Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Overleg met KNMP

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DBO-CB-U-2359542

25 maart 2003

In uw brief van 18 februari 2003 verzoekt u mij om u op de hoogte te brengen van de resultaten van mijn gesprek met de KNMP d.d. 13 februari jl. over de kortingen en bonussen geneesmiddelen.

Het gesprek vond plaats op mijn verzoek om vanuit mijn positie uitleg te geven over de voorgenomen maatregel en om de KNMP gelegenheid te geven vanuit haar positie inzicht te geven in haar opvattingen over deze maatregel en haar eigen voorstel voor de lange termijn. Het overleg was constructief, toekomstgericht en verliep in een prettige sfeer. Wat betreft de voorgenomen maatregel per 1 mei 2003 hebben wij vastgesteld dat er geen ruimte is om hierover tot overeenstemming te komen.
Wat betreft de verdere toekomst heb ik met KNMP afgesproken dat VWS, KNMP en ZN voor 1 juli 2003 gezamenlijk verkennen hoe een evenwichtig en stabiel langetermijnbeleid gestalte kan krijgen. Het eigen voorstel van KNMP wordt hierbij betrokken. De resultaten van deze verkenning kan mijn opvolger desgewenst betrekken bij het beleid ingaande 2004.

Ik, c.q. mijn opvolger, zal u op de hoogte houden over de voortgang van deze verkenning.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mr. A.J. de Geus