Rabobank Nederland

Rijksoverheid brengt verlofsparen bij Rabobank onder Rabobank Nederland, 25/3/2003 03:07 PM

---

Vanaf 2003 biedt de Rijksoverheid aan circa 110.000 rijksambtenaren de mogelijkheid om voor een periode van extra verlof te sparen. De Rijksoverheid heeft hiertoe vandaag de overeenkomst met de Rabobank getekend voor een periode van tien jaar, met een verlengingsoptie van 5 jaar.

Per kalenderjaar kan tot een maximum van 10% van het bruto jaarsalaris, vermeerderd met de vakantie-uitkering, gereserveerd worden. Het totaal gereserveerde bedrag mag niet meer dan 100% van een jaarsalaris bedragen.

De Rijksoverheid heeft op basis van de criteria Prijs, Kwaliteit en Dienstverlening het verlofsparen gegund aan de Rabobank Groep. De Rabobank verzorgt reeds het betalingsverkeer voor de Overheid. Door middel van deze verlofspaarovereenkomst wordt opnieuw bevestigd dat de Rabobank optimaal kan inspelen op de wensen en behoeften van de Rijksoverheid en haar medewerkers.

Volgens Jos van Lange, directeur Rabobank Nederland heeft de Rabobank, als marktleider in de spaarmarkt, als eerste (groot)bank het product verlofsparen ontwikkeld en in de markt gezet. "De Rijksoverheid zocht een stevige partner. De Rabobank is in staat een administratief systeem te bieden waarin alle individuele deelnemers aan het verlofsparen steeds inzicht kunnen krijgen in hun persoonlijke stand van zaken", aldus van Lange.

Verlofsparen zorgt voor een concurrerende positie van werkgevers op de arbeidsmarkt, voor meer flexibiliteit van arbeid binnen het bedrijf en draagt bij aan een positief bedrijfsimago. Dat is goed voor werknemers en werkgevers. Het Rabo VerlofSparen is geĂŻntroduceerd op 1 januari 2002 en is geschikt voor zowel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf als bedrijven in de grootzakelijke markt. Mits de werknemer op de loonlijst staat. Er kan een keuze worden gemaakt tussen sparen en beleggen, waarbij de beleggingsvariant wordt verzorgd door Robeco.

De Rabobank anticipeert met het product verlofsparen op ontwikkelingen en trends in de arbeidsmarkt. Recent NIPO onderzoek geeft aan dat deze trends steeds nadrukkelijker worden, zoals flexibilisering van arbeid en het kunnen sparen voor een langdurig verlof (sabbatical periode). In diverse (branche) CAO's is het verlofsparen al opgenomen, zoals in de CAO Rijk 2000-2001. Daarnaast komt het verlofsparen in toenemende mate aan de orde tijdens CAO onderhandelingen.