Gemeente Hoogeveen

26 maart 2003
Inhoud


* Informatieavond nieuwbouw Jannes van der Sleedehuis *
* Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften *
* Spreekuur vervroegd *

* Oud papier *

* Kermis 'parkeert' op Beukemaplein *

+ Parkeerverbod Zwembadweg Hoogeveen *
+ Afsluiting deel Ruysdaelstraat *

+ Ingekomen bouwaanvragen *

+ Verleende bouw- en sloopvergunningen *
+ Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening *

+ Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan * Informatieavond nieuwbouw Jannes van der Sleedehuis Op maandag 31 maart wordt om 19.30 uur een informatieavond gehouden over het plan voor de bouw van een nieuw Jannes van der Sleedenhuis aan de Valkenlaan/ mr. Cramerweg. De bijeenkomst vindt plaats in de recreatiezaal van serviceflat Valkenstede aan de Valkenlaan.

Het huidige gebouw waarin het Jannes van der Sleedehuis gevestigd is, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De gemeente heeft een stuk grond verkocht in de zogeheten Groene Driehoek in de wijk Wolfsbos aan Woonzorg Nederland voor de bouw van een nieuw Jannes van der Sleedenhuis. De bouw is gepland in de hoek Mr Cramerweg-Valkenstede. Het verzorgingshuis is nu nog gevestigd aan de Eisenhowerstraat in het stationsgebied.

Om een nieuw Jannes van der Sleedenhuis te kunnen bouwen moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Ook daarover wordt tijdens de bijeenkomst informatie gegeven.

Nieuw ontwerp

Het architectenbureau B&O uit Ansen is het tweede bureau dat zich over het nieuwbouwplan buigt. Er lag al eerder een ontwerp van een ander architectenbureau voor een nieuw verzorgingstehuis. Dat ontwerp bleek niet haalbaar te zijn. Tijdens de bijeenkomst wordt het nieuwe ontwerp van B&O getoond en wordt aangegeven wat de verschillen zijn tussen het oude en het nieuwe ontwerp.

Programma

Het programma voor de informatieavond ziet er als volgt uit:
* 19.15 ontvangst met koffie

* 19.30 presentatie nieuwbouw, procedure en inspraakmogelijkheden.
* 20.30 pauze

* 20.45 gelegenheid voor het stellen van vragen.
* afsluiting.
De gemeenteraad van Hoogeveen vergadert, morgen, donderdag 27 maart in het gemeentehuis van Hoogeveen De vergadering, die openbaar is begint om 19.30 uur De agenda vermeldt onder meer:
Hoorzittingen commissie voor bezwaarschriften

De Bezwaarschriftencommissie houdt woensdag 2 april hoorzittingen in Commissiekamer 2 in het gemeentehuis in Hoogeveen. De zitrtingen zijn openbaar. De agenda ziet er als volgt uit:
14.45 uur

Bezwaarschrift van L.J.H.M. Hilderink tegen de bouwvergunning die van rechtswege is ontstaan voor de Hoogeveense Atletiek Club HAC voor het plaatsen van een verwijsbord over het fietspad aan de Sportlaan 3 te Hoogeveen.

15.15 uur

Bezwaarschrift van de heer F.J.J. Maring namens Organisatiebureau Fremar BV tegen een besluit van burgemeester en wethouders van 16 januari 2003 waarbij Fremar is aangeschreven om de affiches van de Noordelijke Motorbeurs te verwijderen van objecten binnen de gemeente Hoogeveen.

15.45 uur

Bezwaarschrift van Bé Thalen Motoren tegen een besluit van burgemeester en wethouders van 24 december 2002 waarbij Bé Thalen Motoren is aangeschreven tot het verwijderen van de reclameuiting op het perceel Krakeel 46 te Noordscheschut.

Spreekuur vervroegd

Het spreekuur van wethouder Leistra op maandag 31 maart is vervroegd. Het wordt gehouden van 13.00 tot 14.00 uur. De overige wethouders houden hun spreekuur wel op het gebriuikelijke tijdstip, namelijk van 13.30 tot 14.30 uur.
Sinds vorige week woensdag , maakt het bedrijf Rimato in opdracht van de gemeente Hoogeveen diverse gemalen schoon in het buitengebied van de gemeente Hoogeveen. De werkzaamheden worden binnen twee maanden de afdeling BOR, onder nummer 0528-291633
Oud papier
Zaterdag 29 maart
Basisschool De Sprong in Hoogeveen. U kunt het oud papier brengen naar de containers achter de Zuiderkerk aan de Baarlelaan. Het Blokland. Het oud papier wordt opgehaald tussen 10.00 en 12.00 uur. Het papier moet goed gebundeld aangeboden worden. Het oud papier kan ook tussen 10.00 en 12.00 uur gebracht worden naar een container op het evenemententerrein aan de Mr. Kosterweg staat. Collecten
Deze week wordt gecollecteerd voor ZOA-Vluchtelingenzorg. Volgende week gaan collectanten langs de deuren voor het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten
Kermis 'parkeert' op Beukemaplein
Kermis 'parkeert' op Beukemaplein. Foto: Gerrit Boer Tot en met 7 april 2003 is in verband met de jaarlijkse voorjaarskermis het Beukemaplein beperkt beschikbaar als parkeerterrein. De kermis is op 25 maart opgebouwd en wordt op 7 april 2003 afgebroken. Vanaf vrijdag 28 maart 2003 tot en met 6 april 2003 is de kermis geopend voor het publiek. Slechts een klein gedeelte van het Beukemaplein zal in deze periode te gebruiken zijn als parkeerplaats.
Vanavond, woensdag, wordt in buurtcentrum De Magneet in de wijk Krakeel weer een WOP-cafe gehouden. U bent dan van harte welkom om van gedachten te wisselen met politici, ambtenaren en andere wijkbewoners over het wijkontwikkelingsplan Krakeel. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.
Verenigingen kunnen collecteren voor Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen hun kas spekken door te collecteren voor het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Van de opbrengst mag de vereniging eenderde deel in de eigen kas storten. De rest van de opbrengst komt ten goede aan allerlei projecten op cultureel gebied in Drenthe.
Dit jaar wordt de Anjeractie, de jaarlijkse collecte voor het Prins Aanmelden
2002 bij de afdeling Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken, Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA, Hoogeveen. Eefting (tel. 291245) of per e-mail K.Eefting@Hoogeveen.nl Drie ton
Vorig jaar heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe zo'n 300 subsidies verstrekt voor allerlei activiteiten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in onze provincie. Hiermee was een totaal bedrag van 300.000,-- gemoeid. Ook verschillende projecten en verenigingen uit onze gemeente vielen in de prijzen. Mededelingen
Parkeerverbod Zwembadweg Hoogeveen
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om in de Zwembadweg te Hoogeveen een parkeerverbod in te stellen voor beide zijden van de weg.
Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.
het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).
Afsluiting deel Ruysdaelstraat
Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen maken bekend dat zij hebben besloten om het weggedeelte Ruysdaelstraat gelegen tussen de Van der Helststraat en de Vermeerstraat volledig af te sluiten voor al het verkeer met uitzondering van voetgangers.
Tegen dit besluit kan bezwaar worden gemaakt.
het gebouw aan het Raadhuisplein 24 (Compagnieshuis) te Hoogeveen (telefoonnummer 0528-291646).
Ingekomen bouwaanvragen
Bouwaanvragen

* Zantingh - Akçelik Ç., vergroten van een woning met carport en slaapkamer, Karper 24

Lichte bouwaanvragen

* Warmels G., plaatsen van een dakkapel op de garage, Juffrouw Blekkinghstraat 13, Hollandscheveld

* Kuiper J., gedeeltelijk vergroten van de keuken, Bennerwijk 102, Elim

* Rotensen A.J., plaatsen van een carport, De Drift 56
* Dijkstra J., plaatsen van een dakkapel op de woning, Roggekamp 29
* Kappers J.K.F., plaatsen van een dakkapel op de woning, Roerdomplaan 180

Reguliere bouwaanvragen

* Platen J., vernieuwen van schuur en kas, Molenhoek 13, Pesse
* Bikker W.A., bouwen van een werktuigenschuur, Middenraai 48,
* Wehrens R.A., plaatsen van een schuur, Brugstraat 83, Nieuwlande
* Caat ten F.K., uitbreiden van de woning en plaatsen van een kap op de garage, Hendrik Raakweg 5, Hollandscheveld
* Afman T.K., uitbreiden van een woning, De Drift 15
* Meiborg W.A.B., uitbreiden van een garage en dakkapel, Witbol 24
Nadere informatie over bovengenoemde bouwplannen is verkrijgbaar bij de afdeling Bouw- en Woningtoezicht in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24

Verleende bouw- en sloopvergunningen

Bouwvergunningen

* The Total Workout, uitbreiden van een recreatieruimte, Pesserstraat 33

* Facilitaire Diensten Hoogeveen BV, interne verbouwing kantoorgebouw, Eisenhowerstraat 2

* Apotheek Jansen, uitbreiden van een bedrijfspand, Hoofdstraat 120
* Hoogeveen E., uitbreiden van een woonhuis, Zuiderweg 4
* Bouwbedrijf Fieko, uitbreiden van een woning, Gentiaan 29, Hollandscheveld

* Roo H, bouwen van een woning met werkruimte, Kerkhoflaan 3, Hollandscheveld

* Gemeente Hoogeveen (OSW/Bouwkunde), bouwen van een overkapping, De Vos van Steenwijklaan 75

* Wulp van der P., vergroten van een woning, Langewijk 4, Elim
* Schonewille J., vervangende bouw van een woning met bijgebouw, Eenendertigste Wijk-Zuid 22, Hollandscheveld
* Bouwfonds Woningbouw B.V., uitbreiden van diverse woningen, Kolblei

* Aannemersbedrijf Roosdom Tijhuis, bouwen van vijfendertig woningen type Constanza, Citroenvlinder, Kommavlinder, Aardbeivlinder en Groot Koolwitje

* E. de Boer & Zn., uitbreiden van een woning, Piet Heinstraat 16
Bouwvergunning met instandhoudingtermijn

* Stichting Zorgpalet, uitbreiden tijdelijke huisvesting "De Luwte" verpleeghuis Weidesteyn, Dr G.H. Amshoffweg 4

Lichte bouwvergunning

* Zeegers C., uitbreiden van een tandartsenpraktijk, Willemskade 17 - 19

Lichte bouwvergunning met instandhoudingtermijn
* Postduivenvereniging 'De Reisduif', tijdelijk uitbreiden van een verenigingslokaal, Molenweg 5, Tiendeveen

Reguliere bouwvergunningen

* Staaten van M., uitbreiden van een woning, Beukerswijk 3a, Hollandscheveld

* Tegeltoko, verbouwen van een winkelpand, Groenewegenstraat 17
Sloopvergunnig

* Tholens K.A.F., slopen van asbestbevattende golfplaten dak schuur, Echtensedijk 5, Pesse
Tegen de verleende vergunningen kunt u binnen zes weken na dagtekening van de brief behorende bij de vergunning een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen.
Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Wolfsbos ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:
* A. Prijs, voor het uitbreiden van de woning De Rietgans 35 te Hoogeveen.
De bouwaanvraag ligt met ingang van 27 maart 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken.

Toepassing vrijstelling artikel 19 lid 2 Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan Plan in Hoofdzaak ten behoeve van de volgende bouwaanvraag:

* H. Bremer, voor het uitbreiden van de woning Weg om de Oost 5 te Noordscheschut.

De bouwaanvraag ligt met ingang van 27 maart 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van de sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk zijn/haar zienswijze omtrent de aanvraag bij Burgemeester en Wethouders kenbaar maken. Toepassing vrijstellingsbepaling van het bestemmingsplan Burgemeester en Wethouders van Hoogeveen hebben het voornemen om met toepassing van een vrijstellingsbepaling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan Pesse vrijstelling te verlenen aan:
* B. Schonewille, voor het bouwen van een werkruimte aan de woning Bossemaat 23 te Pesse.

Het bouwplan ligt met ingang van 27 maart 2003 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage bij de centrale balie van sector Bouwen en Wonen, in het Compagnieshuis, Raadhuisplein 24 te Hoogeveen. Gedurende deze termijn kan een ieder, bij Burgemeester en Wethouders, schriftelijk zijn zienswijze naar voren brengen omtrent het verlenen van vrijstelling van het van toepassing zijnde bestemmingsplan, ten behoeve van de uitvoering van dit bouwplan.