Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.45 uur) Dinsdag 25 maart 2003

Valkenburg, politievoertuig aangereden.

Maandagmiddag 24 maart 2003 is op de Cauberg te Valkenburg een politieauto door een brommobiel aangereden. De bestuurder van het brommobiel, een 20 jarige inwoner van Maastricht, bleek onder invloed zijn voertuig te hebben bestuurd.
De politieauto stond omstreeks 14.40 uur onder aan de Cauberg te Valkenburg stil op de rijbaan, waar het van achteren werd aangereden door een brommobiel. Bij het eerste contact met de bestuurder van het brommobiel bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik ook bevestigd werd door een alcoholblaastest. De uitslag van de ademanalyse aan het politiebureau gaf een alcoholpromillage aan van 2.2 promille, een meer dan viervoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.

Maandagavond 25 maart 2003 heeft op het fietspad van de Noorderbrug te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een bromfiets en een fiets. Beide bestuursters werden voor onderzoek door ambulances naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht. Een 42 jarige fietster uit Maastricht reed omstreeks 19.45 uur over het fietspad van de Noorderbrug en bereed de verkeerde weghelft. Daar kwam de fietster die geen licht voerde frontaal in aanrijding met een uit tegenovergestelde richting rijdende 17 jarige bromfietster uit Maastricht. Beide bestuursters kwamen ten val en raakten gewond. De fietster liep letsel op aan hoofd en benen en de bromfietsbestuurster schaafwonden aan zijn gehele lichaam. Met ambulances werden beiden voor onderzoek overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.
Op de Fregatweg te Maastricht heeft maandagavond 24 maart 2003 een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij een 17 jarige bromfietser licht gewond raakte.
Een 55 jarige naar de Willem Alexanderweg afbuigende automobiliste uit Maastricht verleende omstreeks 22.20 uur op de Fregatweg geen vrije doorgang aan een rechtdoorrijdende 17 jarige bestuurder van een bromfiets uit Meerssen. Door de aanrijding tussen beide voertuigen kwam de bromfietsbestuurder ten val en bleef gewond op het wegdek liggen. Voor onderzoek werd de bromfietser naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn letsel bleek gelukkig mee te vallen. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, hennepkwekerij aangetroffen.
Maandagmorgen 24 maart 2003 heeft de politie in een woning aan de Manshaag een hennepkwekerij aangetroffen. Na overleg met de Officier en Justitie en na monsterneming van de hennepplanten werd de gehele kwekerij ontmanteld.
Maandagmorgen stelde de politie in een woning aan de Manshaag een onderzoek in naar aanleiding van het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In aanwezigheid van de bewoner stelde de politie vast dat op de eerste etage een hennepkwekerij aanwezig was. Deze bestond uit 341 henneplanten die beschenen werden door acht assimilatielampen. Verder trof de politie ventilatieapparatuur, een koolstoffilter, tijdklokken, groeimiddelenen en transformatoren aan. Na overleg met de Officier van Justitie en na monsterneming van de hennepplanten werd de gehele hennepkwekerij ontmanteld. Met de stroomafname bleek niet geknoeid te zijn. De politie maakt tegen de bewoner in het kader van snelrecht proces-verbaal op. Hij is gedagvaard om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden.