Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 25 maart 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: vrouw zwaar gewond na overval in woning Een 84-jarige vrouw is maandagavond in haar woning aan de Hyacintstraat door een onbekende man overvallen. De overvaller kwam de woning van de bejaarde vrouw binnen en eiste geld. Toen dit kennelijk niet snel genoeg ging, werd het slachtoffer door de overvaller met een mes gestoken. De dader wist vervolgens te ontkomen. De vrouw is zwaar gewond naar een ziekenhuis vervoerd. De politie heeft in de woning technisch onderzoek ingesteld.

Groningen: vrouw gewond na ongeval
Een 37-jarige vrouw uit Groningen is maandagochtend op de kruising Hoendiep/Atoomweg na een ongeval gewond geraakt. De vrouw werd op haar snorfiets aangereden door een 38-jarige man uit Bourtange, die in een auto reed. De automobilist verleende hierbij geen voorrang aan de Stadjer. Zij werd door een ambulance met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: Stadjer gewond na ongeval
Bij een ongeval op de Weg der Verenigde Naties is maandagochtend een 25-jarige man uit Groningen gewond geraakt. De Stadjer moest remmen in verband met enige filevorming op genoemde weg. Vervolgens werd de man door een 31-jarige automobilist van achteren aangereden. Het slachtoffer botste ten gevolge hiervan tegen de vangrail op de middengeleiding, waardoor het voertuig omsloeg. De auto geraakte met het dak op het wegdek, waarna het voertuig tegen een stilstaande motor van een 30-jarige man uit Hoogezand botste. Alleen de 25-jarige automobilist raakte gewond. De man is met een hoofdwond naar een ziekenhuis vervoerd. Alle drie voertuigen zijn door een sleepbedrijf afgevoerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: diverse controles
De politie heeft maandag op meerdere locaties in de stad verkeerscontroles gehouden. In de ochtenduren werd een radarcontrole gehouden op de Rijksweg. Hier werden 506 voertuigen gecontroleerd en reden in totaal 82 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid van 50 km/uur geldt. Op de Friesestraatweg werd in de middag de snelheid gemeten. Van de in totaal 1550 voertuigen werden zes bestuurders bekeurd. Dezelfde middag werd ook op de Pop Dijkemaweg de snelheid gemeten. Hier reden 59 bestuurders te hard. In totaal werden op deze locatie 757 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 50 km/uur. Tevens werden maandagochtend in de Bornholmstraat negen bestuurders bekeurd, omdat zij geen gordel droegen. Ten slotte hield de politie in de ochtenduren op de Verlengde Hereweg, de Van Ketwich Verschuurlaan en de Goeman Borgesiuslaan een rood-licht-controle. Hierbij werden 24 fietsers en twee automobilisten bekeurd.

Groningen: fietser gewond bij aanrijding
Op de Helperbrink is maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Kropswolde op zijn fiets gewond geraakt, nadat hij was aangereden door een 40-jarige man uit Harkstede. De automobilist verleende hierbij geen voorrang aan de jongen. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Godlinze: automobiliste gewond bij ongeval
Een 51-jarige inwoonster van Loppersum is maandagmiddag gewond geraakt toen ze op de Provincialeweg bij Godlinze met haar auto in de sloot belandde. Ze is met hoofd en schouderletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene reed in de richting Zeerijp toen ze in de bocht met de wielen in de rechter berm kwam. Toen ze probeerde te corrigeren begon de auto te schuiven en kwam in de linkerberm terecht. Via de berm en de slootswal kwam de auto in enkele struiken tot stilstand Het slachtoffer is door de brand weer uit het wrak bevrijd. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Niebert: fietser gewond na valpartij
Een 52-jarige inwoonster van Tolbert is maandagmiddag gewond geraakt, nadat ze op het fietspad tussen Niebert en Tolbert was komen te vallen nadat ze in botsing was gekomen met een scholier die hevig slingerde. De vrouw is met een ernstige liesblessure overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval gebeurde omstreeks 16.45 uur. De vrouw reed naast haar zuster op het fietspad in de richting Tolbert. Vanuit tegengestelde richting kwam een groepje van acht scholieren die aan het dollen waren op de fiets. Toen de groep vlakbij schoot een van de scholieren in de richting van het tweetal waardoor de botsing ontstond. De scholieren reden na het ongeval door richting Niebert. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en de veroorzaker. Het gaat om een jongen van ongeveer 12 jaar met een groene fiets met een stuurbeugel. Hij had zijn haar in stekeltjes, droeg een grijze trui en een blauwe spijkerbroek. Zij die iets weten over het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Leek telefoon 0900-8844.

Zuidbroek: alcomobilist
Een 29-jarige automobilist uit Zuidbroek is maandagmiddag in zijn woonplaats betrapt bij het rijden onder invloed op zijn scooter. De politie zag hem rijden met een krat bier tussen zijn benen. Bij controle bleek het voertuig niet verzekerd te zijn. Tevens bleek dat de man gedronken had. De alcoholtest aan het politiebureau wees uit, dat hij bijna 1.4 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bromfietser verongelukt
Een 53-jarige inwoner van Sappemeer is maandag vermoedelijk omstreeks middernacht om het leven gekomen toen hij met zijn bromfiets door onbekende oorzaak van de weg raakte en in de sloot belandde naast de Winschoterweg bij Groningen. De man werd als vermist opgegeven omdat hij maandagavond niet van een cursus in Groningen thuis was gekomen. Na een zoektocht vond de politie het levenloos lichaam in het water van de naast de weg gelegen sloot. De brandweer heeft geassisteerd bij de bergingswerkzaamheden.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)