Provincie Overijssel

CDA,PvdA en VVD onderhandelen verder over bestuursakkoord

Het ligt het meest voor de hand dat het CDA, de PvdA en de VVD de komende weken gaan onderhandelen over de invulling een nieuw provinciaal bestuursakkoord. Dit advies heeft informateur Ank Bijleveld-Schouten de fractievoorzitters van de negen in Provinciale Staten vertegenwoordigde partijen verstrekt.

Ddrie genoemde partijen zijn onmiddellijk begonnen met de eerste inhoudelijke beraadslagingen over een bestuursakkoord voor de periode 2003-2007.

Op initiatief van het CDA heeft de burgemeester van de Hof van Twente de afgelopen week onderzocht welke mogelijkheden er in Overijssel zijn om te komen tot een stabiele coalitie die kan rekenen op voldoende draagvlak in de staten. Bijleveld is tot de conclusie gekomen dat met voortzetting van de huidige coalitie het best aan de voorwaarde van stabiliteit wordt voldaan.

Opdracht
Met het bovenomschreven advies heeft Bijleveld aan het eerste deel van haar opdracht voldaan. De grootste partij i.c. het CDA heeft Bijleveld gevraagd om nu met de mogelijke coalitiepartners PvdA en VVD na te gaan wat hen bindt en scheidt. Bedoeling is om de komende week op deze manier ?werkendewijs? tot een nieuw bestuursakkoord te komen. Streven is om hiermee vóór 16 april as. klaar te zijn. Daarna wordt pas gestart met de feitelijke formatie van een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Meer informatie: Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

CDA,PvdA en VVD onderhandelen verder over bestuursakkoord

Informatieavonden over asbestwegen

"Nieuw statenleden zijn persoonlijke vertegenwoordigers"

Stuurgroep positief over exploitatie regionaal bedrijventerrein in Twente

Acht partners lanceren unieke portal-site voor Overijssel

'Overijssel laat zich niet overrulen door het Rijk'

College kan Overijssel niet 'oorlogsvrij' verklaren

'Bazen van Overijssel' naar Hellendoorn

Deventer en Rijssen-Holten scoren met bestemmingsplan

Ank Bijleveld informateur provincie Overijssel

Spoorovergang bij Atalanta blijft open

Commissaris presenteert leidraad voor veiligheid

© 25-03-2003 Provincie Overijssel