

De Sportraad Hengelo vergadert op donderdag 27 maart 2003 om 19.30 uur in het F.B.K.-stadion, gebouw FC Twente aan de Kuipersdijk (Sportpark Veldwijk).

Op de agenda staan onder meer:

* Concept Sportnota

* Mededelingen DB. Sportraad

* Mededelingen sector Sport en Recreatie

Opening parkeergarage Q-park zaterdagnacht




Met ingang van zaterdag 5 april zal de parkeergarage Q-Park De Brink zaterdagnacht geopend zijn voor bezoekers van de binnenstad. Het doel is om de parkeeroverlast in de binnenstad tegen te gaan en om de bezoekers van de binnenstad de mogelijkheid te bieden hun auto dichtbij en veilig te parkeren.

Op zaterdagnacht kunt u van 19.00 uur tot 07.00 uur parkeren in de garage. U kunt een zogenaamde Q-Park BOB-kaart kopen, die de hele nacht geldig is. Deze Q-Park BOB-kaart kunt u van ma. t/m za. van 07.00 tot 19.00 uur in de parkeergarage kopen bij de parkeerwachter, maar ook in de horecagelegenheden die te herkennen zijn aan een poster met de tekst "Q-Park BOB-verkooppunt". U kunt overigens ook zonder BOB-kaart, maar op de gebruikelijke wijze betalen bij de betaalautomaat in de garage.

De politie werkt ook mee aan de nachtopenstelling. Foutparkeerders worden onherroepelijk bekeurd.

Voor meer informatie over de Q-Park BOB-kaart en informatie over de parkeergarage kunt u contact opnemen met parkeergarage Q-Park De Brink, telefoon 259 46 85.
Paasvuren 2003


Vraag tijdig een vergunning aan

Voor het ontsteken van een paasvuur is een vergunning nodig. U kunt deze vergunning tot 9 april 2003 schriftelijk aanvragen bij de brandweer, afdeling preventie, Lansinkesweg 59, 7553 AE Hengelo. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de afdeling preventie, telefoon 245 11 11.

Vrijwilligers gezocht voor taalproject "Leren op afstand"


De gemeente heeft een taalproject "Leren op afstand" opgezet. Dit project wordt uitgevoerd door het ROC Oost Nederland. Het project heeft als doel om het wegnemen van taalachterstand bij buitenlandse mensen te bespoedigen. De ervaring leert dat taalonderwijs het meest succesvol is als in de thuissituatie ook Nederlands gesproken wordt. In het huidige taalonderwijs wordt in de thuissituatie weinig of niet geoefend in het leren van de Nederlandse taal. Een oplossing is het taalonderwijs onderdeel uit te laten maken van het alledaagse leven.

"Leren op afstand" is een project waarbij het leren van Nederlands in de thuissituatie wordt geïntegreerd met behulp van ICT-middelen. De deelnemers krijgen op de gebruikelijke wijze les van docenten van het ROC Oost Nederland. Verder ontwikkelt het ROC een studieprogramma op CD, waarmee met oefeningen het dagelijkse leven van de huishouding in de Nederlandse taal wordt verwoord. Daarnaast wordt in de thuissituatie van de deelnemers geoefend. De deelnemers krijgen de beschikking over een leasecomputer en een studieprogramma. Met dit studieprogramma op CD kunnen de deelnemers opdrachten uitvoeren. De uitkomst is een CD die vol staat met de dagelijkse belevenissen van de deelnemers, die worden verteld en beleefd in het Nederlands.

Vrijwilligers gezocht
Het oefenen met het studieprogramma moet begeleid worden. Daarvoor zijn we op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers moeten in staat zijn samen met het gezin het studieprogramma uit te voeren, feedback te geven en hulp te bieden bij het oplossen van praktische problemen. De vrijwilligers krijgen een training in het gebruik van het studieprogramma.

Van een vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij beschikbaar is voor 3 uur per week, ervaring heeft met het gebruik van de computer, ervaring heeft in het begeleiden van mensen, affiniteit heeft met de doelgroep, bereid is mee te denken om het project verder te ontwikkelen en zowel zelfstandig als in groepsverband kan functioneren.

Aanmelden en meer informatie

Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mevr. Nordkamp, telefoon 850 34 56, email cml.nordkamp@roc-on.nl.

Compostactie


Tot en met 25 april kunt u als inwoner van de gemeente Hengelo -tegen afgifte van een tegoedbon- gratis een vrachtje compost afhalen op het Afvalbrengpunt aan de Wegtersweg. De tegoedbon kunt u afhalen in de Gemeentewinkel in het stadhuis.
Advertentie Straatnamen


Burgemeester en wethouders maken bekend dat, gelet op artikel 2 lid 2 van de verordening op het benoemen van openbare ruimte bij besluit van 4 maart 2003 (nr. 030951) onderstaande straten in de bloemenbuurt (op voormalig Holec-terrein), begrensd door de Tuindorpstraat, Begoniastraat, Tulpstraat en de Spoorlijn Hengelo-Almelo zijn benoemd:
* Hortensiastraat

* Anemoonstraat
Ter inzage
Dit besluit is in werking getreden met ingang van 4 maart 2003 en ligt vanaf heden met bijbehorende tekeningen ter
inzage bij de afdeling Bouwen, tweede etage Telgenflat, Markt 203. 15 april 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Zuidelijke Spoorzone


Het gebied Zuidelijke Spoorzone is gesitueerd ten zuiden van de spoorlijn Hengelo-Enschede. Het gebied wordt begrensd door de Brouwerijstraat, Parallelweg SS, Kuipersdijk, Stadionlaan, Socratesstraat, Watertorenlaan en de Twekkelerweg. In dit gebied is sprake van een grote spreiding van activiteiten, woonmilieus en voorzieningen zonder een duidelijke samenhang.

Op 23 april 2002 heeft de raad de ontwikkelingsvisie voor de Zuidelijke Spoorzone vastgesteld. De algehele doelstelling in deze ontwikkelingsvisie is dat er een daadwerkelijke verbetering plaatsvindt van zowel de ruimtelijke inrichting, functionele invulling en leefomgeving.

De ontwikkelingsvisie is nu verder uitgewerkt in een gecombineerde Nota van Uitgangspunten/Programma van Eisen Zuidelijke Spoorzone. Het is de bedoeling dat op basis van deze nota voor de drie deelgebieden een bestemmingsplan wordt opgesteld.

Uitnodiging

Het bestuur organiseert op 1 april 2003 van 17.00 tot 21.30 een inloopavond waar u meer informatie kunt verkrijgen en commentaar kunt geven. De avond wordt gehouden in het Wapen van Hengelo aan de Berfloweg 1 (achterzijde station). Er zijn ambtenaren aanwezig bij wie u met inhoudelijke vragen en opmerkingen terecht kunt.

Ter inzage en inspraak

De Nota van Uitgangspunten/Programma van Eisen ligt van 26 maart tot en met 22 april 2003 ter inzage in de Gemeentewinkel en bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u over het plan telefonisch informatie inwinnen bij mevr. M. Muller, telefoon 245 96 71. Schriftelijke reacties kunt u tot en met 22 april 2003 indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Bestemmingsplannen


Bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres, uitwerking Expres onherroepelijk

Bij besluit van 23 januari 2003, nr. 37762 heeft het College van B en W het bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres, uitwerking Expres vastgesteld.

Het vaststellingsbesluit en het uitwerkingsplan hebben van 5 februari tot en met 4 maart 2003 ter inzage gelegen bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tijdens de inzage termijn konden belanghebbenden tegen het genomen besluit beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State of de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Ter inzage
Het bestemmingsplan Westermaat, deelplan Campus en Expres, uitwerking Expres is met ingang van 5 maart 2003 onherroepelijk geworden en ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen.

Bestemmingsplan Begoniastraat onherroepelijk

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft bij besluit van 10 januari 2003, kenmerk RWB/2002/3004 het door de gemeenteraad d.d. 8 oktober 2002, nr. 30528 vastgestelde bestemmingsplan Begoniastraat goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit heeft van 22 januari tot en met 4 maart 2003 ter inzage gelegen bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tijdens de inzage termijn kon beroep worden ingesteld door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zij geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan Begoniastraat is met ingang van 5 maart 2003 onherroepelijk geworden en ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen. Bouwplannen



* Anninksweg 30, veranderen en vergroten woonhuis
* Balistraat 23, veranderen en vergroten woonhuis
* Berkweg 26, veranderen en vergroten woonhuis
* Bernardstraat 51, oprichten berging

* Breemarsweg 109, veranderen en vergroten woonhuis
* Cardiffstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Castorweg 282, veranderen en vergroten woonhuis
* Grimbergstraat 23, veranderen en vergroten woonhuis
* Marterstraat 92, veranderen en vergroten woonhuis
* Marterstraat 94, veranderen en vergroten woonhuis
* Nicolaasstraat 22, veranderen en vergroten woonhuis
* Rabatstraat 23, veranderen en vergroten van woonhuis
* Sloetsweg 273 - 275, plaatsen 4 dakkapellen
* 't Onland 14, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten berging

* Willem Royaardsstraat 56, veranderen voorgevel
* Woolderesweg 114, veranderen en vergroten woonhuis

* Kolbleistraat 10, veranderen en vergroten berging
* Slauerhoffstraat 3 t/m 65, Staringstraat 284 t/m 348 veranderen en vergroten 2 appartementencomplexen d.m.v. balkonuitbreiding
* Wolfkaterweg 36, restaureren woonboerderij Planbehandeling en welstandcommissie openbaarU kunt bij de planbehandeling en welstandcommissie vergaderingen aanwezig zijn. De planbehandeling door welstand voor de bouwaanvragen vindt wekelijks plaats op dinsdagmiddag. De welstandcommissie voor de bouwaanvragen vergadert wekelijks op donderdagmiddag.

In de week van 10 tot en met 14 maart 2003 is vergunning verleend voor:

* Antwerpenstraat 62, veranderen en vergroten woonhuis
* August Vordingstraat 46, veranderen en vergroten berging
* August Vordingstraat 48, veranderen en vergroten berging
* August Vordingstraat 50, veranderen en vergroten berging
* Beekforelstraat 29 t/m 51, oprichten 12 woningen
* Breemarsweg 154, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg 154, oprichten hobbyruimte

* Bronforelstraat 69 t/m 85, oprichten 8 woningen
* Cruys Voorberghstraat 187, veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. een erker

* Generatorstraat hoek Turbinestraat, oprichten kunstwerk
* Gerststraat 2, oprichten noodlokaal (tijdelijk)
* Lansinkweg 102, plaatsen muur

* Oude Grensweg 113, veranderen en vergroten woonhuis
* Palingstraat 5 t/m 39, oprichten 18 woningen
* Schalkburgerstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis
* Wegtersweg 14, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Wilbertstraat 15 A, veranderen school

* Woltersweg 95, oprichten woonhuis

Sloopvergunningen
In de week van 10 tot en met 14 maart 2003 is vergunning verleend voor:

* Celebesstraat 18, slopen woonhuis

* Deurningerstraat 58, slopen asbesthoudende plafond en wandbeplating voormalige keuken

* Topweg 1, slopen woonboerderij

In de week van 10 tot en met 14 maart 2003 is vergunning verleend voor:

* Molenkampweg 3, plaatsen lichtbak

* Straatsburg 8, plaatsen lichtbak

Van rechtswege verleend

* Aalstraat 22, oprichten garage annex schuur De verleende bouw-, sloop- en reclamevergunningen en de daarbij behorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 10 tot en met 14 maart 2003. Monumentenvergunning


* Wolfkaterweg 36, restaureren woonboerderij Het desbetreffende object staat op de gemeentelijke monumentenlijst.

Ter inzage
De aanvraag ligt met ingang van 26 maart 2003 twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen hun zienswijze over de in behandeling genomen aanvraag voor 9 april 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wet bodembescherming

Ontwerp bodembeleidsplan
Burgemeester en wethouders hebben een eigen ontwerp bodembeleidsplan opgesteld, waarin het beleid van de gemeente Hengelo ten aanzien van bodemsanering is opgenomen. Het plan is een aanvulling op het bodembeleidsplan van alle bevoegd gezagen in Overijssel dat begin dit jaar definitief is vastgesteld.
In het aanvullende deel dat nu ter inzage ligt wordt ingegaan op de eigen uitgangssituatie, doelstelling en aanpak.. Ter inzage en zienswijzen
Het ontwerp bodembeleidsplan ligt van 26 maart tot en met 22 april 2003 ter inzage bij de afdeling Bodem, op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Het ontwerpplan vindt u tevens op www.hengelo.nl.

Voor het inzien van het plan op andere tijden en voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A. Kristen Reerdink of mevrouw A. Agus van de afdeling Bodem, telefoon 245 9742 of 245 9107.

Belanghebbenden kunnen tot en met 22 april 2003 hun zienswijzen schriftelijk kenbaar maken aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Wet milieubeheer


Beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben revisievergunningen verleend aan:
* Mts Lansink, Deldenerdijk 61, voor een bedrijf voor het houden van fokzeugen

* Stoeterij Brugman B.V., Woolderbroekweg 30, voor een stoeterij
* Manege Het Slangenbeek, Slangenbeekweg 18, voor een manege
De vergunningen bevatten voorschriften die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Tegen geen van de ontwerpbeschikkingen zijn bedenkingen ingebracht. De vergunningen zijn niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikkingen.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening
De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen van 26 maart tot en met 7 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu, op werkdagen van 8.30 uur tot 13.00 uur en buiten deze tijden iedere maandag na telefonische afspraak.

Omdat geen bedenkingen zijn ingebracht en de beschikkingen niet zijn gewijzigd ten opzichte van de ontwerpen, kan tegen deze beschikkingen alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift dient voor het einde van bovengenoemde inzage termijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tegelijk met of direct na het beroepschrift kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt 116,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van 232,-).

Een beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De beschikking wordt dan niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.

Actualiseren milieuvergunningen beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben ingevolge artikel 8.22 Wet milieubeheer de milieuvergunning geactualiseerd van:
* Duotone, Tuindorpstraat 126, voor een reclamebedrijf met zeefdrukkerij

* Möller en Co, Oude Boekeloseweg 31, voor een handelsmaatschappij
Er is geconstateerd dat de voorschriften die behoren bij de huidige milieuvergunningen niet meer toereikend zijn, gezien de ontwikkelingen op het gebied van de technische mogelijkheden tot bescherming van het milieu. Om deze reden is het College overgegaan tot het ambtshalve aanpassen van de voorschriften.

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen van 26 maart tot en met 7 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu, op werkdagen van 8.30 tot 13.00 uur en buiten deze tijden iedere maandag na telefonische afspraak, telefoon 245 96 55.

Omdat geen bedenkingen zijn ingebracht en de beschikkingen niet zijn gewijzigd ten opzichte van de ontwerpen, kan tegen deze beschikkingen alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift dient voor het einde van bovengenoemde inzage termijn te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Tegelijk met of direct na het beroepschrift kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening worden gedaan. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt 116,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van 232,-).

Intrekking vergunning

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 8.25 eerste lid onder d overgegaan tot het intrekken van de op 12 november 1998 verleende milieuvergunning aan:

* Hoveniers- en Bloemisterijbedrijf Stegeman & Zn, Tuindorpstraat 34, voor een detailhandel en groothandel in tuinartikelen en een inrichting voor de opslag en verkoop van vuurwerk Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening
De beschikking en bijbehorende stukken liggen vanaf 26 maart tot en met 7 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu. Belanghebbenden kunnen gedurende de inzage termijn schriftelijk bezwaar maken. Het bezwaarschrift richt u aan burgemeester en wethouders, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. De beschikking wordt van kracht na afloop van de bezwarentermijn, tenzij een verzoek wordt gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Voor meer informatie over het indienen van een bezwaar en een voorlopige voorziening kunt u contact opnemen met de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55.
Kapvergunningen


In de week van 13 tot en met 18 maart 2003 zijn kapvergunningen
* 5 eiken en 1 beuk aan de Oude Grensweg, hoek Frank Santmanstraat 2. Herplant: 3 bomen van een duurzame houtsoort, in de maat 12/14, binnen één jaar na het kappen van de bomen. Tevens worden 50 stuks inlands bosplantsoen (onder andere meidoorn, hazelnoot, krent, sleedoorn) in de maat 100/120 geplant.

* 2 eiken in de Vöckersweg, nabij het Twentekanaal. Herplant: 59 stuks inlandse eiken, aan de noordzijde schouwpad op de insteek van de sloot, in de maat 12/14, binnen één jaar na het gereedkomen van de werkzaamheden aan het Twentekanaal.

* 1 berk met 3 stammen aan t Loo, naast huisnummer 18. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, binnen één jaar na het kappen van de boom.
De besluiten zijn genomen in de week van 13 tot en met 18 maart 2003. Wijkbeheer, telefoon 245 94 59.
Verkeersbesluiten


Voorgenomen verkeersbesluit parkeerverbodzone winkelcentrum Het Esrein

De gemeente is van plan een parkeerverbodzone in te stellen rondom het winkelcentrum "Het Esrein" aan de Boekeloseweg. Bezoekers van het winkelcentrum veroorzaken veelvuldig parkeeroverlast, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. Na het instellen van de parkeerverbodzone kan alleen nog in parkeervakken geparkeerd worden. Bovendien wordt een verbod tot stilstaan voorgesteld in de Simon Stevinstraat, aan de achterkant van het winkelcentrum. Met het verbod tot stilstaan moet worden voorkomen dat de toegang tot de Zernikestraat wordt geblokkeerd door geparkeerde autos en vrachtautos die aan het laden en lossen zijn.

Ter inzage en zienswijzen

Het voorgenomen verkeersbesluit ligt op basis van artikel 3:10 tot en met 3:13 van de Algemene wet bestuursrecht van 26 maart tot 23 april 2003 ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, kamer R 115, Reitzstraat 15. Gedurende de inzage termijn kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijzen richten aan het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Verkeersmaatregelen

De gemeente Hengelo heeft zich geconformeerd aan het "Startprogramma Duurzaam Veilig". In dit programma zijn afspraken gemaakt om de verkeersveiligheid een extra impuls te geven met als doel het aantal verkeersslachtoffers in 2010 ten opzichte van 1985 met 40% te verminderen en het aantal doden met 50%.

In het kader van "Duurzaam Veilig" is het volgende verkeersbesluit genomen:

* Instellen van een 30 km zone voor de Beursstraat en Enschedesestraat tussen de Beursstraat en de Wolter ten Catestraat

In verband met het nieuwe bestemmingsplan Binnenstad deelplan Bibliotheek wordt - vooruitlopend op het aanwijzen van de gehele binnenstad als 30 km zone een 30 km zone ingesteld voor de Beursstraat en het gedeelte van de Enschedesestraat gelegen tussen de Beursstraat en de Wolter ten Catestraat.
Genoemde besluiten liggen na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling kamer 115, Reitzstraat 15. Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste uw naam en adres, een dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.
Werk aan de Weg







wijk Roershoek is de kruising Salamanderstraat-Madridstraat, van 24 maart tot en met 3 april afgesloten voor verkeer.
Beckumerstraat

In verband met rioolvervanging en herbestrating wordt de Beckumerstraat gelegen tussen de Kerkstraat en de W. de Clerqstraat met ingang van vrijdag 28 maart voor een periode van ongeveer 8 weken afgesloten voor het verkeer. Hierdoor zijn de Binnenweg en de Van Markenstraat alleen toegankelijk vanaf de C.T. Storkstraat.



maart 4 11 18